Gyed és gyed extra összegéröl vki informáciot adni?
Jelenleg gyeden vagyok,és kismama .veszélyeztetett terhes.most beszeltem a munkaltatoatval,ha a kicsi 2 eves kora elott elmegyek tappenzre akkor gyed extrat kapnek szules utan.
De nem tudom annak most mennyi az osszege.az éri e meg jobban vagy maradjak gyeden.
Nincs olyan ellátás, hogy gyed extra. Gyed van.
A gyed extra mindössze egy elnevezés arra az intézkedésre, hogy néhány éve a gyed mellett teljes munkaidőben lehet keresőtevékenységet végezni.
“A gyermekgondozási díj összege a szülő jövedelme alapján megállapított naptári napi alap 70%-a, de legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a, 2021. évben 234 360 Ft.”
Ez bruttóban értendő:
“A gyermekgondozási díj bruttó összegéből 10% nyugdíjjárulék és 15% személyi jövedelemadó-előleg kerül levonásra. A szülő érvényesítheti belőle a családi kedvezményt.”
A GYED extráról pedig itt olvashatsz:
Köszönóm a válaszokat!
Ezek szerint nincs nagy kúlönbség a gyed es gyed extra közöt anyagilag..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!