Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi a jó megoldás?Hétf...

Ilyenkor mi a jó megoldás?Hétfőn kezdek dolgozni,de ma pozitiv lett a terhességi tesztem.Plusz a kisfiam is elkezdte a bölcsit a múlthéten.

Figyelt kérdés
Úgy gondoljuk a férjemmel,hogy megpróbálnék dolgozni.A cégnél egyenlőre nem szólnánk,de közbe meg bennem van,hogy így olyan mintha becsapnánk.Meglepetésként ért minket,hogy terhes lettem.Jegeltük a témát,majd jövőre,ha eddig nem sikerült.Erre most,mikor elkezdtük a bölcsit,találtam munkát.Szeretnénk saját lakást.Ehhez még,hogy megkapjuk hozzá a hitelt,kell 1hónap utalás a férjemnek,plusz az én 1havi jövedelmem.Nem igazán tudom,hogy mi lenne a helyes.
2021. okt. 13. 20:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
66%

8-nak.

Persze, hogy nincs joguk megkérdezni, de a kiskapukaz gondolom még ma is keresik. Nem hiába. A legtöbb cégnél, főleg ha nem hatalmas gyárrol van szó, hanem KFT-ről vagy kisebb cégekről, a törvény szerint megvan a maximális munkaerő száma.

Tegyük fel, hogy BúBa cégnél max: 50 ember dolgozhat. Felvesznek 10 nőt, akik közül 4-en már korai terhesek. De nem mondják el, titkolják.

Letelik a próbaidő, szerződés módosítás, hogy határozatlan idejű szerződést kapjon. Majd rá 1-2 hónappal később közli, terhes. Így a cégnek kiesik 4 ember. Helyébe nem vehet fel senkit, mert velül együtt maximális az ember. A 4 ember hiányát a többi dolgozó érzi meg.

Szerinted melyik az a cég aki nem akar később minél előbb mehszabadulni ezektől az anyukáktól? A kérdező férje sem lesz később tiszteletett érdemelt kolléga ebben biztos leszek. Végül is a férje könyörögte ki, hogy a feleségét alkalmazzák. Cserébe a felesége pár hónap múlva lelép.

Én ha kérdező helyében lennék, és a munkahely csak 1-2 hónapra kellene, akkor elmennék, dolgoznék, nem árullnám el, hogy terhes vagyok, de próbaidő alatt felmondanék, hogy "sajnálom, nekem ez nem megy"

2021. okt. 13. 22:00
 12/27 anonim ***** válasza:
65%

Én nem mennék munkába. Szerintem ez kiszuras a másikkal. Mire betanulsz szinte már ki is esel. Őszintén elmondanám, hogy terhes vagyok és szülés után 2 évvel szívesen kezdenék. Azért számítana ez, mert a férjed is ott dolgozik.

34 N

2021. okt. 13. 22:00
 13/27 anonim ***** válasza:
54%
Énis ugyanígy jártam ahogy te. Én titkoltam ameddig tudtam, de mindenképp 3 hónapig akartam hogy minden rendben van-e. 5 hónapos voltam mikor kezdett látszani, akkor jelentettem be. Tudtak hogy régóta várunk a babára, örültek, és vártak vissza.
2021. okt. 13. 22:03
 14/27 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, ha nektek most fontos a te jövedelmed is, akkor kezdj el dolgozni, és kész. Én nem jelenteném be a 12. hét előtt a várandósságomat.

Nem kell rajta meglepődni, ha nem fognak neki örülni, és/vagy nem látnak majd szívesen, ha vissza mennél. De nem kell vele foglalkozni, ne csinálj ebből problémát magadnak.

Sok nőnél nem úgy sikerül teherbe esni, ahogyan a pár szeretné, és van, hogy akkor kell örülni a babának, amikor jönni tud. Én is jól tudom ezt, és átérzem. 8 évig voltam egy helyen, onnan szerettem volna szülni menni. Nem jött a baba. Aztán váltottam, és éppen csak 4 hónapja voltam az új helyen, amikor terhes lettem. Én sem jókedvemből, és szánt szándékkal csináltam így.

2021. okt. 13. 22:03
 15/27 A kérdező kommentje:
Erre mi is gondoltunk,hogy csak a hitelig szeretném,hogy foglalkoztassanak utána kijelenthetnek.A bölcsibe itt a kismamák gyerekeik is mehetnek délig.
2021. okt. 13. 22:08
 16/27 A kérdező kommentje:
Kétségbe vagyok esve,hogy most mi lesz.Annyira vigyáztunk,hogy ne essek teherbe,ha eddig nem sikerült.Szinte még fel se fogtam,annyira vágytam rá,most meg azt se tudom,hogy mi lesz a jövő héttől.
2021. okt. 13. 22:13
 17/27 anonim ***** válasza:
37%
A legjobb ha titkolod, van 365 nap biztosított jogviszonyod? Legalább a próbaidő végéig tartsd titokban mert kirugnak. És a hitelnel sokszor megkell várni a próbaidő véget. (nálunk is kellett) dolgozz ameddig tudsz, aztán lesz ahogy lesz.
2021. okt. 13. 22:18
 18/27 anonim ***** válasza:
55%
Hogyhogy mi lesz a jövő héttől? Dolgozol, amíg tudsz, utána meg elmész szülési szabadságra. Hol a probléma?
2021. okt. 13. 23:02
 19/27 anonim ***** válasza:
83%

Ha nem dolgozna ott a férjem, eltitkolnám.

De azért így... Mi va, ha, ezután a húzás után a férjed is kirúgják valami indokkal?

2021. okt. 14. 08:22
 20/27 anonim ***** válasza:
65%

10

Autóipari cég,több ezer nő dolgozik itt.És az elsők kivételével mindenkinél így járnak el.

Kérdező a férjed ismeri a helyet,ha lehet őszintén rendezni akkor mondjátok el mi a helyzet,ha nem akkor menj el máshova dolgozni arra az egy hónapra ami kell, hogy ne a férjed lássa esetleg karát annak hogy így alakult a helyzet.

2021. okt. 14. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!