3 gyerek vállalása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előzetesen annyi rólam,hogy van két kisfiam, 5.5 és 2.5 évesek. Én már újra dolgozom, jól is esik kicsit kiszakadni a pelenkázás világából. Viszont... A férjemmel vágyunk egy harmadik gyerekre. De több kérdés is felmerült bennünk. Hogy lehet megfelelő időt tölteni mindegyik gyerekkel? Ha nem tudok annyi időt tölteni velük, mennyire fogják ezt megszenvedni? Egyelőre most a kettővel úgy érezzük,hogy minden igényüket ki tudjuk elégíteni, mind figyelemben, mind egyéb kérdésekben. Ez háromnál is működhet?

A másik félelmem,hogy a szülői kapcsolat "kibír" ennyi gyereket? Most úgy érzem,hogy stabil és harmonikus a kapcsolatunk, de ezen sokat dolgoztunk a gyerekek születése után, mert én fáradt voltam és türelmetlen, és ezt mindig a férjemen vezettem le. Segítségünk is csak ritkán van, nem tudunk mondjuk havonta 1-2 napra elvonulni. Talán évente 1-2-szer... Nehezen viseltem az otthonlétet is, kicsit bezárva éreztem magam, annak ellenére,hogy eljárkáltunk erre-arra. Mindezek ellenére mégis nagyon vágyom rá, a férjem talán még jobban. (Az anyagi hátterünk stabil, megfelelő fix bevételünk van.)

Akiknek 3 gyermekük van, tudnátok tapasztalatokról mesélni,hogy a fenti problémákat hogyan oldottátok meg? Előjöttek esetleg más problémák is?

2021. aug. 27. 10:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
9%

Nem a másikra kell az idő hanem a gyerekekre, a családra együtt. Egyébként a legnagyobb már aludt is nagyszülőknél de 1 év körüli (alatti) babát biztosan nem fogunk 1 óránál tovább magára hagyni de inkább annyit se.

Pár év, nagyon rövid idő ez. 3-4 év fölött azért már több órát elvannak szülők nélkül, akár ott is alszanak nagyszülőknel.

Az a kapcsolat eleve sz@r volt ami ezt nem bírja ki. Pár évig bizony a gyerek legfontosabb, ezt minden normális anya és apa tudja.

2021. aug. 30. 10:16
 22/26 A kérdező kommentje:
21-es. A család alapját a szülők közötti stabil és harmonikus párkapcsolat adja. Ezt van, aki külön egymásra fordított idő nélkül is meg tudja tartani, van, aki nem. Minden ember és minden kapcsolat különböző. Ettől még nem lesz abnormális egy anya vagy apa sem. 3-4 év egy kapcsolatban rengeteg idő, simán tönkremehet. A mi kapcsolatunkat is megsínylette a gyerekek születése utáni 1.5-2 év, és sokat kellett dolgoznunk rajta, hogy helyreálljon, pedig nagyon jó, stabil párkapcsolatban éltünk a gyerekek születése előtt 10 évig. Meg kellett tanulnunk a gyerekek mellett is nőnek és férfinak maradni, és ez nem ment olyan könnyen. Örülök,ha nálatok ez simán ment, sok helyen ez nem ilyen egyszerű.
2021. aug. 30. 12:36
 23/26 A kérdező kommentje:
Ha ilyen érzéketlen és ostoba vagy, ne szólj hozzá a kérdésemhez. Minek?!
2021. szept. 2. 09:52
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nekunk 3 van, 10-8evesek es 10honapos. Ahol elunk, legkesobb a gyerek 9hos koraban vissza kell menni dolgozni, igy miutan az elso kettovel 2 illetve 4evet voltam otthon, azt gondoltam volna h a 3.at nagyon meg fogom szenvedni, de be kell valljam h jol esik dolgozni es jol esik kiszakadni ahogy te irod a pelenkazas vilagabol. Hozza kell tenni h a ferjem viszont kivehet 6honap apasagit es elt is vele, igy kb 16hos koraig a baba velunk van, csak fizikailag most tobbet a ferjemmel. Az egyetlen negativum h mivel elkezdte ataludni az ejszakakat, szoptatni csak este es reggel tudom, igy valoszinuleg nem fogjuk tartani ezt evekig, bar nem is celoztam meg tobb eves szoptatast.

Azzal h en visszakaptam a felnott eletemet es a ferjem jobban belelat a babazas vilagaba, athidaltuk azt a sokak altal ismeros szitut amikor a ket fel nem tud egymasnak mit mondani, mert anyukaval csak babazas tortenik, apukaval csak melo. Mivel az elozo hazassagom a gyes alatt ment tonkre, igy utolag teljesen feleslegesnek erzem h olyan sokaig tartottam a gyerekeket a szoknyam mellett, nekem jobban igenyem volt ra, mint nekik, ok vagytak a gyerektarsasagra, a ferjem neg keresett izgalmasabb not. Ezzel nem azt akarom irni, h jogosan, de ertem h miert tortent.

Szumma szummarum, nincs segitegunk, semmi, sem hetkoznapokon, sem nyaralaskor, mi ezt a 3gyereket ketten menedzseljuk (nagyokat) 7eve es azt gondolom h rengeteg logisztika, ezt az nem erti akinek legalabb havonta 2orara vigyaznak a gyerekere a nagyszulok pl, de HA es amennyiben mindket fel maximalisan elhivatott arra h ezt ok ketten megoldjak, biztositva a masiknak én-idot, meg lehet csinalni es nem jar azzal h az egyik belepusztul.

Nalunk ertelemszeruen a nagyobb gyerekek nem igenyelnek annyi idot velem/velunk, ez esetetekben kicsit maskepp alakulna, ahhoz nem tudok hozzaszolni. Az biztos h nalunk a nagyok iszonyu halasak h kistesojuk szuletett es nagyon sokat segitenek, tenyleg csupa mosoly az eletunk a legkisebbnek koszonhetoen, mi abszolut nem bantuk meg es eddig nem erezzuk hatranyat. Terjunk erre vissza amikor 3fele jarnak majd kozossegbe:)))

2021. szept. 9. 18:09
 25/26 anonim ***** válasza:
50%

3 gyerek mellett max 6 órában dolgozhat az egyik fél, mert tényleg több figyelem/idő kell 3, mint 2 gyerekre.

Így is bevállalnátok?

2021. szept. 10. 15:38
 26/26 anonim ***** válasza:

#25: vagy lehet 8 óra, de rugalmasan home officeban.

Amúgy ez szerintem két gyereknél se más.

Nekünk három van, picik még, kis korkülönbséggel. Ha előre tekintek akkor lesz olyan amikor két ovis és egy iskolás lesz, később egy ovis, két iskolás.

Szóval mindenképp két intézmény. Ha csak ketten lennének akkor is. Nem hiszem hogy jelentősen több idő ugyanabba az oviba/suliba egy helyett több gyereket vinni.

De persze jobb ha nem 8 órában dolgozunk, csak ez már kettőre is igaz.

2021. szept. 10. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!