Ugyan olyan káros és nem ajánlatos a Fischer Price Jumperoo, mint a bébikomp? Bízom benne hogy nem, hiszen ezzel helyváltoztatásra nem képes, csupán ugrálni tud benne, ezzel pedig az izmai fejlődnek. Rosszul gondolom? Nem akarok rosszat a babámnak!
Szia!
Szerintem nem lehet összehasonlítani a kettőt. A Jumperoo ugyanaz,mint a rugós hinták, csak ennek van külön állványa.
Amennyire én tudom, a rugós hinták pedig nem rosszak, csak oda kell figyelni, hogy pont a megfelelő méretre legyen beállítva. Egyébként meg bármiféle hinta hasznos, mert nagyon jól stimulálja a babák idegrendszerét.
A bébikompok azért károsak, mert egyrészt nem a normális járást tanulja meg benne a gyerek, másrészt iszonyatosan balesetveszélyes, elég, ha csak az egyik kereke picit elakad valahol, hatalmasat borul a gyerek, plusz ráesik még ugye a komp is...
Szóval szerintem ne aggódj, szerintem a Jumperoo nem rossz. De az mindenképpen kell, hogy masszívan tudja magát tartani. Ha még egy picit inog ülés közben, inkább várj vele 1-2 hetet.
A komppal az a baj hogy abban nem ül a gyermek jelemzően hanem a kis fenekénél alátámasztva kotor a kis lábaival, egyáltalán nem olyan helyzetben amiben majd valóban járni fog.De minden szülő maga dönti el mibe teszi a babáját nyilván :)
A rugós hintát én úgy tudom még szokták is ajánlani olyanoknak akinek kicsit sérülésük keletkezett pl. szülés közben mert nagyon jól fejleszti az egyensúlyozást is.
Én nem vettem a fiamnak mert mire hallottunk róla, kinőtt abból a korból, de most a lányomnak tuti gyüjtögetek erre, nagyon szokták élvezni :)
köszönöm a válaszokat,megnyugtattatok!
szép napot nektek!
egyébként ha nem lenne a komp káros akkor nem szüntették volna külföldön be!Az én gyermek ortopéd orvosom,aki egyben barátunk is kifejezettem megtiltotta-nem véletlenül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!