Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mi miatt döntött úgy, hogy...

Ki mi miatt döntött úgy, hogy nem vállal több gyereket?

Figyelt kérdés
Azoknak a válaszára lennék kíváncsi, akiknek egy gyerekük van.
2021. okt. 6. 15:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
70%
Nem tudom, még nem végleges a döntés, de a terhességem olyan rossz volt, meg az utána következő depresszió, hogy pánikrohamaim vannak, ha arra gondolok, hogy előröl kellene kezdeni. A férjem nagyon szeretne másodikat, én szeretem őt, figyelembe veszem a vágyait, de lehet előbb elmegyek egy pszichológushoz, feldolgozni a traumát, ha tudom.
2021. okt. 6. 15:13
 2/17 anonim ***** válasza:
75%
Még csak 2,5 hónapos, szóval még változhat, de majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy nem lesz több. Egyrészt néhány hét múlva töltöm a 36-ot, és mindenkinek szíve joga akkor szülni, amikor akar, de 37-38 évesen én már biztosan nem fogok (több, mint egy év alatt jött össze, ki tudja, hány éves lennés a következőnél). Ezen kívül a terhességem ugyan problémamentes volt, de nem szerettem terhes lenni, a szülést meg inkább hagyjuk is... Én ezt nem csinálom mégegyszer.
2021. okt. 6. 15:23
 3/17 anonim ***** válasza:
77%
Mindig 2 gyereket akartam. Aztán megszületett a lányom. Pozitív császáros élményem volt és ő is kis csodababa, ritkán sír, nyugodt, mosolygós, jól alszik, szépen eszik. Most 9hónapos. Mégis, mikor másnap magamhoz ölelhettem úgy éreztem, hogy nekem csak ő kell. Ennyi és nincs tovább. Őt tudom eléggé szeretni, nem birom megosztani. Neki tudok fizilailag és mentálisan is mindent megadni amire szüksége van. Így ő marad egyedül.
2021. okt. 6. 15:25
 4/17 anonim ***** válasza:
52%

Szeretek élni. Jönni, menni, kirándulni, koncertekre járni, táncolni.

Nem tudom magam elképzelni otthon Punnyadós anyukaként.

Én már most várom, hogy nagyobb legyen a kisfiam és tudjunk vele is menni mindenfelé kirándulni, nyaralni, meg persze nélküli is szórakozni.

Természetesen azt nem bánom, hogy most nem megyek, hisz nem is akarok, nem ennek van most itt az ideje hiszen csak 2 hónapos a kisfiam, de ismerem magam és tudom, hogy én nem tudok megülni a s.eggemen, na meg persze azt a gyereket fel is kell nevelni.

A mai világban örülök ha 100%ban mindent megtudunk adni a kisfiunknak.

Emellett terhesség alatt vérnyomás problémáim is voltak amivel kórházba kerültem, 6 hónapig csak feküdni tudtam mert állandóan szédültem, szörnyű volt a terhesség.... Nem szeretném ezt még egyszer atélni.

A vége sajnos csaszarmetszes lett ami szintén nem volt kellemes.. De azt kibirnám még 3xor is mint magát a terhességet.

Ezek a legfőbb okai annak, hogy nem szülök mégegyszer :)

28/N

2021. okt. 6. 15:30
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Eü okok, nagyon nehéz terhességem volt és már 40 éves vagyok, így alakult, kettőt szerettünk volna, de amúgy fárasztó is lenne nekem 2 gyerek.
2021. okt. 6. 15:47
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Kettőt szerettem volna, a párom is egyetértett. Problémamentes terhesség és egy nem tervezett, de "könnyű" császár után azt mondtam, hogy bármikor jöhetne is a következő. Aztán nőgyógyászati gondom lett, ami miatt tolódtak a tervek, majd visszamentem dolgozni és közben hullámvölgybe is került a kapcsolatunk.

Rendbe tettük a dolgainkat, de az elsőszülöttünk már kisiskolás, én 36 vagyok, szóval nem igazán kezdeném újra a babázást, ráadásul sokat voltam egyedül a gyerekkel, nem szeretném ismét átélni ezt.

2021. okt. 6. 15:51
 7/17 anonim ***** válasza:
79%
1 fiam van. 20 évesen 5 gyereket akartam. Amikor terhes lettem a fiammal, végig sokkban voltam, mert rettegtem a szülési fájdalomtól. Fiamat gyorsan, könnyen, kevés fájdalommal szültem meg. De ennek ellenére úgy döntöttem, hogy soha többé nem szülők, mert a fejembe vettem, hogy ha az első szülésem ennyire laza volt, tuti, hogy az összes többinél a kínok kínját élem majd át. Így évekig ebben a felfogásban voltam. Majd jöttek azok az évek amikor már a korom miatt sem akartam. 35 év felett már nem akartam szülni. Most 43 évesen meg már élevezem az életet, hogy utazgathatok, hogy azt csinálok amit akarok. Már nem akarok szülni.
2021. okt. 6. 15:54
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Szeretnék aludni már, a házunk is 2 gyerekre van berendezkedve, költöznünk vagy bővítenünk kéne a 3. miatt, de nincs kedvem az ehhez kapcsolódó rumlihoz. És amúgy én is élvezem, hogy ide oda eljárhatok, a gyerekek aludhatnak a mamánál. Jól megvagyunk 2 gyerekkel.
2021. okt. 6. 16:06
 9/17 anonim ***** válasza:
70%
Pénz miatt, nekünk kényelmesen csak egy gyerek fér bele. Szeretnék mindent megadni neki, lakást venni (behozhatatlan előny egy fiatalnak, ha a szülei tudnak számára lakást venni, nekünk is nagyon jó lett volna)
2021. okt. 6. 16:11
 10/17 anonim ***** válasza:
83%
Mindig is egy gyereket akartam. A férjem sem kívánt többet. Egykék vagyunk mindketten. Így láttuk jónak.
2021. okt. 6. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!