Ilyenkor mi a jó megoldás?Hétfőn kezdek dolgozni,de ma pozitiv lett a terhességi tesztem.Plusz a kisfiam is elkezdte a bölcsit a múlthéten.
Figyelt kérdés
Úgy gondoljuk a férjemmel,hogy megpróbálnék dolgozni.A cégnél egyenlőre nem szólnánk,de közbe meg bennem van,hogy így olyan mintha becsapnánk.Meglepetésként ért minket,hogy terhes lettem.Jegeltük a témát,majd jövőre,ha eddig nem sikerült.Erre most,mikor elkezdtük a bölcsit,találtam munkát.Szeretnénk saját lakást.Ehhez még,hogy megkapjuk hozzá a hitelt,kell 1hónap utalás a férjemnek,plusz az én 1havi jövedelmem.Nem igazán tudom,hogy mi lenne a helyes.2021. okt. 13. 20:59
21/27 anonim válasza:
Ha olyan munkát válasz ahol elküldenek orvosi alkalmassági rá ott meg fognak vizsgálni és egy jó pár kérdést fel tesznek amire muszály válaszolni(hogy van e valami betegség, szed e rá valamilyen gyógyert stb) és ha esetleg valami súlyos betegség miatt lettél rosszul munka közbe amit eltitkoltál akkor következményeket vonhat maga után. Meg ez attól is függ milyen munkát végzel. Pl irodai munka az megint más mint egy 12 órás megeröltető fizikai munka ahol reggeltől estig le sem ülhetsz.
22/27 anonim válasza:
Meg gondolj csak bele, még csak a terhesség elején vagy mi van ha olyan erősek lesznek majd a tünetei hogy nem tudod elvégezni a munkádat mert 5 percenként menned kell hányni szédülsz vagy esetleg el is ájulsz és mondjuk elküldenek orvosi vizsgálatra és ott kiderül vagy a rosszul létek miatt nem tudod a munkád normálisan elvégezni és kirugnak stb. Én a te helyedben nem vállalnám be a munkát de te tudod..
23/27 A kérdező kommentje:
Orvosi alkaasságin túl vagyok,nem kérdezte,hogy lehetek e terhes.Hétfőn megyek a munkavédelmi oktatásra.Ha még mindig nem tudom,hogy mi lesz.Hiába tervezek,ki tudja,hogy fogok e bírni dolgozni vagy bármi lehet.Majd az idő eldönti.Ha sikerülne dolgoznom,akkor 2hétig még nem szólnék,akkor megyek az 1.vizsgálatra.Utána szólok,és ha megoldható folytatni szeretném a munkát,januárig kb.Aztán közös megegyezéssel felmondok.A munka úgy mond könnyű fizikai munka,álló,címkézőgépen kell dolgozni.Bő 6órában.
2021. okt. 15. 22:28
24/27 anonim válasza:
Ne szólj amíg nincs meg az 1 hónap
25/27 anonim válasza:
De ugye tudod, hogyha felmondási, kb. semmi pénzt nem fogsz kapni?
Egy fizuból fogjátok fizetni a lakáshitelt, rezsit, kaját, közlekedést, a baba dolgait meg félretenni váratlan kiadásokra?
26/27 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki,hogy elmegy a baba.😞Így nem csapunk be senkit,a kisfiam folytatja a bölcsit.Mi feldolgozzunk,hogy sajnos nem jött össze.Pedig annyira azt hittem,hogy okkal most fogant,mikor nem számítottunk rá.Illetve elkezdem a munkát.
2021. okt. 17. 11:10
27/27 anonim válasza:
Hitelfelvételnél amúgy kizáró ok a próbaidő, de sok helyen az egy év munkaviszony is feltétel. Terhessegnel inkabb alkalmi/határozott szerzodeses vagy egyebhasonlo munka lenne az amit "fair"-nek gondolnék. Legalábbis en nem szivesen fizetnem az ellátását egy olyan dolgozomnak aki nemreg jott ide es ugymond eltitkolta csakhogy utana legyen aki fizeti neki a táppénzt gyedet stb. Multinál nyilvan mas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!