Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a rossz abban, hogyha egy...

Mi a rossz abban, hogyha egy családban 5-6+ gyerek van?

Figyelt kérdés
2021. aug. 26. 13:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
98%
Semmi, ki mondta, hogy rossz? El tudok őket tartani, akkor hajrá!
2021. aug. 26. 14:05
 2/20 anonim ***** válasza:
90%

Az, hogy akik 3-4 gyereknél többet vállalnak, általában nem az 800 000- 1 millió forint körül kereső párok teszik, hanem a szegények, vagy az olyanok, akiknek mindennemű védekezést tilt a vallásuk.

Magyarországon is van ilyen, keressetek rá, 10 gyereke van a nőnek. Nem védekezik, nem is akarta mindegyik gyerekét. Ráadásul lóvé sincs mindenre.

Elmondja a 8-10 év körüli kislánya, hogy ciki az, amikor karácsonyi ajándékra nem tud annyi mindent venni az osztálytársának, amennyi összeget megbeszéltek (1500-2500 forint között szokott lenni). Erre roppant okos, hívő anyucinak mi a válasza? "Tudod kislányom, amikor én gyerekként csokit kaptam, nem ehettem meg, hanem el kellett tennem, hogyha jön valaki, akkor azt adhassam neki oda". És ezzel le van tudva. Igen ám, de ahova nem jut cirka 2000 forint, akkor hogyha 10 gyerekre nézzünk 800 forintos osztálypénzt, az 8000. Ha nincs osztálypénz, úszik az osztálykirándulás is, mert csak az mehet, aki fizet osztalypénzt. Vagy mondjuk hogyha fagyit akarnak venni, akkor az 10 gyerekre 3500 natúran. Tehát se két gömbös fagyi, se csoki vagy eperöntet, se roletti, se csokidarabkák, semmi. Hát most ha sajnálnak 2000 forintot egy alkalomra, akkor mondjuk hetente egy fagyizást se fognak beiktatni. Nyaralásról, strandolasról nem is beszélve, ahol 2 felnőtt +2 gyereknek 6 700 forint a belépő. A nagyobbaknak meg ugrik a barátnőkkel, barátokkal a fagyizás, sütizés, szórakozás.

2021. aug. 26. 14:06
 3/20 anonim ***** válasza:
90%

5-6 (pláne 6+) gyerekre nem érzem, hogy minőségi időt lehet szánni. A nagy neveli a kicsit.

Az persze tök jó, hogy a tesók számíthatnak egymásra. De ismerek olyat, ahol ez se igaz. 10en vannak testvérek. Ő volt a 8dik. Már felnőttek, a szélrózsa minden irányában vannak. A szüleiről azon kívül hogy eléjük tették az ételt nincs emléke, mert mindig volt valami.

Megjegyzem, 40 éves a lány és nincs családja.

Nekem 3 kutyám van, akikkel sportolok és még velük sem lehet minőségien foglalkozni sokszor, ha nem adottak a feltételek. És egy kutya közel sem igényel annyit mint egy gyerek.

2021. aug. 26. 14:18
 4/20 Derjaderja ***** válasza:
76%

Én nem rosszallom, csak nem értem, hogy jut érdemi idő ennyi gyerekre. Mind eleget szopizhattak, eleget ölelgetik őket, mindnek van idő este összebújni anyával/apával és elmondani, mi fáj? Mindnek meg tudják keresni az ideális sportágat, hangszert? Mindnek tudnak bulit szervezni?

Hogy lehet úgy programot csinálni, ha mondjuk 2 gyerek nagy túrázó, egy harmadik inkább feküdne a napon, a negyedik allergiás a méhcsípésre, az ötödik otthonülő, a hatodik tipegő, a hetedik hátrakötős, anyuka meg várja a nyolcadikat stb.

1-1 nagyobb családi, baráti rendezvénynèl is igazán kihívás, de még alkalomszerűen alkalmazkodik egy gyerek, meg rendszeresen egy kicsit, de hogy mindig és nagyon?

2021. aug. 26. 14:22
 5/20 anonim ***** válasza:
93%
Az én osztálytársam a családjával felettünk lakik. 50 nm-es, másfél szobás házban 5 gyerek. 3 kamasz, két kicsi. Folyamatosan csak a veszekedés, kiabálás ment. Osztálytársam nem merte bekapcsolni a mikrofont, mert a két gyerek visított, kiabált, szaladgált. 32 el nem készített házifeladata volt online-ba, mert egy gépre volt 4 gyerek. Mire szerencsétlen megkapta a gépet, addigra már egy csomó feladatnál lejárt a határidő.
2021. aug. 26. 14:23
 6/20 anonim ***** válasza:
90%

Nem csak a pénz miatt, de szerintem az sem a legjobb, hogy 5-6 gyereknél már kötve hiszem, hogy mindenkire elég figyelem jut. Nekem volt egy barátnőm, akik 9-en voltak testvérek (vallásos szülők). A két legidosebb még egész "normális" volt, ők már 30 körül jártak, amikor a barátnőmet megismertem, mindkettő tanult, jó munkahelyuk volt, család, stb. A fiatalabbakon nagyon látszott, hogy velük már jóval kevesebbet foglalkoztak. Gimnaziumbol kettő is kibukott, haromnak volt mindenféle rendőrségi ügye, tinikent sokszor nem is tudták a szülők, hogy melyik gyerek hol van napokig.

Meg persze pénzük is alig volt így, csak apuka dolgozott, anyuka nyilván folyamatosan gyed-en volt, mire a legkisebb is ovis volt, már megszunt a munkahelye, és nem is talált másikat, először a gyerekek miatt, utána már a kora miatt. Pedig egy értelmes, diplomás nő volt.

De más, sokgyerekes családnál is jelen van minimum az, hogy a gyerekekre nem jut minőségi idő, és általában a kicsiket a nagyok nevelik, ami senkinek sem jó.

2021. aug. 26. 14:25
 7/20 anonim ***** válasza:
59%

Az a rossz, hogy nem azok vállalnak ennyit, akik megtehetik.

5-6 gyerekre minimum kell 1 millió forint, hogy normalis színvonalon el tudd tartani őket.

Egy normális cipő 15 000 felett kezdődik. Égy pulóver 3 000-nél. Egy kabát szintén 10 000 felett.

2021. aug. 26. 14:27
 8/20 anonim ***** válasza:
91%
Öten vagyunk testvérek. Én 18 vagyok, novemberben fogok elköltözni innen. Tudod hányszor fogok a családom felé nézni? Ahány ünnepnap van az évben. Feleslegesen nem látogatom őket. Rettentő rossz itt élni. Panelban, 4 gyerekkel, egy idegbeteg anyával és egy lusta apával élni nem olyan jó dolog. Amikor kicsi voltam, a testvéreimet én neveltem. Most meg én vagyok a rossz, mert mindenre nemet mondok, nem foglalkozok velük.
2021. aug. 26. 14:31
 9/20 anonim ***** válasza:
96%

A legtöbb 5+ gyerekes családban a nagy neveli a kicsit, az anyuka meg el van velük, de minőségi időt egyikre sem tud szánni. Én négy gyerekeset ismerek most épp nagyon közelről, aki talán tud elég időt szánni a gyermekeire, de ezt úgy, hogy a két nagy meg a két kicsi közt 12 év van, így nagyokkal már máshogy kell foglalkozni, nem kell őket tutujgatni. De ott is, a legkissebbel anyuka foglalkozik, a harmadikkal meg általában a két nagy. Érthető, az anyának nincs kapacitása ennyi gyerekre idegileg sem.

Én max hármat vállalnék, és egyikeket sem egybe, vagy pedig kettőt egymás után, egyet meg évekkel utána, hogy legyen elég időm mindegyikőjükre.

Na meg a pénzt is írták sokan. Valóban, ismerek olyan 5-6 gyerekes családokat, ahol 350.000 forint, vagy azalatt van az összbevétel.

Oké, nem minden a pénz a jó gyerekkorhoz, de azért az egyik alap. Én is szeretetben nőttem fel, de emlékszem, hogy milyen volt csórónak lenni, és ez nagyon sok mindenre rányomja a bélyegét gyerekkorban. :(

2021. aug. 26. 14:40
 10/20 anonim ***** válasza:
62%
A sógornőmnek 7 gyereke van, ezek közül 3 ikerpár. Szülésznőként dolgozott, ma már nyugdíjas. A gyerekek iskolázottak, amíg otthon voltak mindenkinek meg volt a feladata, mert az anyjuk műszakba járt a kórházba. Szeretetben felnőttek, nem csak az anyagiak a fontosak.
2021. aug. 26. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!