Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez jó tanítási módszer? -ta...

Ez jó tanítási módszer? -tapasztalt mamik válasza érdekel-

Figyelt kérdés

1. Ha sír a gyerek , és már megetettem,belenka, minden rendben van, és még mindig sír, hagyom sírni.

2. Ha elesik, akkor is odamegyek felveszem de nem babusgatom csak hagyom sírni.

2021. aug. 17. 09:32
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
96%

Egyáltalán nem kötődően meg könyvből kell nevelni, hanem NORMÁLISAN. Akinek van egy minimális kis esze, és mellé szereti a gyerekét, az nem fogja órákig sírni hagyni, és ha megüti magát, és ezért sír, akkor sem hagyja ott, hanem megvigasztalja. Nem azért, mert ezt olvasta a kötődő nevelésről szóló nem tudom milyen könyvben, hanem azért, mert ösztönösen ez jön neki.

Lehet, hogy amíg nincs gyereked, tök logikusan hangzik, hogy ha nem vigasztalod meg, akkor nem lesz nyafka, de se a gyerek, se te nem vagytok gépek, hanem érző, emberi lények, akik között remélhetőleg szoros kötelék van. Régen, amikor azt tanították az anyáknak, hogy a síró babát ne vegyék ki a kiságyból, sokan panaszkodtak, hogy mennyire szenvednek tőle fizikailag is, mert a gyereksírásra egyből elkezd folyni a tej a mellükből, és mennyire jó lenne ilyenkor megszoptatni. A szervezetük pontosan tudta, mit kéne reagálni a sírásra, de ők tudatosan ellene mentek inkább. Mára annyi történt, hogy engedik az anyáknak, hogy úgy viselkedjenek a babáikkal, ahogyan az biológiailag beléjük van programozva. Aki akarja hívja kötődő nevelésnek, nekem mindegy, szerintem ez egyszerűen csak józan ész.

2021. aug. 17. 16:57
 32/34 anonim ***** válasza:
96%

Igazából egyről beszélünk!

A könyveket én csak azért tartom jó dolognak, mert (egyrészt egyetemet végeztem és ez egy rossz szokás ; másrészt) nagyon sok baromságot lehet hallani "jóakaróktól", akik simán el tudnak bizonytalanítani egy friss anyukát abban, amit ő ösztönösen jónak érez.

És ez tényleg így van, ha anyós, após, szomszéd julis folyamatosan traktál hülyeségekkel, akkor érzelmileg kimerültebb helyzetben hajlamos az ember hallgatni a "tapasztaltabbra".

Egy első babás anyukát, aki azt se tudja mit csinál, legfeljebb érez dolgokat, borzasztó könnyű elbizonytalanítani.

Azonban ha előre felvértezi magát tudással, akkor már ki fogja tudni szűrni, hogy ha sógornő mond valamit akkor azt érdemes-e megfogadni.

Különben mindegy hogy hívjuk, matuzsálemi szent erzsébet módszernek is lehetne nevezni, kb csak azért van neve, mert a tudományos világban szeretnek mindennek nevet adni és mindent kategorizálni. Ez pedig éppen egy jól vizsgált dolog, amit elneveztek valahogy. Amúgy nem baj, mert így könnyebb rákeresni ha valakit érdekel ez az irány. - de az elnevezés lehet h köznyelvből jön, igazából a kialakulásának nem néztem utána, de végülis mindegy is :)

Szóóóval csak ezért tartom okésnak, hogy van neve és valakik összegezték ezeket a dolgokat.

2021. aug. 17. 18:34
 33/34 anonim ***** válasza:
Az ötvenes évek elején születtem, apám éppen katona volt, így kedves 32. a szüleim olyan szegények voltak, hogy nem csak hálózsálom nem volt, de a takaróm is egy paplan elvágásából keletkezett. A felhozott példa csak annyit jelent, hogy érdemes meggyőződni róla, miért sír a baba. Felvenni vagy nem felvenni? Ebben a kérdésben nem is foglaltam állást, mert erről azt gondolom, minden anya maga dõntse el, hogyan szeretné nevelni a gyerekét, ne a tapasztaltabb jogán az idősebb dõntsõn, mert ő sem tévedhetetlen.
2021. aug. 17. 22:06
 34/34 anonim ***** válasza:
Bocsánatot kérek, az előbbit 22-nek címeztem.
2021. aug. 17. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!