Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mi miatt döntött úgy, hogy...

Ki mi miatt döntött úgy, hogy nem vállal több gyereket?

Figyelt kérdés
Azoknak a válaszára lennék kíváncsi, akiknek egy gyerekük van.
2021. okt. 6. 15:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
1 lányunk van most 7 éves, 39 éves múltam, problémamentes terhesség, még könnyebb császáros szülés, de már nem gondolom, hogy lenne bennem annyi, hogy még egy gyereket vállaljunk, logisztika, pénz, erő...
2021. okt. 6. 16:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Kettőt szerettem volna

De mikor a kicsi 1 hetes volt apuka lelépett

2 éve egyedül birkózom meg a feladattal

Imádom a gyerekem de soha többet nem szülnék. Nagyon nehéz egyedül megoldani a mindennapokat,és itt nem az anyagi részre gondolok.

2021. okt. 6. 17:50
 13/17 anonim ***** válasza:
Mindig is nagy családról álmodoztam (3-4 gyerek), de aztán megszületett a lányom és rá kellett döbbenem, hogy nekem nem való a sok gyerek. Valahogy úgy éreztem, hogy képtelen lennék még egy gyereket ennyire szeretni, mint a lányomat. +segítségünk sincs. Nagyszülők távol, igazából nekik kényelmes az, hogy 3 havonta 1 hétvégét náluk alszunk, de egyébként többet nem kell az unokával foglalkozni (friss nyugdíjasok). Később kiderült, hogy a gyerekem autista. Nyilván sokkal több energiát és figyelmet igényel, mint egy nt gyerek, arról nem is beszélve, hogy férjem családjában vanár autista, így valószínűleg nagy az esély rá, hogy genetikailag öröklődik, mi pedig nem szeretnénk még egy sérült gyereket.
2021. okt. 6. 22:58
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

37 évesen szültem, lombikkal jött össze - én nem csinálom végig még egyszer.

De ha ez nem lenne. Férjemnek van már kettő az előző házasságából. Nem kell négy gyerek.

Egynek meg tudjuk adni anyagilag, ha akarjuk fizetős suliba megy, hogy ne az állami szar vagy az egyházi még szarabb között kelljen választani.

Egy gyereket elindítani az életben még meg tudjuk tenni.

Egy iskolás gyerekkel a napi logisztika (sportra, edzésre, versenyr, szakkörre, bármire) egyszerűbb, mintha többfelé kell szakadni.

Nyaralni könnyebb elmenni eggyel, mint kettővel.

Engem olyan szinten megviselt az első másfél év, amíg nem ment bölcsibe, hogy én ezt nem szívesen csinálnám újra.

Ezen kívül nagyon szép volt a szülésélményem - ezt nem akarom elcseszni egy esetleges traumatikussal.

2021. okt. 7. 15:21
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Lányom 3 éves volt amikor meghalt. Akkora fájdalom, soha el nem múló bánat miatt, képtelen voltam újabb terhességet bevállani. Érdekes, hogy az orvosok, piszchológusok is mind azt mondta, hogy gyorsan szüljek megint. Nem akartam újra átélni mindent.
2021. okt. 7. 17:06
 16/17 anonim ***** válasza:

1.Nekem hatalmas trauma volt a vajúdás 15 órája. Azt a fájdalmat nem akartam újra átélni.

2.Rossz apát, férjet választottam, aki a szülésre is az aktuális nőjétől jött. Ez ugyan később derült ki, de kiderült. Segítséget nem kaptam tőle semmiben, de azt elvárta, hogy szexi vadmacska legyek holtfáradtan is. Csak a szex érdekelte.

3.Nagyon nehéz volt az elmúlt 15.5 évet egyedülálló anyaként végigcsinálni. Anyagilag, lelkileg. Apuka ugye lelépett a lányom 1.5 éves korában. És azóta is csak hébe-hóba találkoznak.

4.Nem sikerült az évek alatt komoly társra lelnem. 6 éve be is fejeztem a próbálkozást. Maradok egyedül inkább. Most lassan 47 évesen már amúgyis erősen korlátozottak a lehetőségeim.

Ilyen előzmények után a francnak sem lett volna kedve még egy gyerekhez valami random pasastól.

2021. okt. 10. 14:18
 17/17 anonim ***** válasza:

Anyám nagy családból származott. 10-en voltak testvérek. Hát valahogy nem voltak boldogok tőle. 9 nagybácsi és nagynéni részéről összesen 6(!) unokatestvérem van. Azok is elszéledtek a világba. Egyetlen unokatestvérem van a közelemben. Vele is ritkán találkozom.

Nem azt nevelték belém, hogy de jó a nagycsalád.

2021. okt. 10. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!