Miért vállaknak gyereket a nők? 29/F
Úgy értem a szülés/gyerekvállalás nagyon sok lemondással és fájdalommal jár főleg a nők részéről és viszonzásul cserébe csak 1 kis öröm jár, főleg az első években.
Arról nem is beszélve sok nő vagy gyerek rosszabb esetbe mindketten belehalnak a szülésbe.
Akkor miért vállalják ezt be? ha meg se térül mert mondjuk olyan gyerekük lesz aki öregkorukba szarik a szülőkre.
Sokszor beszélgetek haverokkal erről de a legtöbben akarnak de miután meglesz a gyerek rájönnek milyen szar az egész és visszavonnák.
Sokuktól hallottam hogy ők nem szülnének ha nők lennének de így kell nekik gyerek.
Házas, gyerekes apuka szavai: a gyerek isten büntetése a szex miatt.stb.
Ez már lehet hülyeség de én benne lennék az örökbe fogadásba is viszont sok haverom ragaszkodik a vérszerinti gyerekhez, de miért akarják minden áron ilyen kockázatoknak kitenni a nőt akit szeretnek? Én férfi létemre rettegek hogy bármi balul sül el a szülésnél (volt rá pl a családba) és nekem fontosabb a párom akivel megöregszek majd mint 1 gyerek aki kirepül a fészekből
Az örökbe fogadás biztonságosabb a nőkre nézve mert valljuk be nálunk férfiaknál egyik esetbe sincs semmi jelentősebb testi különbség.
miután meghaltunk meg nem teljesen mindegy kit/mit hagyunk hátra, úgyse tudjuk befojásolni az utána.
Párommal beszelgetünk róla ő is elég bizonytalan ebbe a témába és én is nagyon félek feladni a mostani életem.
21: nem arra gondoltam, máskor is láttam már a válaszait.
Nekem 8 mi a véleménye, szegény a neten kívül senkinek nem tudja elmondani ....na ez a nem véletlen :D
Hát,nem tudom kinek mennyire nyűgös a terhesség én 12.hétig hánytam,azt ott mintha elvágták volna és semmi bajom nem volt.
Még 37.héten cseppkő barlangot jártam és túráztam a bükkben,ki nem hagytam volna azt a csoportos kirándulást.Az égadta világon nem fájt semmim annyira,hogy panaszkodni valóm legyen.Jó,nem mondom hogy teljesen fájdalom mentes volt minden pillanat,hiszen én is tágultam ki,nekem is mozgott a baba,rúgott hugyhólyagon is,feküdt nekem idegszálon is,mégis itt vagyok.No meg ő is,makk egészséges..:D
Aki úgy áll valamihez,hogy "ez egy nyűg,ezt én nem akarom,de muszáj" az ne csinálja! Nem muszáj.Semmi sem az.Akkor legyen gyereketek,ha majd semmi nem lesz "isten bűntetése a szex miatt" (te nyomorult,bűntetés vagy te a világnak,meg utólag is jó anyádnak..) akkor már kezdhettek gondolkozni a gyereken.
De tudod mit? Te még úgy se,könyörgöm..ne szaporodj,nem kell belőled több.
Köszönöm a sok választ
#24 kedves vagy hogy ilyen szépen fogalmaztál "te nyomorult" címszó alatt, holott én téged nem bántottalak semmivel és másrészt mint ahogy írtam azt egy HÁZAS, GYEREKES APUk ISMERŐSÖM mondta nekem és nem az én szavaim....
És hogy megvédjem ismerősöm attól hogy ezt mondta tisztességesen felneveli a gyerekét és mindent meg ad neki nem pedig elhagyta ahogy azt sokan teszik
És nem tudom miért olyan nagy bűn a világnak ha valaki máshogy gondolkozik rosszabb emberek is vannak börtönben...
Aki bűntetésnek érzi a gyerekét mert dugott egyet az inkább hagyta volna el őket.Szerencsétlen..
Én legalábbis egy ilyen után úgy vágnám ki bárkimet is az ablakon,hogy csak úgy csattan.
A gyerek nem bűntetés.A gyerek egy következménye annak,hogy valaki b*szik felhúzni egy óvszert a 10 centisre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!