Kis korkülönbséggel besikerült terhességet megtartani úgy, hogy jelenleg nem vágyom az újszülött időszakra? Mi lesz, ha nem tudnám szeretni?
Elég nehéz helyzetbe kerültem/kerültünk...
A lányunk 2 éves múlt, nekem még egy év lenne hátra az egyetemből.
Tudtuk a férjemmel, hogy szeretnénk majd mellé kistestvért, de inkább 3-4 év múlva. Ezt nehezítette az, hogy tavaly novemberben nálam PCOS-t diagnosztizáltak és az orvosom utalt arra, hogy segítség nélkül nehezen fog összejönni lehet a következő baba... (pedig semmilyen tünetem nem volt azon kívül, hogy összevissza jött meg, nem vagyok túlsúlyos, nincs gond a pajzsmirigyemmel, IR-em sincs, egész életemben sportoltam és néhány cheatday-t leszámítva igyekszem egészségesen enni)
Ennek ellenére teherbe estem és nagyon félek, vagyis tartok inkább a jövőtől.
Mert lehet, ha elvetetem, akkor később egyáltalán nem fog sikerülni, bármennyire szeretnénk, és még egy babát legalább akarunk a lányunk mellé. 20 évesen tudom, hogy fiatal vagyok és még akár 15+ évig is próbálkozhatnánk, de azt sem szeretnénk, ha a gyerekek között túl nagy lenne a korkülönbség.
Viszont ha megtartjuk, félek, hogy nem tudok helyt állni az élet minden területén két ennyire kicsivel. Szeptembertől bölcsis lesz a lányunk, az segítene valamennyit, de attól még ugyanúgy szüksége van ránk, ráadásul ebéd után hazajönne. Nekünk ő a mindenünk, nagyon szeretjük és tartok attól is, hogy esetleg a kicsit nem tudnám ennyire szeretni... A lányunk piciként is "mintababa" volt, újszülöttként evett-aludt, a hasfájás elkerülte, a szepát is viszonylag könnyen megúsztuk. A dackorszak sem törte ránk még az ajtót... Mindenkivel nagyon hamar elvolt, vihettük magunkkal bárhová, tavasszal született, a nyarat már végignyaraltuk vele szinte. Mégis örülök, hogy kicsit már nagyobb, hogy nem kell görcsösen alkalmazkodni a napirendhez, azon agyalni, hogy vajon hazaérünk-e fürdetésre, elég lesz-e az a plusz két szett ruha, amit elhoztunk stb.
A férjem szeretné, ő azt mondja, hogy eddig is megoldottunk mindent, segítségünk is van és tényleg lehet, hogy amikor szeretnénk, akkor meg nem fog jönni.
Ez nem kicsi korkülönbség.
1-2 évvel előbb jött ezért vetetnéd el? Ez nevetséges mintha ez így működne , hogy rendelsz egy gyereket 2023-ra . Beteg is vagy inkább legyél boldog , hogy megfogant és képzeld gyerekek mellett is lehet tanulni. 2 mellett én is nyomtam még pedig köztük 1,5 év volt a különbség és nem volt bölcsi.
Neked meg ovi is lesz mire jön a kicsi. Nem tudom mit kell panaszkodni amikor akartok gyereket és csodával határos módon meg is fogant és nektek ez se jó , mert nem várt 1-2 évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!