Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor vigyázzon rá más...

Most akkor vigyázzon rá más vagy ne?

Figyelt kérdés
Vicces itt pár kommentelő nèha ès az is, mekkora az ellentmondás. Ha van kèrdès panaszkodò, túlterhelt, lestrapált anyukáròl, első tanács állandòan, hogy mozdulj ki, kell egy kis kikapcs, kèrj segìtsèget. Esetleg fèrj, tesò, nagymama, aki tudna a gyerekre vigyázni? Ezek mindig felmerülnek. Ha az anyuka meg kèr, sőt, èl havonta is ezzel, netalán tán szòrakozni is eljut lepontoznak mindenkit, aki el mer tágìtani a kisgyerek mellől pár òrára, esetleg egy estère. Ennyire savanyú a szőlő? :)
2021. okt. 16. 11:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%
Most mi a kérdés?
2021. okt. 16. 12:10
 2/15 anonim ***** válasza:
77%
Az utóbbi, itt bolond mindenki. 😁
2021. okt. 16. 12:10
 3/15 anonim ***** válasza:
47%
A férj nem segítség, hanem ugyanolyan teljes értékű szülő, mint az anya, a szoptatáson kívül mindenre képes… nekem pl azzal semmi problémám, ha az apuka van a gyerekekkel, amíg anya elszalad egy színházba, koncertre, barátnőd kávéra, stb, akár havi rendszerességgel is. Viszont arra felhúzom a szemem, amikor havonta lelépnek apával 3-4 napra, mert nekik az kell. Persze, kell, hogyne kéne, de egy kisbabával az élet nem erről szól. Hipp-hopp felnőnek, aztán lehet nyugodtan romantikázni.
2021. okt. 16. 12:17
 4/15 anonim ***** válasza:
58%

Ja, pont ugyanolyan 30 évesen romantikázni, mint 50. Vegulis csak meg kell várni mig felnonek 🤣🤣

Addig meg kit érdekel a közös férj és feleségkénti élmény, program, szabadabb, több szex. Biztos ugyanolyan tüzes és jó lesz az a kapcsolat évek múlva is, úgy, hogy semmi kettesben program nincs.

2021. okt. 16. 13:01
 5/15 anonim ***** válasza:
83%
Én nem tartom bűnnek ha valaki elmegy a férjével egy estére kikapcsolódni baba mellől.Kell ez is.De egy babát napokra nem hagynék senkire.Kiveve ha valami olyan gond volna hogy kórházba kell vonulni vagy valami hasonló.1-2 éves kor felett meg amikor a gyerek már megérik arra hogy másokkal is ellegyen egy hétvégét ilyesmit akkor miért ne vigyazhatna rá már a nagyszülő?
2021. okt. 16. 13:11
 6/15 anonim ***** válasza:
28%
A kisbabás korszakról beszéltem, kedves 4-es, ha nem tűnt volna fel. 2-3 éves gyerekeket én is átviszek anyukámhoz néha 1-2 napra. Kisbabát egy órára sem szívesen…
2021. okt. 16. 13:43
 7/15 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ez gyerektől is függ. A nagyobbik nálunk szociálisan nagyon "kompetens", na ő tök jól elvolt bárkivel, játszótér, vendégség, nagyszülők... Másfél-két évesen még nem beszélt, de már mindenkit elinstruált, mit csináljon meg neki. Ezzel szemben a kicsi 2-2 és fél évesen csak kapaszkodott a lábamba, hiába bíztattam, toltam, hogy bízzon csak s fedezze fel a terepet, nagyon lassan oldódott. Mindkettő két évesen lett bölcsis, s mindkettőre sokat vigyázott anyukám. De amíg a nagyot simán le mertem passzolni egy hétvégére is 2-3 évesen, a kicsi csak olyan 5 éves korában aludt először máshol nélkülünk.
2021. okt. 16. 13:56
 8/15 anonim ***** válasza:
18%
Én azt mondom mindenki magának szül nem a családnak. Szórakozni szülés előtt kell nem utána lepasszolgatni a gyereket mert jaaaj szegény anyucika kimerült.
2021. okt. 16. 14:54
 9/15 anonim ***** válasza:
95%

Nem másnak szülöd a gyereket, de a családba születik, aminek vannak közeli és távolabbi tagjai. És mindenki sokat kaphat a másiktól. Szerintem egy normális családban, ahol szeretjük egymást, ahogy a szülőket sem hagyják magára, ha már nem hasznos, úgy a nagyszülők is, amíg képesek rá, vigyázhatnak az unokákra. Ezek persze egyike sem kötelesség, amit el lehet várni, hanem ajándék, szívesség, amit meg illik köszönni és nem szabad visszaélni vele. De nagyon nagy kincs egy jó nagyszülő-unoka viszony, a gyerek is sokat tanul belőle, a nagyit is fitten és büszkén tartja. Az a nem normális, ha kard-ki-kard viszonyok vannak és mindenki főnökösködni akar (akár szülő, akár anyós, akár a gyerek van piedesztálra emelve) és önvédelmi falakat kell emelni.

Az meg egy dolog, ha te nem jössz ki jól a szüleiddel, de aki igen és vállalják, miért ne mehetnének a gyerekek? A nagyszülők is felnőtt emberek, csak el tudják dönteni, mit hajlandók bevállalni.

Rám is sokat vigyáztak a nagyszüleim, nagyon szerettem őket és nagyon jó emlékek fűznek hozzájuk és sosem gondoltam, hogy anyám lepasszolt volna. Én remélem, a gyerekeim is így fognak gondolni az ő nagyszüleikre.

2021. okt. 16. 15:21
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Itt minden attól függ, hogy a kérdés hogy van feltéve. Pl . ha nincs elég szaktanár, akkor azon van felháborodva a szülő, hogy miért nincs. Ha van és követel, akkor azért. Ha több napos kirándulás van, akkor miért, ha nincs, miért nincs.stb. Lehet a kérdésekkel manipulálni, többségük ebben a gyerek témakörben ilyen.
2021. okt. 16. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!