Mit tennétek ha kiderülne átvert az exed, és nem is a saját gyereked neveled 8 éve?
Minden papírt aláíratott velem a gyerek születése után. A nevemen a gyerek.. semmit nem hasonlít rám, és kiderült nem az enyém..
Nem vagyunk együtt régóta, a gyereket ritkán látom.. Anyám szerint "már mindegy", de én nem akarom más gyerekét nevelni és elhozni, főleg úgy, hogy együtt se vagyunk... Mit tehetek ilyen helyzetben? Gyerektartást még fizetem, de nyilván azt se szeretném mivel semmi közöm hozzá...
Én se nevelném más gyerekét.
De viszont gyerektartást kell fizetned, nem muszáj a gyerek vérszerinti apjának lenned. Ha az apasági elismerő nyilatkozatot aláírtad, akkor nagyon nem tehetsz semmit.
Hát mondjuk nem "neveled" 8 éve, magad írod, hogy kb le se szartad eddig se. Így nem lesz nehéz végleg lepattintani.
Bíróságon lehet kérni az apaság megdöntését. De erről egy ügyvéd jobban tudna tájékoztatni.
Hát anyám az aki többet hozza, szóval látom eleget. Ő továbbra is akarja hozni annak ellenére, hogy én nem szeretném.
Nem szeretnék még hosszú évekig fizetni utána, úgy hogy nem az enyém..
Bíróságra viheted az ügyet, de nagyon kicsi az esélye, hogy megnyered a pert. Ugyanis, a gyermek születése után 1 éven belül lehet kérni az apasági vélelem megdöntését. Ilyenkor még simán mennek a dolgok.
Ha eltelik az 1 év, és utána kezd valaki gyanakodni, megcsináltatja a DNS tesztet, akkor az eredmény kézhez vételétől ketyeg az óra, utána van 1 év a cselekvésre. Viszont... Ha erről van szó, akkor kell egy nagyon jó ügyvéd, ugyanis ennyi idő után akkor szokott bíróságra kerülni ez, ha a pár kapcsolata megromlik, és az apát tartásdíjra kötelezik. Ilyenkor be kell bizonyítani, hogy az elmúlt 8 évben még a gyanúja sem merült fel annak, hogy nem a tiéd a gyerek. Nagyon-nagyon kicsi az esély, hogy neked ítélik az ügyet.
Tehátv8 év alatt semmi féle kötődésed nincs a gyerekhez, akiről csak most derült ki h nem a tiéd.
Az gyönyörű.
Befáradsz a bíróságra mikor fogadó óra van. Elmondják mit kell tenned.
Ha nem hatósági dns teszt van a kezedben, akkor ujjat kérnek majd.
Amit eléggé megnehezíthet anyuka ha akar (nem adok tippeket)
Szóval fizethetsz mégvegy darabig.
Az pedig h anyád kivel tartja a kapcsolatit semmi közöd. Ha a szomszéd gyerek lenne se szólhatnál bele.
Elég szomorú h nejed akkor se volt rá igényed mikir a sajátidnak hitted
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!