Szülés előtt vagy utána adassam be a második Pfizert?
Szerintem is jobban ért hozzá egy orvos, mint itt bárki.
Nekünk konkrétan a gyerekvállalási projektre azt mondta a doki, hogy függesszük fel a 2. oltás + 2 hónapig.
Én 26 hetesen kaptam az elsőt, 29 hetesen a másodikat. 7 hetesen voltam igazoltan beteg.
Mindenki mást mondott. A háziorvos csak annyit, hogy a covidos megbetegedés után 3 hónappal adassam be. A védőnő és egy szülésznő barátnőm azt, hogy ne adassam be szülés előtt, mert védett vagyok, csak szülés után oltassak. A nődokim először azt mondta, hogy egyet vegyek fel, utána pedig azt, hogy mindkét oltást vegyem fel, főleg mert beteg voltam már és legyengítette a szervezetem. Másik nődokit kérdeztem ezzel kapcsolatban, ő azt mondta, hogy ne féljek, nem fog ártani semmit az oltás, így ő javasolja mindkettő beadatását. Alaposan átgondoltam és mivel sajnos nagyon rossz állapotban voltam, amikor elkaptam így beadattam. Nagyon nehezen tudnék ellátni olyan betegen egy 2,5 éves gyereket és egy újszülöttet.
Tapasztalatot szeretnél? Egy terhest ismerek. Ő beadatta terhesen a másodikat is. Legjobb barátnőm. Nagyon rosszul viselte. Kb.1 héttel később meg ijesztő, "májhoz hasonlító darabok" hullottak belőle vérzéssel. Sürgősségin erős gyulladást állapítottak meg. Persze "nem az oltástól van". A baba állítólag azóta is jól van, de köszi, én azért ennyire nem vagyok bátor.
Neked kell eldönteni, mindenki fog mondani pro és kontra mindenfélét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!