Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha a lányomat...

Mit tegyek, hogyha a lányomat zavarja, hogy nem tudok neki 15-40 000 forintokért játékokat venni, mint ahogy a nővérem megveszi a lányának?

Figyelt kérdés

Nemrég békültem ki a testvéremmel. Azóta minden hétvégén vagy ők jönnek, vagy mi megyünk hozzájuk. A lányaink egyidősek, viszont a lányom féltékeny az unokatestvérére.

Ők jobb anyagi helyzetben vannak mint mi, bár mi se panaszkodhatunk. Viszont mi nem engedhetünk meg magunknak 30-40 ezer forintos játékokat, mint a tesómék.

32 000 forintért vettek a kislánynak játékbabakocsit, amit 3 féleképpen is lehet alakítani, és járt hozzá kistáska. Én a lányomnak 3 000-ért vettem egy rózsaszín fémvázas babakocsit. Irigykedik arra, hogy van a kislánynak 23 000-ért babaháza, 16 000-ért van orvosi készletes játéka, van fésülködő asztala és a szobája olyan, mint egy hercegnőjé (testvéremék barátja rendezte be a szobáját, nagyon szép).

Ha nem náluk vagyunk, a kislány hoz valami játékot, vagy plüsst. Mikor elmennek, a lányom elkezd hisztizni, hogy neki is kell olyan. De ugyanez van akkor is, amikor tőlünk jövünk el. Pluszba azért is hisztizik, mert ő nem mer oda játékot vinni, mert cikinek találja.

Legutóbb meg se várta, hogy testvéremék elmenjenek, ott kezdett el sírni és hisztizni. A nővérem lánya mindig kontyba hordja a haját, így nem tudtuk, hogy derekáig ér. Most hétvégén kibontott hajjal jött. A lányomnak sajnos nagyon vékony és vékonyszálú haja van (sajnos tőlem örökölte), ami nagyon összegubancolódik, ráadásul nem érdemes megnöveszteni se, mert úgy csúnya (nem a gyerek, hanem a haja).

Már számtalanszor elbeszélgettem vele, hogy ők más helyzetben vannak, mint mi. De nem érti, mert még gyerek. Mit tegyek?

2021. aug. 29. 15:38
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Azóta is összejártok?
2022. ápr. 10. 05:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!