Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » El akarom tiltani a feleségemt...

El akarom tiltani a feleségemtől a gyereket, ez elég lesz?

Figyelt kérdés

A gyerek az utóbbi időben furcsán kezdett viselkedni. Voltunk nyaralni, és amikor megkérdeztem, hogy vágyik-e haza, azt mondta, hogy nem. Az egyik volt szomszédom állított meg, hogy tudom-e mi folyik a volt nejem házában. (Én költöztem el, ők maradtak)

Elmondta, hogy napi-kétnapi szinten megy a cirkusz, mert a volt feleségemet veri a mostani párja. Hívtak 2x rendőrt, mindkétszer a feleségem hárított, amikor harmadjára hívták a rendőröket, ki se jöttek. Alaposan kifaggadtam a fiamat, és elmondta, hogy megrugdossa, megtépi, ököllel veri az anyját a párja. Őt nem bántotta soha, de az anyját bántja, és ez épp elég neki ahhoz, hogy bepisiljen, amiért mégjobban megveri az anyját.

Beszéltem a fiam anyjával, és azt mondta, hogy addig marad a csávóval, ameddig nem veri a gyereket is. Azt is felajánlottam neki, hogy költözzön hozzánk, hogyha anyagi gondokról van szó vagy úgy biztonságban érezné magát, de mindenre az volt a válasz, hogy nem. Én meg nem vagyok hajlandó a fiamat ilyennek kitenni, úgyhogy tegnaptól kezdve nálam és a feleségemnél van a gyerek, az anyja majd láthatja, ha a fia fontosabb lesz neki, mint a phasz.

Ez elég, hogy elvegye tőle a bíróság a gyereket? Így megkaphatom a fiam kizárólagos felügyeletét?

2021. aug. 21. 18:28
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
97%
Miért ne lenne? Nézd már meg az oktatási rendszert! A tanárokat, a kötelező olvasmányokat, a tananyagokat, a tantárgyakat. De amúgy a lényeget ragattad meg. Gratulálok!
2021. aug. 21. 20:04
 12/28 anonim ***** válasza:
68%
Igen
2021. aug. 21. 20:53
 13/28 anonim ***** válasza:
26%

11.! ragadtad!

Nem kellene összemosni dolgokat.

A lényegre majd külön reagálok.

2021. aug. 21. 20:58
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

KÉRELMET kell benyújtani a bíróságra, tanúkat kell megidéztetni és majd a bíróság eldönti, ha kell a gyereket is meghallgatja.

Én biztos, hogy nem engedném, hogy az anyjánál maradjon.

2021. aug. 21. 21:01
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Bírósághoz fordulhatsz, illetve családsegítőhöz. Ha az anyánal van a gyerek elhelyezve (van erről végzés, vagy csak megbeszéltétek?) és ilyenek a körülmények, minimum alap ellátásba fogják venni, és pszichológust fognak ajánlani. Illetve náluk van kapcsolatügyelet, ha az anya a gyerekkel akar lenni, de te nem adod. Ez a bíróságnál is jó fényt vet rád, mert ebbol látszik, hogy a gyerek érdekeit nézed, nem az anyától tiltod, hanem a helyzettől.

A bíróság malma lassan orol, de ideiglenes határozatot esetenként hoznak, ebben a szituban van rá esély, hogy legalabb ideiglenesen nalad helyezzék el.

2021. aug. 21. 21:49
 16/28 anonim ***** válasza:
97%
Kiskorú veszélyeztetésének számít az is, ha előtte bántalmaztak valakit a családjában. Menj rendőrségre, tegyél feljelentést. Valószínűleg gyorsított eljárásban nálad fogják elhelyezni a gyereket. Ha ez nem járható út, akkor írjatok egy mergállapodást a feleségeddel, hogy átmenetileg nálad fog lakni a fiad az ő beleegyezésével, majd normál eljárásban kérd a bíróságtól, hogy nálad legyen állandóan elhelyezve.
2021. aug. 21. 22:12
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

simán lehet, hogy megáll a kérelmed, ha ilyenek folynak az anyánál, csak mindent írj le. Volt gyerekelhelyezés? Ha igen, mikor?

Add be a kérelmet, kérd, hogy a döntésig is nálad helyezzék el (ha nem volt eddig szabályozva bíróság által), és írd le részletesen, hogy miért kéred. Kelleni fognak tanúk is, akik alátámasztják majd.

2021. aug. 21. 22:36
 18/28 anonim ***** válasza:
89%

És akkor otthon a párjának mit mond a nő? Miért nincs otthon a kisfiú? Mert azt csak nem mondhatja, hogy "ellenünk indul bírósági eljárás, mert versz, és megtámadják a gyerekelhelyezést".

2021. aug. 21. 22:39
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben a leirtakat bizonyítani is tudod, igen, elegendő, kiskorú gondatlan veszélyeztetésének minősül, bár a kizárólagos felugyelethezg ez se lesz elég. Amit elérhetsz vele, az az lehet, higy nálad helyezik el a gyereket.
2021. aug. 22. 08:25
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

"Én meg nem vagyok hajlandó a fiamat ilyennek kitenni, úgyhogy tegnaptól kezdve nálam és a feleségemnél van a gyerek,..."

Az meg van, hogy ezert feljelentést tehet az exed és a rendőrség haza viszi az anyjához? Az is, hogy ez kb nullára csökkenti annak esélyét, higy nálad helyezzék el hivatalosan?

A megoldás az lett volna, hogy azonnal beadsz a bíróságra egy sürgős, soron kívüli gyermekelhelyezes kérelmet és ezzel együtt teszel egy rendőrségi feljelentést kiskorú gondatlan veszélyeztetése miatt.

Amúgy hány éves a gyerek?

2021. aug. 22. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!