Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülőként saját indulataitok...

Szülőként saját indulataitok megfékezésére milyen praktikáitok vannak?

Figyelt kérdés
Amikor érzitek, hogy megy fel bennetek a "pumpa" szülőként (most kifejezetten a gyerek viselkedése miatt) és, hogy ne legyen belőle kiabálás, felrobbanás, mit tesztek?
2021. júl. 16. 16:31
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
93%

Én sem szoktam kiakadni, vagyis az átlaghoz képest nem. Azért írom így, hogy ne legyen kiforgatva. Magamhoz viszonyítva előfordul, ha nem reagálok úgy, ahogyan magamtól elvárom egy ilyen helyzetben. Viszont azt gondolom, hogy még így is messze jobban reagálok, mint sokan.

Nekem az vált be, hogy az első perctől arra gondolok, hogy ő a gyerek és én vagyok a felnőtt. Hogyan várjam majd el tőle legközelebb, hogy kezelje az indulatait pl a boltban, ha nem veszek meg valamit, ha előtte úgy indulunk el, hogy én ordítok, amiért nem halad a cipő felhúzásával.

Egyáltalán nem szoktam kiabálni, ráütni meg főleg nem. Ez nem az indulat elfojtása, hanem a kezelése. Attól, hogy nem ordítok, még láthatja rajtam, értheti abból amit mondok, hogy frusztrál, amit csinál. De azzal, hogy ezt nem ordítva adom a tudtára, példát mutatok neki. Ez a különbség felnőtt és gyerek között szerintem. Hogy én felnőttként nem szállok be a káoszba.

Nem érdekel, hogy ki hiszi ezt el, meg ki nem. De ez egy pozitív spiráll. Nyugodt maradok egy ilyen helyzetben, jobban is viselem a következőt. És ugyanígy kerülhet valaki negatív spirállba is. Felhúzod magad irreálisan, aztán persze hogy a következő helyzeted sem tudod kezelni. Nálunk nincs ordítás részemről, és nem kell rám beszélni azt sem hogy elfojtok bármit 😉😊

2021. júl. 16. 23:25
 22/25 A kérdező kommentje:
Szuper! De tényleg, őszintén! Nyugodt maradsz egy ilyen helyzetben, de HOGYAN?? Őszintén, ezt AKAROM megtanulni, a netet bújom hetek óta, a válasz után. Hogyan nem hat meg, nem érint meg annyira, hogy felmenjen a pumpa? HOGYAN?
2021. júl. 17. 13:01
 23/25 A kérdező kommentje:
Úúúúgy szeretném megtanulni ezt! Hogy felnőttként, higgadtan, a szituban távolságot tartva nem engedni bele magam a spirálba. De nálam valami gikszer lehet, mert nekem nem megy. Beránt az egész. Olyan jóóó lenne! Kérlek, írd le minél részletesebben, hogy mi megy le fejben neked, esetleg, honnan tanultad, láttad, hallottad ezt?
2021. júl. 17. 13:02
 24/25 anonim ***** válasza:
Biztos kevésbé veszi fel a stresszt, vannak ilyen típusok. Alkati kérdés. Vagy gyereki, könnyű gyerekkel nekem is könnyebb, a nehezebb gyerekek, pl az enyém rendesen kiakaszt, és ahogy figyeltem, másokat meg pláne:)
2021. júl. 17. 13:04
 25/25 anonim ***** válasza:
Nekem anyám sokat kiabált. Mire felnőttem, nagyon ellenszenvessé vált ez a viselkedése és megfogadtam, hogy én nem leszek ilyen. Talán ez váltotta ezt ki belőlem. A családban lett egy beteg gyerek, most 6 éves. Teljesen fogyatékos. Közelemben van, hetente látjuk. Folyamatosan emlékeztetve vagyok, hogy az nem igazi baj, ami az én gyerekeimmel történik. Hanem az, hogy annak a gyereknek a szülei már most egy felnőtteknek való intézetre gyűjtenek és mit meg nem adnának, ha annyi lenne a bajuk, mint nekem. Ilyenek gyakran jutnek eszembe, meg ehhez hasonlók. Próbálok minden napnak örülni velük. Ezek az idők gyorsan elmúlnak, most vagyunk csak együtt. Ordítva meg ugye nem lehet élvezni. Alapvetően a kulcs szerintem a rugalmasság. Persze, tervezz! De fogadd el, hogy néha jobb elengedni dolgokat, módosìtani, alakítani. Neked is jobb lesz!!!
2021. júl. 24. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!