3 gyerek vállalása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előzetesen annyi rólam,hogy van két kisfiam, 5.5 és 2.5 évesek. Én már újra dolgozom, jól is esik kicsit kiszakadni a pelenkázás világából. Viszont... A férjemmel vágyunk egy harmadik gyerekre. De több kérdés is felmerült bennünk. Hogy lehet megfelelő időt tölteni mindegyik gyerekkel? Ha nem tudok annyi időt tölteni velük, mennyire fogják ezt megszenvedni? Egyelőre most a kettővel úgy érezzük,hogy minden igényüket ki tudjuk elégíteni, mind figyelemben, mind egyéb kérdésekben. Ez háromnál is működhet?

A másik félelmem,hogy a szülői kapcsolat "kibír" ennyi gyereket? Most úgy érzem,hogy stabil és harmonikus a kapcsolatunk, de ezen sokat dolgoztunk a gyerekek születése után, mert én fáradt voltam és türelmetlen, és ezt mindig a férjemen vezettem le. Segítségünk is csak ritkán van, nem tudunk mondjuk havonta 1-2 napra elvonulni. Talán évente 1-2-szer... Nehezen viseltem az otthonlétet is, kicsit bezárva éreztem magam, annak ellenére,hogy eljárkáltunk erre-arra. Mindezek ellenére mégis nagyon vágyom rá, a férjem talán még jobban. (Az anyagi hátterünk stabil, megfelelő fix bevételünk van.)

Akiknek 3 gyermekük van, tudnátok tapasztalatokról mesélni,hogy a fenti problémákat hogyan oldottátok meg? Előjöttek esetleg más problémák is?

2021. aug. 27. 10:05
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Elvonulás alatt azt értem,hogy a házasságunkkal is szükséges foglalkozni, de mivel nincs sok segítségünk, ritkán tudunk bárhova elvonulni kettesben.

(Azért azt remélem tudod,hogy Mészáros Lőrinc nem jótékonykodik, nagyon jól járt ezzel az akcióval, az adónkból majd többszörösen megkapja a kieső bevételét... Kicsit tovább kell látnunk az "ingyen" nyaralatatásnál, meg az ingyen krumplinál)

2021. aug. 29. 18:07
 12/26 anonim ***** válasza:
22%
#11: ja mi nem vagyunk gyerekek nélkül soha sehol mert a legkisebb még 1 éves sincs. Szóval 1-3 gyerek az utóbbi években mindig volt velünk.
2021. aug. 29. 19:07
 13/26 anonim ***** válasza:
88%
Három már sok. Nem lehet annyi figyelmet fordítani rájuk, kivéve, ha mind a ketten a férjeddel otthon vagytok egész délután. De ahhoz egyikőtöknek 6 órában kéne dolgozni, a másikótoknak inkább csak 4-ben. Ekkor lehetne azt elmondani, hogy egymásra is van időtök a férjeddel, nemcsak a gyerekekre, háztartásra. Vagy ha több időt kényszerülnétek lenni a munkahelyeteken, feltételezem igen, akkor háztartási segítség igénybevételével lehetne csak normális életetek. Takarító, akár babysitter alkalmanként, hogy kettesben is legyetek a férjeddel.
2021. aug. 29. 21:16
 14/26 anonim ***** válasza:
10%
Minek a bébiszitter? Szexelni lehet amikor mindhárom alszik, bármi mást meg velük együtt is tudunk csinálni.
2021. aug. 29. 21:20
 15/26 anonim ***** válasza:
98%
Vinni se lehet hármat sehova, amíg kicsik, egyikőtök két gyerek kezét fogja, másik meg a harmadik gyerek kezét plusz egy táskát/szatyrot/bőröndöt.
2021. aug. 29. 21:22
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Csak azért írtam a bébiszittert, mert a kérdezőnek lenne igénye rá, hogy a férjére is legyen ideje, stb. Legjobban akkor lehet a másikra koncentrálni, ha nincsenek ott a gyerekek.
2021. aug. 29. 21:23
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

"Mészáros Lőrinc nem jótékonykodik, nagyon jól járt ezzel az akcióval, az adónkból majd többszörösen megkapja a kieső bevételét... Kicsit tovább kell látnunk az "ingyen" nyaralatatásnál, meg az ingyen krumplinál"

De, jótékonykodott. Nem volt kötelező. A politika része nem is különösebben érdekel, az akkor is úgy lenne ha mi nem kapunk semmit. Mi örültünk és nagyon hálásak vagyunk neki, hogy ingyen nyaralhattunk, ráadásul kiadós reggeli és vacsora is volt, így tényleg valódi pihenés volt az a pár nap.

Egyébként krumplit (és répát, kenyeret, joghurtot, csokit stb is szoktunk kapni nagycsaládosként, ha már így említetted).

2021. aug. 29. 21:26
 18/26 anonim ***** válasza:
85%
Ahogy te is írtad, a gyerek vállalásának nincsenek racionális érvei. Szerintem pontosan látjátok már 2 gyerek után, hogy a felmerülő problémákat úgyis megoldja az embert, mert muszáj - másfelől a kezdeti nehézségeket túl kell élni és könnyebb lesz, ahogy nőnek. Ti érzitek szeretnétek-e harmadikat. Nem rábeszélni akarlak, nekünk 2 és 4 évesünk van, én nagyon határozottan úgy érzem, hogy a mi családunk így teljes.
2021. aug. 29. 23:10
 19/26 anonim ***** válasza:
7%

"Vinni se lehet hármat sehova, amíg kicsik, egyikőtök két gyerek kezét fogja, másik meg a harmadik gyerek kezét plusz egy táskát/szatyrot/bőröndöt."

Tedd hozzá: Szerinted. Gyakorlatban meg nem igy néz ki. Nem kell örökké mindenki kezét fogni, nem is tudnám ha mondjuk futó biciklivel vannak. Bőröndöt meg autóval visszük.

Voltunk sok évet kettesben a gyerekek előtt. Biztosan leszünk is még. Ez a pár év amíg ennyire kicsik nem erről szól, ezt el kell fogadni.

2021. aug. 30. 08:02
 20/26 anonim ***** válasza:
90%

Nem mindenkinek van kocsija.

Oké, hogy szerinted nem arról kell szólnia ezeknek az éveknek, hogy a pároddal tölts egyedül kettesben időt, de vannak olyanok, akik igénylik, és durván megsínyli a kapcsolat, hogy sose jut idő a másikra.

2021. aug. 30. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!