Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülőként saját indulataitok...

Szülőként saját indulataitok megfékezésére milyen praktikáitok vannak?

Figyelt kérdés
Amikor érzitek, hogy megy fel bennetek a "pumpa" szülőként (most kifejezetten a gyerek viselkedése miatt) és, hogy ne legyen belőle kiabálás, felrobbanás, mit tesztek?
2021. júl. 16. 16:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
56%
Én semmit nem csinálok. Nem megyek ki, nem számolok. Ha megérdemli, akkor lekiabálom a fejét. Annál rosszabb nincs, amikor ráhagyják a gyerekre hisztit, rossz viselkedést.
2021. júl. 16. 21:20
 12/25 anonim ***** válasza:
41%
Nek folytom el az indulataimat, annál rosszabb. Nem ütöm meg a gyereket, csak kiabálok vele, hogyha megérdemli.
2021. júl. 16. 21:22
 13/25 anonim ***** válasza:
37%
De itt nyilván az a jó szülő, aki a hisztiző gyerek láttán kirohan takarítani meg mosogatni.
2021. júl. 16. 21:22
 14/25 anonim ***** válasza:
96%

Biztosan hazudik, a gyerekek, babák hangja eleve arra van tervezve, hogy stresszt váltson ki az emberekből(hogy ellássák őket és csend legyen), MINDENKIBEN felmegy a pumpa ilyenkor. Akiben nem, az nem érez stresszt(pszichopata) vagy hazudik.

Ha nem tudod megszüntetni a stresszt kiváltó okot(sírás), akkor mindenki úgy érzi, megbolondul, mert tennie kellene valamit, mégsem tud. Jól működik a babák védelmi rendszere.. Ezért rühellik az emberek a gyereksírást mindenhol, azok kifejezetten, akik érzékenyebbek a stresszre, indulatosabbak, érzelmesebbek.

Egyébként egy másfél évest nem lehet nevelni, csak gondozni és már ebben a korban is bőven "megcsapnád", ha már nem bírod az üvöltését.. Csak úgy termeli a kisgyerek a stresszt.

2021. júl. 16. 21:25
 15/25 anonim ***** válasza:
11%
10! Az a szomorú, hogy magától értetődőnek tartják, hogy ordítanak a gyerekkel. Nem vagyok szuper mami, csak foglalkozom a gyerekekkel, törődöm velük, normális napirendjük van. Kiegyensúlyozottak. Ide meg csupa frusztrált anya ír, nem kell szülni rakásra annak, akinek nem megy az anyaság.Ja igen, csak úgy nem lehetne felvenni a babaváró hitelt, a csok-ot meg a családi pótlékot.
2021. júl. 16. 21:30
 16/25 A kérdező kommentje:
Ha annyira jól lennél, nem jönnél ide trollkodni. Olyan masszív belső feszültség van benned, hogy döbbenetes. A baj, hogy nem ismered fel, vagy még magadnak is hazudsz róla. Inkább kiabálj, minthogy elfojtsd ilyen szinten, megbetegíted magad!
2021. júl. 16. 21:34
 17/25 anonim ***** válasza:
2%
16.! Miről beszélsz? Az is baj, ha valaki nem idegbeteg, mint ti? Kapjatok már a fejetekhez!
2021. júl. 16. 21:39
 18/25 A kérdező kommentje:
:) Én nem vagyok ideges, feltettem egy kérdést. Idejöttél, annak ellenére, hogy rád elvileg nem vonatkozik és elképesztő stílusban ventillálsz. Én kapjak a fejemhez? :D Nézz tükörbe, mielőtt megüt a guta nekem! Vigyázz magadra, az ilyen mértékű elfojtás nagyon súlyos problémákhoz vezet! Komolyan mondom!
2021. júl. 16. 21:45
 19/25 anonim ***** válasza:
87%
#15 De ki ordít a gyerekkel? Pont arról szól a kérdés, hogy mivel vezeted le a stresszt, hogy az ne a gyereken csattanjon. Itt pont, hogy az ordítás ellen van mindenki.
2021. júl. 16. 21:51
 20/25 anonim ***** válasza:
88%

Megpròbàlom azt mantràzni magamban hogy neki nehezebb a szitu, mint nekem. Vagy kizökkentem valamivel. De ritkàn nàlam is elszakad a cèrna.

Amùgy meg fontosnak tartom, hogy làssa az èrzelmeket rajtam, ìgy ő is tudja ezeket kezelni majd.

Akit meg nem akaszt ki a gyereke nèha, nyilvàn dackorszakot is àrugrotta meg az egèsz gyereklètet :)

2021. júl. 16. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!