Az állig húzás miért káros a vállaknak más gyakorlatokhoz képest?
Máskor nem fordul elő, hogy hasonló vagy ugyan ilyen szögben állnak a vállak? Az nem káros?
Én nem rég kezdem edzeni súlyokkal,de ezt bírja a vállam míg az előre emelést nem. Ropog közben.
Szóval mitől rosszabb, mint más gyakorlatok?
Nekem olyat is mondtak, hogy a felhúzás is kimondottan rossz. Mert én vagyok az egyetlen a teremben aki ezzel teszi tönkre magát. Ritkán csinálom csak :-(
még egy kérdés.Hogy edzhetném úgy a vállaim, hogy ne a csuklyám nőjön? Mert úgy érzem, hogy majd minden oda megy.
A vallizulet rettento erzekeny, kulonosen arra amikor kiforditott helyzetben oldaliranyu terheles eri. Ilyen gyakorlat az allig huzas, a nyak mogul nyomas, a nyak moge huzas. Ezeket kerulni kell, ertelmuk sem sok van.
Mellrol nyomas egy jo vallgyakorlat, es az oldalemeles, koncentralj mindkettonel a szabalyos vegrehajtasra.
A felhuzas nem karos, csak baromi szabalyosan kell azt is vegezni.
Nekem is így van, az állig húzást jobban bírom mint az elore emelést. Magas ismetlesszamnal nem lesz vele gond.
Az egy dolog hogy ugy érzed, attól még dolgozik a váll. A csuklya nem tudja felemelni a karod. De egyébként magasabb ismétlésszám, lassú végrehajtás.
Felhúzás meg alapgyakorlat. Én minden másnap csinálom. Nekem is mondták hogy tönkreteszi a derekat, ez a népi bölcsesség kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!