Más sem szívesen adná a férje vezetéknevét a gyereknek?
Tamás a férjem vezetékneve.
Utálom ezt a nevet, akár keresztnév, akár vezetéknév formájában, pedig semmi gond nincs vele.
Házasságkötéskor nem vettem fel (egyébként az én vezetéknevem (Papp) sem tetszik jobban) a férjem nevét, de a babának nyilván ezt adnánk. De a kedvenc neveim sem illenek a Tamás vezetéknévhez (az enyémhez se) és egyre kevésbé tetszik a gondolat, hogy a gyerekemnek ez lesz a neve.
Volt még valaki igy, hogy nem szerette a férje vezetéknevét?
Az ismerősöm apjának a vezetékneve Melegh. A lány neve Virág. Melegh Virág.
Lehet, hogy nem bepálinkázva kellett volna kitalálniuk.
Dehogynem.
Ha te viszont nem akarod, akkor a házasságkötéskor kellett volna másképp nyilatkozni. (Ezt amúgy miért nem tettétek meg?)
A Tamás egyébként egy gyönyörű név, ha nekem fiam lenne, ezt kapná keresztnévnek :)
Lehet vezetéknevet módosítani. Akár azt is megtehetitek, hogy találtok egy szimpatikusat és a férjed is, te is, a gyerek(ek) is azt viselitek a jövőben.
Egyik ismerősömnek volt nagyon csúnyán, bénán hangzó ukrán vezetékneve, de a csaj itt nőtt fel, anyja is magyar. 20 éves korában megváltoztatta egy jol csengő, magyar vezetéknévre.
Nincs semmi baj a Tamás névvel, szebb mint a Papp. Szerintem jobban jár a gyereketek ezzel a vezetéknévvel, mint egy olyannal, ami tényleg gáz. A Tamás-Papp egy használható gondolat, bár nem tudom rajtad mennyire segít, hiszen akkor már két általad rondának ítélt vezetékneve is lesz a gyereknek, de lehet hogy jobban mennek hozzá tényleg a nektek tetsző keresztnevek. (Nem tudom elképzelni, hogy milyen nevek lehetnek azok, amik nem mennek a Tamáshoz. Számomra eléggé semlegesen hangzó vezetéknév.)
Mindenesetre a gyerek tuti nem fogja rosszul érezni magát a vezetékneve miatt, ha csak te nem neveled bele.
Az én férjem vezetékneve sem a legszebben csengő a világon, elég tucat vezetéknév, de legalább sok keresztnévvel passzol :) És mégis csak ez a neve, nem akarom még csak véletlenül sem, hogy azt érezze problémám van vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!