Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális dolog az, hogy úgy...

Normális dolog az, hogy úgy gondolom, hogy többet nem akarok terhes lenni?

Figyelt kérdés
Sajnos egy kis probléma miatt 3 héttel a kiírt időpont előtt császármetszéssel szültem meg a kisfiamat. Már 3 hónapos, de még mindig rettegéssel gondolok vissza a történtekre. Tejem sem volt, egy csepp sem. Nagyon szeretem a kicsikémet, de most úgy gondolom, hogy soha többet.
2008. dec. 11. 20:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Szerintem ezzel nagyon sokan így vagyunk, de majd ahogy az idő telik szépülnek az emlékek. Gondolom nem most rögtön akartok másik gyereket?

Üdv, 4,5 hónapos kislány anyukája

2008. dec. 11. 20:44
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez természetes,de hidd el ahogy telnek a hetek,egyre kevésbé fogod ezt érezni,majd halványul az emlék.Tudni fogod,mi hogyan történt,de majd látod a babád,gyermeked növögetni,és rájössz hogy milyen jó lenne még egy csöppség.Szinte biztos vagyok benne,hogy elmúlik.

Engem is császároztak,vajúdtam is,de nem tudtam megszülni,majd amikor hazamentünk nagyon féltem annyira hogy úgy éreztem,lehet nem is kellett volna szülnöm,mert nem vagyok rá felkészülve.Nagyon rettegtem minden nap,mi lesz ha....és ilyen csupa ha -vaé kezdődő mondatokat gyártottam.És megfogadtam ,mégegy baba nem lesz.,Most 5 hó távlatából nevetek az egészen,imádom a picim,és már nagyon várom hogy jöhessen a következő,:-)))

2008. dec. 11. 20:47
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát persze!Föképp azért gondolod igy,mert megszenvedtél.De majd ez lassan halványul és akkor majd akarsz kistesót is.De hát császár után ugyis kell várni 1-2 évet.Addigra elfelejted a rossz élményeket......

Miért lett császár?Mi volt a baj?

2008. dec. 11. 20:50
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én ugyanígy érzek :( 5 hós a kisfiam.

Már a terhesség is nehéz volt (persze így is gyönyörű ) , magas vérnyomás, terhességi cukorbetegség stb. A szülés pedig szörnyű volt. Hetekig éjszakáztam 10 perces jóslókkal, majd egész napos vajúdás (edát nem kaphattam ) derékfájással, aztán végül császár...

Nem tudom elképzelni, hogy mégegyszer belevágjak, pedig kellene egy tesó...

Én abban bízom, hogy idővel homályosodnak az emlékek, engem legalábbis mindenki ezzel bíztat.

2008. dec. 11. 20:52
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Igaz én nem hamarabb de programozott császárral szültem medence fekvésű baba miatt.Nagyon jó khban voltam és nagyon jó orvosom volt,de épp én is ma meséltem az anyumnak,hogy még mindig nem tettem túl magamat a műtéten,ráadásul nekem az egész hasam tönkre ment,mert sorra egymás mellett végig csíkos lettem a köldököm magasságáig.Lila az egész,pedig ennek már 5hónapja.Utálom magamat ezért.2év múlvára terveztünk kis tesót,de még gondolni sem tudok rá,pedig kéne,hogy ne legyen kis önző baba ,mint most is...Bízom benne,hogy halványodik az emléke,mert most még tuti nem vágnék bele.Erre én mindig csak azt tudom mondani,biztos fáj a természetes szülés is,de igazán a fájdalomra a császárosok tudnak csak emlékezni,mikor hónapok múlva is fáj a vágás helye..plusz nekem pl.érzéketlen a hasam alja.Lehet,hogy fáj a gátmetszés is,de lássuk be nekünk 3szor 20cmes vágás van rajtunk,ez ,hogy fáj akkor.Én eléggé masszív alkatnak tarom magamat,de ez engem is próbára tett.Szerintem nem kell még ezen gondolkozni,majd kiderül idővel,hogy -hogy érzünk.remélem elmúlik az effajta félelem.5hós kisfiú mamája
2008. dec. 11. 20:52
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Én 7,5 hónapja szültem, durva volt az egész és mégis szépnek éltem meg. De én már előtte is úgy gondoltam, hogy nem szeretnék több gyereket, és nem azért mert nem szeretem a kislányomat vagy úgy általában a gyerekeket, hanem mert senkink nincs, mindenben magunkra vagyunk utalva és az anyagi hátterünk sem annyira szuper. Szóval tök ok. amit most érzel, mert én még ennyi idő után is így érzek. És a véleményem nem változott abban hogy mégegyszer szüljek e vagy sem. Az már csak hab a tortán, hogy a terhesség olyan dolgokat okozott a szervezetemben ami miatt egyébként sem szülhetnék többet. Úgyhohgy nyugi. Az idő a gyógyír és ha te szeretnél még babát akkor úgyis fog jönni az a mérhetetlen vágy ami egyszer már a hatalmába kerített. Sok boldogságot.
2008. dec. 11. 21:00
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nekem még be sem gyógyult a sebem a hasamon, de az tuti, hogy én is rettegéssel emlékszem vissza a történtekre, pláne, hogy az altatás első fázisára emlékszem...a fájdalomra a babasírásra!

Sokszor álmodom még ezzel az érzéssel, és még mindig félelemmel tölt el ha csak a szülésre, meg az utánna lévő napokra gondolok, nekem rengeteg tejem volt, vizesruházni kellett a mellemet, véresre szopizta a baba....volt gond

MEGÉRTELEK!

nekem sem lesz több...per pill ezt gondolom!

2008. dec. 11. 21:43
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én vagyok az ellenpélda. Kicsit meg is lepődtem, hogy sokan így éreztek, még ha el is fogadom, és megértem.

Nekem épp hogy kibújt a lányom, már tudtam, hogy akarok még legalább kettőt..)Azóta is sokat jár az agyam a szülésen, élveztem, élmény volt, és várom a következőt:-)

Fél éves a lányom, de már 2 hónapja utat engedtünk a következőnek:-)

2008. dec. 11. 21:49
 9/20 anonim ***** válasza:

Jó hogy vannak ilyen ellenpéldák, erőt ad az embernek :D

Könnyű szülésed volt ? (már amennyire egy szülés könnyű lehet )

2008. dec. 11. 21:58
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Sokan vagyunk akik simán válalják a következő babát . Sajnálom , hogy a császár ennyire mély " nyomot " hagyot sokatokban.Azt hiszem csak örülhetek hogy hűvelyi úton szültem .A fiammal még le se szálltam a szülőágyról mikor mondtam hogy jöhet a következő:) . Remélem elmúlnak a rossz gondolatok és bele mertek vágni a következő baba tervezésébe!A csíkok csak halványodni fognak , eltűnni soha, abból nekem is kijutott rendesn , a pocim , a fenekem és a melleim , tiszta csík:(.
2008. dec. 11. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!