Irigyek lennétek?

Figyelt kérdés

Férjem 16 órától éjfélig dolgozik. Nem akar váltani, mert nagyon jó munka ez. Kap délutáni/éjjeli pótlékot és estére már alig van munka, mert a nagyrésze a nappalos műszakban lemegy.

Én 8-tól 16-ig dolgozok.

Van 2 gyerekünk. Most mentem vissza dolgozni szeptembertől. A kicsi bölcsis lett, a nagy ovis. Már most hulla fáradt vagyok, mert legkésőbb 7-kor már indulunk a gyerekekkel, hogy én is beérjek időben dolgozni, délután pedig szintén rohanok, hogy 17-ig odaérjek értük.

Irigylem a férjemet, mert reggeltől délután 3-ig otthon van egyedül, én meg rohanok reggel, dolgozok, aztán rohanok délután, gyerekeknek vacsora, majd lefürdetem és altatom őket. Semmi szabadidőm.

Férjem heti 1x kimos vagy elmegy boltba bevásárolni, de ennyi.

Próbáltuk, hogy férjem fel kel korábban reggel és ő viszi a gyerekeket, de a vége az lett, hogy elkéstek. Nem lehet hosszútávon, hogy csak 5-6 órákat alszik.

Tudom, hogy nem jó, hogy irigylem ezért, de én meg már most úgy érzem, hogy nem bírom, pedig még évekig ez lesz.

2021. okt. 12. 12:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
38%
Tipikus kamu, férfiakat lejárató kérdés.
2021. okt. 12. 14:14
 12/19 A kérdező kommentje:

Mint írtam a mosást megcsinálja, bevásárol. Azt kihagytam, hogy egyszerűbb ételeket megcsinál és el is mosogat utána. Felmosni is ő szokott. A fürdőszoba takarítást szoktam csak én csinálni.

A hétvégéken együtt vagyunk, játszótérre megyünk vagy gyerekprogramokra. Kb. 3 havonta megy át a barátaihoz 1-2 órára.

Én már megszoktam, hogy így dolgozunk, mert a gyerekek születése előtt is így volt, viszont most rosszabb, hogy nekem semmi "énidőm" nincs, csak ha esetleg hármasban mennek el valahova hétvégén.

Viszont annyiból jó lesz, hogy a (nyári) szüneteket meg tudjuk oldani.

2021. okt. 12. 15:52
 13/19 A kérdező kommentje:
Azokon kívül amiket írtam, netezik, olvas, filmet néz, zenét hallgat stb. Minden olyat csinál, amire nekem is volt időm munka után még a gyerekek születése előtt.
2021. okt. 12. 15:57
 14/19 anonim ***** válasza:
Milyen munka az, ahol 16-tól éjfélig tart a munkaidő?
2021. okt. 12. 15:58
 15/19 A kérdező kommentje:

Semmi olyan munka, ha arra gondolsz. Raktári munka, a hét mindennapján 0-24-re vannak beosztva.

Férjem csak H-P, hétvégéket alapból nem vállalt.

2021. okt. 12. 16:06
 16/19 anonim ***** válasza:
81%
Nézd, én úgy nőttem fel, hogy a szüleim közösen vitték a háztartást, közösen vállalták a gyereknevelést, apám nem csak besegített, anyám pedig nem volt túlterhelve. Nekem ez vált természetessé. A gyerek mindkét szülőé, a párodnak is többet kellene vállalni, hiába mentegeted.
2021. okt. 12. 16:13
 17/19 anonim ***** válasza:
54%
Én megkérném a férjemet, hogy máshogy ossza be az ébrenlét idejét. Ha jól értem, most ő a munkaideje előtt van ébren, amikor pont nem kell foglalkozni a gyerekekkel, meg egyedül van otthon. Jobb lenne, ha inkább munka után lenne ébren, akkor reggel tudná ő intézni a gyerekeket és neked csak a délutánit kellene megoldanod.
2021. okt. 12. 16:48
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
#17es, ez szerintem nem jó. Ugyanúgy nem tudna 6 óránál többet aludni így a férj egyben, mert 8 után feküdne, és felteszem 2 körül kelnie kéne, hogy beérjen 4-re a melóba. És pluszban lenne éjjel a töksötétben 6 órája, amikor semmi értelmeset nem tud csinálni, mert csendben kell lennie az alvó család miatt. Főzni, mosni, boltba menni nem tud, szerintem ez rosszabb.
2021. okt. 13. 08:00
 19/19 anonim ***** válasza:
A férjednek pont olyan. beosztása, hogy ezeket meg tudja csinálni.6 óra alvás hétközben elég kell, hogy legyen.Más sem ér rá többet aludni munka mellett.
2021. okt. 15. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!