Ha valaki ilyet mondana a gyerekeitekkel töltött idő után, megkérnétek, hogy vigyázzon rá máskor is? Túlreagálom?
Három gyerekünk van, a lányunk 4 éves, a fiúk 2,5 évesek. Nem egyszerű velük még úgy sem, hogy babának sem voltak problémásak és most sem azok. De tény, hogy gyerekek és szeretnek játszani.
Van egy unokahúgom, ő 20 éves és már a kezdetektől fogva relatíve sokat van nálunk (a többi rokonhoz képest). Havonta egyszer, maximum kétszer vigyáz is rájuk pár órát, de az esetek 90%-ában ő ajánlkozik. Hogy menjünk el nyugodtan a férjemmel kettesben valahová, vagy menjek el fodrászhoz, stb. Én csak akkor hívom, ha tényleg sos kell valamit elintéznem. Látszik rajta, hogy szereti a kicsiket, ők is rajonganak érte. Sosem mondta, hogy ez neki teher lenne, nem is utalt rá.
Viszont tegnap nálunk voltak a szüleivel és mondta, hogy minden egyes itt töltött nap arra is jó, hogy lássa, milyen fontos a megfelelő fogamzásgátlás. Mert hogy ő biztos megbolondult volna már, ha 3 ekkora gyerekkel kéne együtt élnie és hogy csodálja, hogy mi még a férjemmel nem mentünk világgá.
Nekem ez nagyon rosszul esett, szerintetek jogosan?
Na tedd a kezed a szívedre: neked sose fordult meg a fejedben, hogy könnyebb lenne kevesebb gyerekkel?
Semmi bántót nem mondott.
Ez annyi tesz, hogy jó lesz, ha odafigyel, mert ő ettől megbolondulna 0-24ben, nem azt jelenti, hogy neked kellett volna odafigyelni.
Semmi okod ezen megsértődni.
Én is imádom a 7-5-3 éves unokatesóimat, ha a szüleik is otthon vannak vagy max 2 egyszerre, de magamra a 3 kész terror, ettől nem gondooom, hogy a szuleiknek jobban át kellett volna gondolniuk a gyerekvállalást, de én át fogom gondolni ja ott leszek, hogy mennyivel bírok el..
Szerintem csodálja, hogy megvagytok három gyerekkel, mert ő ezt nem tudná csinálni, és szerintem úgy van vele hogy le a kalappal előtted, mert ő ezt 0-24 képtelen lenne csinálni.
Szóval nekem ez inkább hangzott elismerően a leírásból, mint sértőnek, legalábbis én így látom.
Azért szerintem máshogy is kifejezhette volna a tiszteletét. Meglehet hogy nekem se esett volna jól, bár ez nálam hangulatfüggő is, mi hogyan jön le. Függ a hangsúlytól is, és a csillagok állásától is :D
Én valahol megértem a kérdező sértettségét, ha ő annak érezte annak megvan az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!