Miért "sajnos"?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A mai világban miért mondják sokan azt hogy sajnos?

-sajnos Császárral szültem.

-sajnos tápszert kell neki adni.

Mi értelme ennek? Szritntem a tápszer, és a császár nem ördögtől Valo, sőt! De miért kell azokat sajnalni akik Császárral szultek? (köztük engem is?)

Múltkor is beszélgettem egy anyukaval, és kérdezte hogy mennyi idő alatt lett meg a gyerek?en pedig mondtam hogy császáros, na egyből 180 fokos fordulat. Miért hiszik azt meg a mai napig is hogy a császár az nem szülés? És hogy xar anya vagyok amiért nem tudtam szoptatni? (próbáltam mindent, de elment a rengeteg idegtol, Mind1 hosszú történet) persze nem csak velem szemben ilyenek az emberek, hanem másokkal is. Szóval: miért sajnos?

2021. okt. 13. 22:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%

Össze teszem a két kezem,ha ismét császárral szülhetek.Pikk-pakk túl voltunk rajta.Engem fel vagdaltak,de a babának nem lett semmi baja.(sürgősségi császár volt,sz*rtam én bele,hogy hogyan csak jöjjön ki épen és egészségesen..)

Nekem azóta nem is látszik a varratom,csak a katéter helye,de az is azért maradt meg mert sebesedett.(rossz seb kezelés,az én hibám)

Érezni sem érzem a varratot,mielőtt terhes lettem ugyan úgy futottam és mozogtam mint bárki más.4-6 hónap a gyógyulási ideje a belső varratnak azt ki lehet bírni.Az első pár nap hozzá szoktam,hogy nincs ugrálás,mindent szépen normál tempóban.

Nem mondom,hogy hüvelyi úton szülni rossz,de ki akarna a 30 perces műtét helyett fekve nyomni és visítani?

Én biztos nem.Ha ez kell ezt fogom most a lányom miatt,utoljára megtapasztalhatom ezt is.

De nem szeretném ha egy mód van rá,ki fogom bírni,ha nem kell széttárt lábakkal várakoznom akár órákat az utolsó tolófájásokra.. :D

A tápszer meg no komment.Én azon nőttem fel,anyukámnak nem volt teje.Akkoriban nem is volt ennyi tápszer választék.És még itt vagyok,túléltem,hogy én nem cicin cseperedtem..:)

Minden anyuka megszenvedi a maga nehézségeit a gyerekeiért.Erőt és kitartást,sz*rjátok le a sok kötekedőt és ítélkezőt.

2021. okt. 13. 23:14
 12/21 anonim ***** válasza:
57%
Azèrt, mert a csàszàr veszèlyes ès fàj, a tàpszer meg nem annyira jò, mint az anaytej. A legtöbben szeretnènek szoptatni, de nem kapnak elèg tàmogatàst. A legtöbben nem szeretnènek egy nagy hasi műtetet, hiàba rutin.
2021. okt. 13. 23:24
 13/21 anonim ***** válasza:
82%

A húgomon végignyomták a kórházi protokollt, császár lett belőle. Neki ez sajnos, mert traumatizálták a történtek. A barátnőm a vajúdás végén az orvossal közösen döntött a császár mellett. Neki ez nem sajnos, mert szép élmény maradt.

Ez a különbség.

2021. okt. 13. 23:44
 14/21 anonim ***** válasza:
33%

A császár se nem veszélyes,se nem fájdalmas.Nem érzel semmit..:D

A varrat pár napig kellemetlen,de a gátmetszés varrata sem jobb.

2021. okt. 13. 23:52
 15/21 anonim ***** válasza:
67%

sajnos tapszert kapott - ha nem azt kapott volna, akkor lehet (kutatasok szerint nagyobb esellyel) meguszott volna egy sulyos betegseget, mutetek sorat es mai napig tarto egeszsegi problemat. nekem ezert sajnos

cserebe en azt mondom sajnos nem csaszar volt, akkor is eselyes (kutatasok, statisztikak szerint biztos), hogy jobban jart volna a gyerekem

Tehat a sajnos az, amit valaki sajnal, hogy nem inkabb ugy volt. Sokan keszulnek a huvelyi szulesre, a szoptatasra es annyira csak arra, hogy nekik nehez lehet elfogadni, ha nem ugy jon ossze, pl csaszar veszhelyzetekben van ...ilyenkor, nem a csaszar a sajnos, hanem ami miatt szukseges volt, csak senki nem szereti igy kifejteni a sajat bajat. A szoptatas meg olyan, hogy praktikusabb, jobb a babanak alapesetben. De mindrnki orul, hogy annyi mas lehetoseg van, es nem hal ehen a gyerek, ha megse megy a szopi. Csak hat pl hosszi uton vagy orvosi varoban tapszert kotyvasztva, mikro vagy konnektor utan maszkalva kpnnyen eszebe juthat barkinek, hogy sajnos nem szoptat.

nem sok koze van az osanyasaghoz.

Ha ugy erzed teged zavar masok nezese ilyenkor m9ndd meg, ha nem csaszaroznak a gyerek nem elte volna tul. Ha nincs tapszer, mar ehen halt volna. nekem ezt dobta a gep, igy legalabb itt a gyerekem

2021. okt. 14. 00:09
 16/21 anonim ***** válasza:
80%
Nem az a rossz, hogy anyukák állnak így hozzá. Kórházban a szülészorvos úgy kezelt, hogy számonkért, miért csaszarosan szülök( megjegyzem ideggyógyászom kervenyezte a császárt, erős indokkal) végig úgy kezeltek mint egy selejtet és erőltetni akarták, hogy legalább a tágulást várjam ki... mert az jó a babának, közöltem velük az is jó neki ha nem hal bele a szulesbe az anyja. Végül magán kórházban szültem csak emiatt.
2021. okt. 14. 00:38
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Másra mondani, hogy sajnos, ha ő így akarta, nem jön ki jól, de nem hiszem, hogy rosszindulatból mondják, szerintem sokan azt hitetik, panaszkodás, amire ezt illik mondani.

Nekem pl. tényleg sajnos, hogy császárral szültem, mert sok problémám volt vele, s így éltem meg. Jó dolog ettől még persze, hogy létezik, biztos van, aki ezt választja, de én nem így képzeltem.

A babának meg az anyatej a legjobb, akkor is, ha jó dolog a tápszer is és nem ítélem el, aki nem tud (neki "sajnos") vagy akar szoptatni, és persze önmagában nem a szoptatástól lesz valaki jó anya.

Szóval én feltételezem, hogy a sajnos nem lekicsinylő akart lenni, hanem empatikus.

2021. okt. 14. 05:14
 18/21 anonim ***** válasza:
57%
3,5 éve született meg a kisfiam császármetszéssel. Épen, egészségesen. Ez a lényeg. Tejem nagyon kevés volt, 3 hónapig tudtam etetni, aztán tápszert kapott. Nem érdekelt, örültem neki, hogy ma már van olyan táplálék, amivel egészségesen lehet táplálni anyatej hiányában is. A fiam azóta egészséges, vidám, ovis "nagyfiú". A többi nem érdekel.
2021. okt. 14. 06:36
 19/21 anonim ***** válasza:
66%
Nekem se volt fájdalmas a császár, ellenben az ilyen vélemények miatt: így fáj, úgy fáj, paráztam előtte.
2021. okt. 14. 08:06
 20/21 anonim ***** válasza:
72%

Hasonló, mint a 15-ösnél:

Sajnos tápszer kellett, mert hipotónia miatt nem tudott szopizni. És nagyon sajnos, mert később megszenvedtük az etetést és a beszédet is. Ha nem lett volna ennyire gyenge, a szoptatás edzhette volna az izomzatát.

És sajnos hüvelyi úton született, nem pedig császárral. Ha időben megcsászároznak, nem szenved oxigénhiányt a szülőcsatornában és nincs a kálvária, ami megkésett mozgásfejlődést, megkésett beszédfejlődést, figyelemzavart, tanulási nehézséget...stb. okozott.

Szóval én ugyan nem sajnálom a császárost, hanem irigylem.

Valószínűleg ott az anyukának sincs méhsüllyedése, hüvelysérve és nem pisil be.

2021. okt. 14. 08:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!