Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósom csak a fiamra "tart...

Anyósom csak a fiamra "tart igényt". Ti mit kezdenétek ezzel?

Figyelt kérdés
Van egy 6 éves lányom. Nem könnyű eset, de nincs semmi olyan gondja, ami "diagnózist" igényelne. Csak nagyon öntörvényű, akaratos. Én vagyok vele kb. mindig, tisztában vagyok vele, hogy milyen. Én próbálom nevelni, rengeteg energiát elvesz ez tőlem, de ilyen az alaptermészete (férjem családjától örökölte valószínűleg). Amúgy tud ő viselkedni, az óvodában sose szóltak, hogy gond van vele, sőt okos, értelmes kislányként jellemezték, a táborokban se volt vele gond sosem. Eleven, néha bepörög, az egész világról nagyon határozott elképzelése van, nehéz meggyőzni bármiről. Amúgy tud nagyon kedves, aranyos is lenni, de általában társaságban "bekattan". Anyósoméknál is mindig hangoskodik, hisztizik (fura, hogy ott tényleg kb. mindig ez van, nem tudom ott mi szállja meg). Lassan 1 éve megszületett a fiunk. Alapból anyósom folyton fiú unokát szeretett volna, ezt többször is szóvá tette, mielőtt terhes lettem volna, többször mondta, hogy legyen még egy gyerekünk, hátha ő fiú lesz. Idegesített is ez a dolog, reméltem, hogy a második is lány lesz és így megússzuk a megkülönböztetést. Amellett, hogy fiú lett, egyelőre egy nagyon jó személyiség. Csendben figyel, felfedezi a világot, nem sír, csak egész nap mosolyog, mint a tejbetök. Innentől kezdve ő lett a kedvenc. Nem nálam, én mindkettőjüket nagyon szeretem. De főleg anyósoméknál. Múltkor lányom ott szeretett volna aludni. Én mondtam neki, hogy nem lehet. Igazából részemről lehetett volna, de tudtam, hogy anyósom nem akarja, inkább vállaltam a gonosz szerepét. Annyit mondta, hogy de ő akkor is ott alszik, hogy végül anyósom közölte vele, hogy ő nem szeretné ha ott aludna. Ez láttam, hogy rosszul esett a lányomnak, de túltette magát rajta, nem erőltette tovább. Erre mikor legutóbb voltunk anyósom pedzegette, hogy mikor aludhat ott a fiam (még nem is aludt sehol nélkülem). Mert ő azt hitte, megyünk esküvőre nyár végén és akkor ő bejelentkezne rá. Mondtuk, hogy úgy lesz az esküvő, hogy csak férjem megy el rá, én maradok a gyerekekkel, mert úgyis sokat kellene utazni. Erre anyósom csak nem hagyta a dolgot, mondta, hogy menjünk csak el a lányommal hármasban, majd ő vigyáz a fiunkra vagy akkor menjünk el kettesben a férjemmel és hagyjuk a lányunkat anyukámra a fiunkat meg rá. Ez elég rosszul esett és nem ez az első eset, hogy egyértelművé teszik, hogy a fiunk itt a fő unoka. Alapból a lányunkkal alig foglalkoztak, mikor mentünk kb. meg volt adva nekünk, hogy foglaljuk le, csak legyen csöndben, de most ha a fiunkkal megérkezünk már az ajtóban veszik át és én alig látom, mert folyton náluk van. Mit kezdjek ezzel? Engem nagyon zavar.
2021. aug. 7. 22:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
90%

Huh. Hát nem semmi válaszokat kaptál.

Szóval az én lányom is elég akaratos. 4 éves. DE még egyszer sem merült fel, hogy a mamája nem akarná látni....

Szerintem a lányod érzi, hogy őt nem akarja igazán a mamája. Ahogy írtad, az óvodában semmi gond vele. Ha a mama nem is foglalkozik vele...ne csodálkozzon, hogy fel akarja hívni magára a figyelmet.

2021. aug. 8. 07:14
 12/31 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező, gondolj bele, ha nem a te lányod lenne, te szívesen lennél vele? Amiket leírtál, elég nehezen szerethető személyiség, én se szívesen vigyáznék rá, nem lehet elítélni anyósodékat ez miatt.

Talán ha megneveled a gyereket változni fog. Nem kell annyiban hagyni hogy nehéz természet, a nevelés csodákra képes.

2021. aug. 8. 07:38
 13/31 anonim ***** válasza:
44%

Neveletlen gyereket nem akar anyósod meg értem.

Magyarán szólva lányod undok akaratos hisztis gyerek.

2021. aug. 8. 07:48
 14/31 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem akár eleven egy gyerek, akár behéz természetű, akár buta akár okos, akár szaladgálós, akármilyen, ha a nagyszülő nem szereti az FURCSA.

Én nem vinném a fiamat sem. Ha nem kell az egyik, ne kelljen a másik se.

(A másik meg, hogy ne táv diagnosztizáljunk már adhd-t egy leírás alapján boltieladóként)

2021. aug. 8. 08:12
 15/31 anonim ***** válasza:
32%
Igaza van a mamáéknak, van elég bajuk kéne a fenének egy hisztis neveletlen gyerek még pluszba a nyakukra
2021. aug. 8. 08:14
 16/31 anonim ***** válasza:
73%
Mennyi rosszindulatú válasz. Szegény kislány. A Kérdező leírta, hogy lánya az apa családjától örökölte ezt a viselkedést, magyarán nagyon nagy valószínűséggel az anyósnak is ugyanilyen természete van és tőle látta...ráadásul a kislány is érzi, hogy nincs ott szívesen látva ezért még rátesz egy lapáttal. Biztos hogy nem vinném egyik gyerekem sem ilyen nagyszülőkhöz, akár a férjem akár az én szüleimről lenne szó.
2021. aug. 8. 08:16
 17/31 anonim ***** válasza:
55%
Nem mindegy mennyire elviselhetetlen. Nálunk is van olyan rokongyerek, akire 10 percet sem vagyok hajlandó vigyázni, a tesójára viszont simán. Anyósod egy szép napot tölthet a fiaddal és nem akarja, hogy az egészet elrontsa a lányod, én megértem. Örülj neki, hogy a fiúra vigyáz kicsit.
2021. aug. 8. 08:30
 18/31 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem a szeretet felesleges összemosni ezzel. Szereti, de ha kezelhetetlen, akkor nem akarja bevállalni, attól még szeretheti nagy ünnepekkor, amikor mindkét szülő ott van és vigyáz rá.
2021. aug. 8. 08:32
 19/31 anonim ***** válasza:
58%

A kislány viselkedését nem lehet azzal elintézni, hogy az apja családjától örökölte az akaratosságot. Ki kellene vizsgáltatni, hogy mi van a háttérben.

Én sem szeretnék egy kezelhetetlen gyerekkel lenni, még ha unokám is lenne.

2021. aug. 8. 08:50
 20/31 anonim ***** válasza:
72%

Sajnàlom, biztos èrzi a lànyod, hogyan viszonyul hozzà az anyòsod, ezèrt is pörög be jobban nàla.

Èn azt mondanàm, hogy vagy mindkettővel ugyanùgy bànik, vagy csökkentjük a talàlkozàsok szàmàt.

A bizttonsàg kedvèèrt vizsgàltassàtok ki a lànyod, de vannak ilyen alaptermèszetű gyerekek.

Könnyű egy mindig mosolygòs buddha gyereket szeretni, de sokszor a màsiknak több szüksège van rà.

2021. aug. 8. 09:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!