Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más sem szívesen adná a férje...

Más sem szívesen adná a férje vezetéknevét a gyereknek?

Figyelt kérdés

Tamás a férjem vezetékneve.

Utálom ezt a nevet, akár keresztnév, akár vezetéknév formájában, pedig semmi gond nincs vele.

Házasságkötéskor nem vettem fel (egyébként az én vezetéknevem (Papp) sem tetszik jobban) a férjem nevét, de a babának nyilván ezt adnánk. De a kedvenc neveim sem illenek a Tamás vezetéknévhez (az enyémhez se) és egyre kevésbé tetszik a gondolat, hogy a gyerekemnek ez lesz a neve.

Volt még valaki igy, hogy nem szerette a férje vezetéknevét?

2021. szept. 30. 13:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én nem vettem fel és a gyerek születése előtt lehet változtatni a házassági papíron szereplő csak be kell menni az önkormányzatra.
2021. szept. 30. 15:51
 12/20 anonim ***** válasza:
69%
A Tamás-Papp rosszabbul hangzik, mint a Tamás. Ha fiú lesz a gyerek, akkor meg úgyis csúfolhatják, hogy Tamás pap.
2021. szept. 30. 17:07
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Két Tamás Tamást is ismerek.
2021. szept. 30. 17:21
 14/20 anonim válasza:
100%
Van egy Balázs Tamás nevű haverom, fordítva is jó :) Lehet egy kicsit bohókás, de szerintem nem kellemetlen egyáltalán.
2021. szept. 30. 18:42
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem tetszik a férjem vezetékneve, nem is vettem fel, de akkor megegyeztünk, hogy a gyerekeink az övét kapják. Igazából praktikussági szempontból az enyém se jobb, mindkettő bonyolult és nehezen kimondható, a ti vezetékneveitek legalább egyszerűek.
2021. szept. 30. 18:47
 16/20 anonim ***** válasza:
75%

Na, nálunk meg megegyezik (Kiss-Kiss).

Ezért nem vettem fel a nevét házasságkötéskor.

Tetszik, nem tetszik, ez van :).

2021. szept. 30. 18:55
 17/20 anonim ***** válasza:
69%
Egyébként lehet még Tamás P. Akármi is. Nem gáz a Tamás vezetéknév, csak tényleg jól kell eltalálni a keresztnevet.
2021. szept. 30. 19:02
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik a férjem vezetékneve (Pálfi), szerintem teljesen rendben van, ezért a fiunk simán az ő vezetéknevét kapta, az enyém nincs benne. De ha valami nagyon gáz vezetékneve lenne, nem mentem volna bele, hogy azt kapja (ilyet, mint mondjuk a Punczi, ami létező név, ismerek is ilyen nevű embert), mert ne szúrjunk már ki a gyerekkel, csak azért, mert ez a szokás.
2021. szept. 30. 22:27
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem is jobban tetszik a saját vezetéknevem, nem vettem fel a férjemét. Kötőjelesen is gondolkoztam, hogy majd úgy adjuk a babának, de két régies írásmódú név, hosszú is lenne meg bonyolult is, úgyhogy inkább nem.

Így marad a férjemé. Amúgy elég emancipált vagyok, de az, hogy a gyerek minden különösebb ok nélkül az anyja nevét kapja, annyira szokatlan még manapság, hogy inkább ebbe a vitába nem állok bele. Pedig ráadásul nekem a legtöbb keresztnév ami tetszik az I-vel kezdődik, férjem vezetékneve meg I-re végződik, úgyhogy ezért sem jó, de hát ez van.

A Tamás amúgy egy teljesen jó vezetéknév (és keresztnév), semmi baj vele. Ha ilyen Puki, vagy Geczi szintű lenne, akkor viszont mindenképp a sajátomat adnám.

2021. okt. 1. 12:37
 20/20 anonim ***** válasza:

Egyrészt, ahogy írták, sokkal rosszabb vezetéknevek vannak, a Tamás egyáltalán nem gáz és még csak nem is csúnya.

Egyedül az lehet gond néha, hogy pl. nekem is van olyan férfiismerősöm, akinek a vezetékneve is férfinév és emiatt egy ideig nem tudtam megjegyezni, hogy ő most Tamás Péter vagy Péter Tamás. :)) De sokan vannak így, és felnőnek.

Szerintem a Tamás-Papp rosszabbul hangzik, a Papp-Tamás meg egyenesen olyan, mint hogy pattanás.

2021. okt. 1. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!