Szülőként saját indulataitok megfékezésére milyen praktikáitok vannak?
Biztosan hazudik, a gyerekek, babák hangja eleve arra van tervezve, hogy stresszt váltson ki az emberekből(hogy ellássák őket és csend legyen), MINDENKIBEN felmegy a pumpa ilyenkor. Akiben nem, az nem érez stresszt(pszichopata) vagy hazudik.
Ha nem tudod megszüntetni a stresszt kiváltó okot(sírás), akkor mindenki úgy érzi, megbolondul, mert tennie kellene valamit, mégsem tud. Jól működik a babák védelmi rendszere.. Ezért rühellik az emberek a gyereksírást mindenhol, azok kifejezetten, akik érzékenyebbek a stresszre, indulatosabbak, érzelmesebbek.
Egyébként egy másfél évest nem lehet nevelni, csak gondozni és már ebben a korban is bőven "megcsapnád", ha már nem bírod az üvöltését.. Csak úgy termeli a kisgyerek a stresszt.
Megpròbàlom azt mantràzni magamban hogy neki nehezebb a szitu, mint nekem. Vagy kizökkentem valamivel. De ritkàn nàlam is elszakad a cèrna.
Amùgy meg fontosnak tartom, hogy làssa az èrzelmeket rajtam, ìgy ő is tudja ezeket kezelni majd.
Akit meg nem akaszt ki a gyereke nèha, nyilvàn dackorszakot is àrugrotta meg az egèsz gyereklètet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!