Más sem szívesen adná a férje vezetéknevét a gyereknek?
Tamás a férjem vezetékneve.
Utálom ezt a nevet, akár keresztnév, akár vezetéknév formájában, pedig semmi gond nincs vele.
Házasságkötéskor nem vettem fel (egyébként az én vezetéknevem (Papp) sem tetszik jobban) a férjem nevét, de a babának nyilván ezt adnánk. De a kedvenc neveim sem illenek a Tamás vezetéknévhez (az enyémhez se) és egyre kevésbé tetszik a gondolat, hogy a gyerekemnek ez lesz a neve.
Volt még valaki igy, hogy nem szerette a férje vezetéknevét?
Na, nálunk meg megegyezik (Kiss-Kiss).
Ezért nem vettem fel a nevét házasságkötéskor.
Tetszik, nem tetszik, ez van :).
Nekem is jobban tetszik a saját vezetéknevem, nem vettem fel a férjemét. Kötőjelesen is gondolkoztam, hogy majd úgy adjuk a babának, de két régies írásmódú név, hosszú is lenne meg bonyolult is, úgyhogy inkább nem.
Így marad a férjemé. Amúgy elég emancipált vagyok, de az, hogy a gyerek minden különösebb ok nélkül az anyja nevét kapja, annyira szokatlan még manapság, hogy inkább ebbe a vitába nem állok bele. Pedig ráadásul nekem a legtöbb keresztnév ami tetszik az I-vel kezdődik, férjem vezetékneve meg I-re végződik, úgyhogy ezért sem jó, de hát ez van.
A Tamás amúgy egy teljesen jó vezetéknév (és keresztnév), semmi baj vele. Ha ilyen Puki, vagy Geczi szintű lenne, akkor viszont mindenképp a sajátomat adnám.
Egyrészt, ahogy írták, sokkal rosszabb vezetéknevek vannak, a Tamás egyáltalán nem gáz és még csak nem is csúnya.
Egyedül az lehet gond néha, hogy pl. nekem is van olyan férfiismerősöm, akinek a vezetékneve is férfinév és emiatt egy ideig nem tudtam megjegyezni, hogy ő most Tamás Péter vagy Péter Tamás. :)) De sokan vannak így, és felnőnek.
Szerintem a Tamás-Papp rosszabbul hangzik, a Papp-Tamás meg egyenesen olyan, mint hogy pattanás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!