Gyerekvállalást egzisztenciához kötni törvényileg miért ördögtől való agyrém?
Megszületendő gyerekek millióit lehetne töméntelen szenvedéstől megszabadítani.
Vagy ez egy nagyon soktényezős dolog?
# 1
ez is érdekes. Milyen pszichológiai szűrésre gondolsz?
Ott kezdődik, hogy akkor az abortuszt is kötelezővé kellene tenni, vagy azt, hogy ha megszüli a nő a gyereket, azonnal elszakítanák tőle.
Ez merő kegyetlenség, úgyhogy nem lehet feltételhez kötni a gyerekszülést.
És hát valjuk be, egy konkrét rétegnél van ez a probléma, amit látsz, viszont a normális emberek is szívnának, akik talpra tudnának állni, csak a teherbe esés idején lennének bajban.
Sajnos a megfelelő egzisztencia mellett is túl sok olyan ember van, akinek nem kellene gyereket vállalnia.
Én is inkább valami pszichológiai teszthez kötném.
# 3
nem sterilizálnék senkit, nem is gondoltam végig gyakorlatban.
De ha morális részéről van szó akkor ez olyankor miért nincs soha felemlegetve amikor szülők szegénységbe szülik a gyerekeiket? Olyankor a morált a szülőknek miért nem illik megemlíteni?
Először azt mondtam volna, hogy az elvett babákat örökbe kell adni, kiterjeszteni az örökbefogadást az egydülállókra és a melegekre, esetleg külföldre.
Csakhogy az emberek fehér babákat szeretnének, és javarészt cigány babákkal lenne tele az intézményrendszer.
Morálisan vállalhatatlan. A hitleri Németországban vagy Észak-Koreában tudnék ilyet elképzelni. Az okokat pontosan leírta 4-es.
Még egy kutyát se jó elszakítani a gazdájától, nemhogy gyereket a szülőjétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!