Szerintetek aki 36 évesen nem akar babát, az már nem is fog akarni, vagy mi lehet ennek az oka?
Egyik munkatársam 36 éves nő, nem szívesen kérdezném meg ilyen dolgokról, mert nem tudom hogy érintené, de komoly párkapcsolata van, és bulizik, utazik, sokat iszik (meséli, hogy berugott, vagy hogy sokat ivott). Pont mostanában azon filoztam, hogy akkor valószínűleg ő nem is akar családot, és inkább így szeret élni? Vagy akkor engedi el magát ha sikertelen úgy is a hónap?
Ti hogy gondoljátok?
Sokan vannak ezzel még így,olyanok is,akik nem isznak,és nem utaznak.
De nem is értem ezzel miért foglalkozik bárki is,még csak gondolati szinten.
Igen,szerintem jó eséllyel,aki még ennyi idősen is a bulinak él,az már nem nagyon fog változni.
Ismerek ilyenben 45 évest is.
Nem mindenkinek való a gyerek,ők legalább nem vállalják be a semmire,és éretlen személyiségre,mint sokan.
Vannak nők, akiknek egészségügyi okokból nem lehet gyereke. Vagy genetikai betegsége van, amit nem akar továbbadni. Vagy túlságosan fél a szüléstől. Stb.
Ha meg már így el van rontva az élete, logikus, hogy megpróbálja túlkompenzálni olyan dolgokkal, amit a családosok általában nem tehetnek meg, (bulizás, alkoholizálás).
Gyereket vállalni nem csillámpónipuki.
Rengeteg lemondással jár, évekig tartó éjszakázással, munkából való kieséssel, anyagi kitettséggel, sok idegeskedés, aggódás, főleg ha lassabban érik a gyerek.
Nincs több buli, max egy-kettő egy évben, korlátozott nyaralások, elmagányosodás veszélye, kimerültség, kapcsolatok beszűkülése, lehetőségek korlátozódása.
Anyagi színvonal drasztikus visszaesése, kötelezettségek, felelősségek növekedése.
Ja és visszafordíthatatlan. Nem lehet egy babát visszaadni, hogy bocsi mégse.
Nem vágyik mindenki erre. Ma már hála istennek van választása mindenkinek, nem kötelező gyereket szülni és a sok nehézséget, kötôttséget vállalni.
(5 hónapos terhes vagyok, nekem lesz gyerekem, de nekem sem véletlenül 31 évesen)
Még jó, hogy semmi közöd hozzá, miért nem akar (lehet?) gyereke.
Néha tőlem is kérdik, mire visszakérdezek, hogy miért kéne neki bármilyen okot is szolgáltatnom? Erre aki értelmes, összekapja magát és megkímél a hülyeségeitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!