Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha kiderülne...

Mit tennétek ha kiderülne átvert az exed, és nem is a saját gyereked neveled 8 éve?

Figyelt kérdés

Minden papírt aláíratott velem a gyerek születése után. A nevemen a gyerek.. semmit nem hasonlít rám, és kiderült nem az enyém..

Nem vagyunk együtt régóta, a gyereket ritkán látom.. Anyám szerint "már mindegy", de én nem akarom más gyerekét nevelni és elhozni, főleg úgy, hogy együtt se vagyunk... Mit tehetek ilyen helyzetben? Gyerektartást még fizetem, de nyilván azt se szeretném mivel semmi közöm hozzá...

2021. szept. 9. 13:50
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Az elején kötödtem hozzá, de aztán az anyja eltűnt vele és nem hagyta, hogy lássam. Pár éve láthatom újra. Nincs már az a kötődés.

De mivel kiderült nem az enyém, meg a nővel se beszélek, ezért nyilván nem akarom eltartani más gyerekét. Keresse meg az igazi apját..

2021. szept. 9. 14:23
 12/30 anonim ***** válasza:
72%
Szerinted a gyerek tehet erről az egészről? Milyen érzés lehet, ha közlik veled, hogy akit apádnak hittél mégsem az. És innen nem is kíváncsi rád... A pénz részét megértem, hogy nem akarod eltartani, de bakker, szegény gyerek! Többet ne vigyék oda, meg keresse meg a saját apját! a csalódottságod még érthető, de ez a szívtelenség nem!
2021. szept. 9. 14:30
 13/30 anonim ***** válasza:
90%
Apa vagyok, imádom a gyermekem, 1 napot nem bírnék ki nélküle.. Ha most hirtelen kiderulne hogy nem az enyém, a gyerekkel való kapcsolatomon semmit nem változtatna, az anyára haragudnek, sőt.. De a gyerekre akit évekig neveltem, szerettem, nem tudnék le mondani csak azért mert hirtelen kiderult mégsem az enyém. Legyen bárkie is vér szerint, ő már az enyém. Az évek alatt annyira megszerettem és kötődom hozzá hogy ezen semmi nem tudna változtatni. Erről a gyermekem nem tehetne.
2021. szept. 9. 14:38
 14/30 anonim ***** válasza:
80%

"Az elején kötödtem hozzá, de aztán az anyja eltűnt vele és nem hagyta, hogy lássam."

Képzelem a kálváriádat, biztos minden követ megmozgattál, hogy kiharcolj magadnak láthatást a gyerekhez, akihez annyira kötődtél..

Korábban sem voltál rendben, most sem vagy vele rendben, valami érzelemmentes szörny lehetsz, az a legjobb mindenkinek, ha távol maradsz a gyerektől, mielőtt olyan sebeket okozol, amik nem tudnak begyógyulni. Az anyja mit szól az egészhez?

Fordulj ügyvédhez, bírósághoz és menj el a közelükből, anyukád pedig nagyon lassan építse le a kapcsolatot. Remélem tényleg van dns teszt, nem csak sejted, mert nem hasonlít rád.. őszintén nem hiszem, hogy akinek a gyereke, akihez kötődik eltűnik, majd visszatér, nekiáll dns tesztet csinálni. Valahol sántít a sztori, és szerintem a kötődésnél.

2021. szept. 9. 14:39
 15/30 anonim ***** válasza:
61%
Mivel nem vagyok egy erzeketlen ph@sz,nyilvan kotodnek a gyerekhez ennyi ido utan,s tovabbra is latogathatna,nem okoznek neki gyerekkori traumat,s elbujnek szegyenembenyhigy az edesanyamban is tobb emberseg szorult,mint belem,aki sajatjanak vallotta,megis ugy beszel rola most,mint egy leselejtezett regi vacakrol,amit most ki kell dobni,mert nem "eredeti". A penz resze ok,de ha igazi apja lettel volna NEM tudnal rola csakigy lemondani
2021. szept. 9. 14:58
 16/30 anonim ***** válasza:
30%
14 Nagyobb összeget mernék rá tenni, hogy új nő van a dologban és az duruzsolt a kérdezőnek, mert saját pulyát akar, és sajnálta a pénzt a meglévőtől. Általában váláskor meg az új nővel közös gyerek miatt szoktak a pasik bepróbálkozni a DNS-tesztel, mert hátha. A kérdezőnek most bejött.
2021. szept. 9. 14:58
 17/30 A kérdező kommentje:
Hónapokig futottam utánuk, de az ember egy idő után feladja. Mérges vagyok, mert hülyének nézett ennyi éven keresztül.. Átvert. Szerintem nincs abban semmi rossz, ha nem akarom más gyerekét. Mint mondtam, az évek alatt elmúlt a kötődés. Lehetek ez miatt szar ember a szemetekben, de így érzek. Az anyja se egyszerű eset, itt nem az volt, hogy én dobtam el mert nem akartam. Nyilván más lett volna ha velem nő fel. Nekem az fáj, hogy teljesen hülyére vett ennyi éven keresztül.
2021. szept. 9. 15:18
 18/30 anonim ***** válasza:
9%
Nos, a leírták szerint tettel egy teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot. Ennek nem feltétele, hoyg biológiailag is az apa legyél. A világon semmit nem tudsz tenni.
2021. szept. 9. 15:46
 19/30 anonim ***** válasza:
87%
Bemész a lakóhelyed szerint illetékes bíróságra az ún. panasznapra és előadod a problémát. Egyébként az apa a gyerek születése után egy éven belül, vagy a tudomásra jutástól számított egy éven belül indíthat apaság vélelmének megdöntése iránti pert. DNS vizsgálat pedig mindenképpen lesz, tökmindegy milyen teszt van a kezedben, igazságügyi szakértői vizsgálat kell, a szakértőt a bíróság rendeli ki. Ha az elmúlt egy évben tudtad meg, hogy erős a gyanú, hogy Pistikének nem te vagy az apukája, mert a szomszéd Mari látta az élettársadat hemperegni annak idején Józsival, de csak most mondta el neked simán indíthatsz pert. Aztán majd a szakértői vizsgálat során kiderül, hogy tiéd-e a gyerek. Ha nem, akkor a bíróság helyből megkeresi az anyakönyvvezetőt, hogy töröljenek az anyakönyvből mint apát.
2021. szept. 9. 17:01
 20/30 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, főleg utolsó! Az én nevem viseli, olyankor azt is elveszik tőle? Akkor gondolom amint törölnek engem az anyakönyvből akkor a gyerektartás is megszűnik? Mi van akkor ha az anya nem egyezik bele a hivatalos dns vizsgába?
2021. szept. 9. 19:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!