Mit tegyek, hogyha a lányomat zavarja, hogy nem tudok neki 15-40 000 forintokért játékokat venni, mint ahogy a nővérem megveszi a lányának?
Nemrég békültem ki a testvéremmel. Azóta minden hétvégén vagy ők jönnek, vagy mi megyünk hozzájuk. A lányaink egyidősek, viszont a lányom féltékeny az unokatestvérére.
Ők jobb anyagi helyzetben vannak mint mi, bár mi se panaszkodhatunk. Viszont mi nem engedhetünk meg magunknak 30-40 ezer forintos játékokat, mint a tesómék.
32 000 forintért vettek a kislánynak játékbabakocsit, amit 3 féleképpen is lehet alakítani, és járt hozzá kistáska. Én a lányomnak 3 000-ért vettem egy rózsaszín fémvázas babakocsit. Irigykedik arra, hogy van a kislánynak 23 000-ért babaháza, 16 000-ért van orvosi készletes játéka, van fésülködő asztala és a szobája olyan, mint egy hercegnőjé (testvéremék barátja rendezte be a szobáját, nagyon szép).
Ha nem náluk vagyunk, a kislány hoz valami játékot, vagy plüsst. Mikor elmennek, a lányom elkezd hisztizni, hogy neki is kell olyan. De ugyanez van akkor is, amikor tőlünk jövünk el. Pluszba azért is hisztizik, mert ő nem mer oda játékot vinni, mert cikinek találja.
Legutóbb meg se várta, hogy testvéremék elmenjenek, ott kezdett el sírni és hisztizni. A nővérem lánya mindig kontyba hordja a haját, így nem tudtuk, hogy derekáig ér. Most hétvégén kibontott hajjal jött. A lányomnak sajnos nagyon vékony és vékonyszálú haja van (sajnos tőlem örökölte), ami nagyon összegubancolódik, ráadásul nem érdemes megnöveszteni se, mert úgy csúnya (nem a gyerek, hanem a haja).
Már számtalanszor elbeszélgettem vele, hogy ők más helyzetben vannak, mint mi. De nem érti, mert még gyerek. Mit tegyek?
Ha tudod varázsold egyedivé lányod szobáját,falmatricával ,gyerek lámpával.
Illetve magyarázd el gyereknek hogy nektek nincs annyi felesleges pénzetek ezért nem kaphat ilyen drága ajándékot.
Illetve vigyétek el kirándulni,vagy keresetek szuper új játszóteret a környéken,keresetek ingyenes gyerek programokat stb ja és addig is inkább max havi 1x találkozatok tesodal és gyerekével.
Egy jó tanács : A jófogáson szuper, alig használt játékok vannak olcsón!
Én karácsonyra teljesen berendezett, kinyitható, nagyméretű fa babaházat vettem a lányomnak bútorokkal, babákkal alig használtan 10.000Ft-ért.
A boltban újonnan 35000Ft-tól van egy olyan.
Megvettem még augusztusban, becsomagolva állt a szekrény tetején.
Nézelődj! Sok drága játékot árulnak olcsón. Nem kell a gagyit megvenni, én se veszem meg, pedig gyárban dolgozok.
Addig kutatok, míg nem találok jó minőségűt olcsón.
Így vettünk a férjemmel nagy babakonyhát is sütővel, mindennel. Az se volt 20000Ft.
A lányom azóta is imádja.
Igaz, hogy utaztunk érte, de még így is megérte!
Szóval ne vegyél neki gagyi játékokat. Kapjon ő is különleges darabokat, valamint próbálj a sok műanyag helyett időtálló fa játékokat venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!