Meddig fér bele a gyerekhez való közeledés egy idegentől, és mikor kezdenétek aggódni?
A kisfiam nagyon barátkozós típus, ahová csak megyünk nagyon szeretik, a pénztáros néni a közeli boltban, a szomszédok, stb. Ő mindenkire mosolyog, boldogan csacsog, huncutkodik, stb
Én örülök, hogy ilyen kis nyitott személyiség.
Van egy 60 év körüli férfi, aki szintén nagy haverja, itt a közelben szokott ülni valamelyik padon, már nyugdíjas lehet. Amíg csak köszönt, integetett nekünk amíg elmentünk mellette, megkérdezte a fiamat, hogy hogy van semmi bajom nem volt vele, de mostanában csinált olyat is, hogy a másik oldalon mentünk, és direkt átszaladt, hogy köszönjön a fiamnak, a névnapjakor már csokival várta, stb.
Nagyon kedves, tényleg. Csak nekem ez kezd kicsit sok lenni egy vadidegentől. Lehet, hogy csak nincs unokája, és egyszerűen szereti a fiamat, de mi van ha rossz ember? Semmit nem tudok róla. Mi van ha így akar a bizalmába férkőzni?
Ti mit csinálnátok? Hagynátok? Leállítanátok? Túlparázom? Tényleg nem tudom.
Én is beszélgetnék vele és próbálnék többet megtudni róla. És a kisfiamnak elmondanám, hogy oké, hogy köszönünk a bácsinak, nagyon kedves, stb. de soha ne menjen vele sehová, akkor sem ha azt mondja Te küldted, stb, mert Te előre szólsz ha nem tudsz érte menni az oviba (ha ovis már), rajtad kívül csak apa, mama, stb. hozhatja el, ilyesmi.
Mondjuk amit az 1-es ír, hogy eddig semmi rosszat nem tett, az nem sokat jelent, mert ha bármi rosszat tervez, azt nem előtted fogja megtenni.
én beszélgetnék vele... akkor nem lenne vadidegen, nyilván neki is jó lenne. ha lennének unokái, családja, akkor nem egy padon ülne egész nap. jó is kisülhet a dologból, hány ilyen fogadott nagyszülőről olvasni :)
egyébként én gyerekemnek is volt nyugdíjas haverja, minden nap 2x találkoztunk a bácsival, pont akkor mentünk mi is mint ő :) mi nagyon jóban lettünk vele, nagyon megszerettük, neki meg nyilván feldobtuk az utolsó éveit :) szegény bácsi nemrég elment, megsirattam :(
Valószínűbb, hogy gyerekszerető bácsi, ennyi.
Nekem feltűnt, hogy a lányomra leginkább a 60 feletti férfiak cuppannak rá. Pl. fiatal nők ritkábban gügyögnek be a babakocsiba, mint az idősebb férfiak.
A szomszédban is van egy ilyen idős férfi (közös udvar) és mind az én lányomat, mind az egyik szomszéd kisiskolás fiát és totyogó kislányát is foglalkoztatja, alig lehet levakarni a gyerekekről. A kisfiútól sokszor kikérdezi a házit, de nagyon aranyos stílusban, a kislányt is foglalkoztatja. Amolyn önkéntes bébiszitter. Amikor ennnek a kétgyerekes szomszédnak kellett babarács az ajtóra, akkor pattant és egy kiságyat átalakított kallantyús ráccsá és felszerelte az ajtajukra.
Én is csak azért vagyok kissé távolságtartó vele, mert abszolút jószándékú, de higiéniás tekintetben elég sok kivetni való van nála... hetekig ugyanazt a ruhát hordja, könyékig turkált a muskátliban átültetésnél, majd azzal a kézzel akarta megsimogatni az akkor 3 hónapos lányom arcát... Tehát nem a szándékától félek, de a tisztaságról más elképzeléseink vannak és nem akarok emiatt direktben konfrontálódni, mert nem rossz szándékból ilyen..hanem ő így szokta meg, nem annyira igényes.
De mondhatnám példának apámat is. Hatvan feletti, világéletében gyerekekkel foglalkozott (gyógypedagógus, tanító, logopédus, pszichológus végzettségei vannak). Ő is rástartol a babakocsikra, önkéntesen pásztorkodik vadidegenek gyerekei mellett (kap is furcsa pillantásokat :)).
Az unokájáról le se lehet vakarni. Őt aztán tényleg jól ismerem, semmiféle hátsó szándéka nincs, csak imádja a gyerekeket. Nekem is nagyszerű gyerekkorom volt neki köszönhetően, velem is jól bánt, a lányommal is profin bánik - pláne, hogy szakértelem is van mögötte.
mivel a jelenlétedben csinálja, nem aggódnék, mert ez azt jelenti, nyílt lapokkal játszik.
tényleg vagy arról van szó, hogy nincs unokája, vagy tán még a fia se látogatja, vagy bármi.
én fiamnak már nagyon sok bácsi kedveskedett(piacon ingyen volt a zöldség, úton egy teherkocsiról adtak neki gyümölcsöt, stb)
régen még ilyenek voltak az emberek, egy fiatalnak esze ágában nem lenne egy idegen kisgyereknek báriéle kedvesség.
régen még mást jelentett a család, mást a gyermek fogalma, talán nagyobb becsben volt tartva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!