Mióta lett a gyerekvállalás milliós kiadás? Mivel lehet felnyitni egy leendő anyuka szemét, hogy egy babának nem ilyesmikre van szüksége?
Mostohatestvérem kisbabát vár. Mióta ez kiderült, elszaladt vele a ló.
Most vett babakocsit, ami valami 800 ezerbe került, pedig semmit nem vett hozzá, csak a mózes és a sportrész került ennyibe. Hiába mondtam előtte, hogy felesleges ennyiért venni, hiszen használják maximum 2,5-3 évig, meg lehet a gyerek nem is fog szeretni benne. Nem baj, neki ez a szerelemkocsi és ő évek óta arra vár, hogy megvehesse.
Még meg sem szült, de már rendelt labdamedencét, meg csúszdát, kis asztalt székekkel a babaszobába. Mert hogy nagyobb maga a szoba és hogy ne legyenek üres terek, amúgy is illik oda nagyon... Ja, csak éppen egy újszülöttet nem fog majd a labdamedence lekötni...
Már akkor összevásárolt mindent, mikor kiderült, hogy babát vár. Minden szürke, nude, fekete, vagy fehér volt, de már akkor annyi babaruhát vett, mint más az első 1 évben se. Utána kiderült, hogy kislány, azóta a rózsaszín őrület tombol, meg a pasztell színek. De nem csak ilyen márkák, hogy Zara, Mango, esetleg H und M, hanem tényleg világmárkák vannak már most a baba gardróbjában. Hiába mondom, hogy ennyi mindent rá sem tud adni kb, vagy lehet, hogy kinövi az első méretét 2 hét alatt, mintha a falnak beszélnék.
Most is Amerikából lett tapéta rendelve, meg falmatrica. Előtte hetekig a kiságy témával fárasztott mindenkit, majd nem, hogy az országban, de az egész világon nem talált olyan ágyat, ami maximálisan megfelelt volna neki/nekik, így inkább csináltat most egyet asztalossal.
És tényleg ez a bosszantó, hogy kikéri az ember tanácsát, hetekig rugózik egy "problémán", majd hiába mond bárki bármit, a saját feje után megy. Ráadásul burkoltan be is szól mindenkinek, hogy pl. neki mindegy, mi mit hogyan csinálunk, ő a legjobbat akarja a gyerekének. Vagy hogy lehet nekem és a gyerekemnek jó volt a 170 ezres babakocsi, de neki olyan nem kéne.
11es! Pontosan ugyanez! Féltékenykedni lehet, de dolgozzon annyit mint mi, és tegye le a k.rva cigit.
Nekünk sem fán terem a pénz...
És fizikai munkát végzünk.
Engem ebben a sztoriban inkább az a tény zavar, hogy a kérdező mostohatesója ezt a mértéktelen, pazarló fogyasztói magatartást fogja közvetíteni a lányának. Ami persze fenntarthatóságra nevelés terén se okos dolog, de nem mellesleg el is kényezteti, ami azért veszélyes, mert egyáltalán nem biztos, hogy a gyerekének is olyan jól fog majd menni felnőttként, mint a szüleinek, vagy ha megy is, esetleg érzéketlen lesz más emberek anyagi helyzetére, lehetőségeire.
Konkrét példa: barátnőm anyja a válás után elhalmozta barátnőmet mindenfélével: márkás ruhával, tengeren innen s túli utazásokkal, csúcsminőségű elektronikai eszközökkel, stb, amit el lehet képzelni.
Van olyan emlékem, mikor 13-14 évesen plázáztunk, ő sorban vette magának a ruhákat, nekem egy lyukas garasom se volt, de mindig magával cipelt, hogy segítsek válogatni neki. A szívem szakadt meg (hiszen még gyerek voltam) és sose vette észre én meg szégyelltem magam annyira hogy nem szóltam neki.
A fentiek ellenére ő az egyetlen barátnőm, akivel sose működött a rendszer, hogy ha beülünk valahova, egyszer ő hív meg, egyszer meg én őt. Párszor meghívtam, de sose hívott vissza, szóval elengedtem a kérdést.
Nekem végülis mindegy, 10 éves korom óta ismerem és szeretem őt, ez nem fog ezen változtatni, de feltűnnek ezek a dolgok.
Most, harminc évesen külföldön egyik napról a másikra él, részben mert szerintem rosszul osztja be a pénzét, továbbra is úgy érzi, megérdemel tárgyakat, amik nem biztos hogy beleférnek neki, miután elzáródott a pénzcsap. Egyáltalán nem boldog. Persze nem csak a pénzhiány miatt, de az is jócskán benne van.
Lehet kicsit túlszaladtam az eredeti gondolatmeneten. Nekem most született meg a fiam, szóval mostanában gondolkodtam ezen a kérdésen, szeretném ésszerű keretek közt nevelni anyagiak tekintetében. Nálam belefért a használt babakocsi, adamo, hordozó, turis ruha, viszont sok új dolgot is kapott. Jó anyagi körülmények közt élünk, saját családi házban, de ettől még nem gondolom hogy milliókat kéne ráköltenem. De ez csak én vagyok, mindenki úgy cselekszik, ahogy akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!