Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miert ,,Kis gyerek kis go d,...

Miert ,,Kis gyerek kis go d, nagy gyerek nagy gond”?

Figyelt kérdés
Konkret peldak erdekelnenek olyan szuloktol, akiknek mar minimum kamaszok a gyerekei. Mi volt az, amit regen, mikor kicsi volt a gyereked nagy gondnak ereztel, megis sokkal kisebb volt a mostanihoz kepest? Mikre erdemes keszulni? Az alvasmegvonas valahogy nekem annyira durva, es az 5 eves gyerekemmel pont azt elvezem, hogy egyre nagyobb.
2021. aug. 27. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:
98%

2 kamasz gyerekem van, az egyik baba korában kétemberes volt, hasfájós, üvöltős stb, tudod mire gondolok. A nyomába sem ér az éjszakázások nyomása ahhoz a szorongáshoz képest, amit akkor érzek, amik valaki megbántja a gyerekem, igazságtalanok vele, szerelmi csalódása van vagy a porig alázzanegy sggfej osztálytársa. Mondom ezt úgy, hogy full normális a gyerek! Helyes, kedves, okos.

Sokszor jut eszembe, hogy bárcsak az lenne a legnagyobb problémám, hogy nem alszik.

2021. aug. 27. 21:20
 2/5 anonim ***** válasza:
90%
1. vagyok. Az is szörnyen nehéz, legalábbis nekem, hogy engedjem az önálló döntéseket. Én engedem, így lesz egyre nagyobb a kompetenciája az saját életében, ettől lesz nagyobb az önbizalma. Kis felnőttek, önálló tervekkel, elképzelésekkel, ideológiákkal, ezt tiszteletben kell tartani. Nem kicsi már, akinek majd én jól megmondom a tutit, hanem partner a társalgásban. Most ment gimibe, ő választotta az iskolát, na ez sem volt könnyű :)))
2021. aug. 27. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:
88%

Anyagilag pl a sokszorosa.

Az enyém nagyon nyugis, jó alvó baba volt. Most viszont egy igen makacs kiskamasz.

2021. aug. 27. 23:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert egy pár hónapos gyerek igénye anya, apa társasága,legnagyobb kiadások pelenka és kaja, egy 5 éves sokat kérdez, nagy a mozgásigénye, a vele egykorúak társaságát igényli, nagyobb kiadások egy pár lego, meg a cipő, kabát, addig egy 17 évesnek vannak szerelmi problémái, bulizni megy és végig aggódod az éjszakát, kieszi a hűtőt, válogat, minden hónapban valami új ruha, smink(ha lány) , ha randizni visz valakit(fiú) pénz, jogosítvány, laptop, új telefon, egyetemi felvételi, albérlet ezek mind hatalmas aggódás és hatalmas költségek....
2021. aug. 28. 06:28
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Hullámzó. Volt egy nagyon jó szakasz nagycsoportos ovitól felső tagozatig. Aztán tanulás, edzés, különórák, időszervezés, stb. Anyagilag sokszorosan több, saját igényei is vannak, ízlése folyamatosan változik, ha hagynám 3 havonta cserélné le a ruhatárat. Még nem jár el önálló programokra, játszótérből kinőtt, a legjobb barátnője halálra idegesít, hülyeségekbe ugratja bele, visítanak, folyton nálunk lóg. A lányom mindent elmond neki, olyasmiket is, amikkel adott esetben visszaélhet, legbelső gondolatait, családi dolgokat, pl ki kivel veszett össze, hol tartjuk a pénzt, stb. Emiatt pár dolgot persze átpakoltam, csak rossz úgy élni, hogy a gyerekem előtt is titkolok dolgokat. Természetesen nem terhelem felnőtt dolgokkal, de már mindent meg kell gondolnom, hogy mit mondok, mert azonnal továbbad minden infót a barátnőjének.
2021. aug. 28. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!