Melyik a legjobb gyermek megtakarítás?
Igen, valaki megteheti, hogy 5 féle megtakarítás félét köt. De ha valaki nem teheti meg?
Ott ahol havi 5-10 ezer forint jut a gyerek megtakarítására, nem gondolom, hogy bővelkednek az anyagiakban. Ahol ez momentán nem jelent gondot és remélhetőleg később sem fog és nem lesz probléma 2,5 millió forinttal hozzájárulni a gyerek életkezdéséhez akkorsem, ha ez a pénz mondjuk állampapírban gyűlik.
Én mondjuk nyugdíj célra sem vagyok hajlandó éppen ezért semmiben gyűjtögetni. Az én pénzemet nem kell előlem senkinek megvédenie. Bízom magamban annyira, hogy amit egy bizonyos célra szánok, azt arra is fogom fordítani. De ha a gyerekem beteg lesz, nem leszek rest letojni, hogy az a nyugdíj célú megtakarításom és igenis hozzányúlok. Az ilyen jellegű hosszútávú megtakarításokat nem tudom támogatni, de nyilván megértem ha más máshogy gondolkozik.
Az ep más, az rövidtávon is jól forgatható egy gyerekes családban.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Jó ötleteket adtatok, átgondoljuk a lehetőségeinket.
Igazából továbbra is a babakötvényen gondolkozunk, de még mindig kétségeink vannak. Minden megtakarítás mellett vannak pro és kontra érvek. Születése óta rakunk neki félre minden hónapban, jelenleg nem túl nagy összeget, de úgy gondolom, hogy a semmitől mégis több. A családi adókedvezményt egy összegben vesszük igénybe, ami szintén az ő megtakarítását gyarapítja. Persze később, ahogy visszatérek dolgozni, többet is szeretnénk havi szinten félretenni. Nekünk szintén van spórolt pénzünk, jelenleg egy elég minimális összeg, mert pár hónapja hozzá kellett nyúlni, de igyekszünk visszatenni és minden hónapban rakunk félre.
Meglátjuk. :)
14 és 15.
Miért ne lenne 18 évig úgy? Havi 10ezret már csak a családi pótlékból félre lehet tenni minden gyereknek. Akárhány van…. Azért meg megmozdulni se kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!