Mit tegyek, hogyha kibírhatatlan a gyerekem és nem bírom elviselni a hisztijét?
2 hónapja múlt el 1 éves. Már egy hónapja az megy, hogy ok nélkül bedühödik, ha nem az van, amit ő akar. Elkezd ütni, rúgni, harapni, ha felveszem megölelem, akkor meg tép. Hiába fogom le, vergődik ugyanúgy. Közel áll ahhoz, hogy úgy megrugdossam, hogy az apja se fogja felismerni. Próbálom figyelmen kívül hagyni, de akkor jön utánam és ugyanúgy csinálja. Ordít, visít, sír órákon keresztül.
Ha bezárom a szobába, akkor az ajtót üti órákon át. Kibírhatatlan.
Ha rácsapok a kezére, fenekére, arcára, az se segít. Ha vízzel lelocsolom, az se segít. Semmi nem hatásos. Már a boltba nem megyek vele, mert ott is szégyenít. Játszótéren is. Rúg, üt, harap, csíp, mar.
40, és mondd, mit tanult belőle? "Én ütök, anya is csap, tehát szabad"? Mire mentél vele? Abba hagyta, nem csinálja, kevesebbet sír?
Fix, hogy nem.
39: ÓRÁKON át csinálja. Úgy elképzelem, kb. erről szólhat a nap nagy része... 14 hónaposan. Szerinted ez semmi extra?!
Viszonyításképp: nálunk 1,5 óra volt a legtöbb egyhuzamban. Ilyenből napi 1, max. 2 volt, a többi 1 óra alatt maradt. Én írtam a 38-as választ.
De kérdező értsd már meg, hogy semmire nem mész vele, hogy ütöd.
Függetlenül attól, hogy ki ért egyet eleve az ütéssel vagy ki nem, egy nagyobb gyerek még érti a szándékod ezzel az "izmozással" de egy 1 éves nem. Nincs hatásos nevelési eredménye.
42, én is órákon keresztül csinálnám, ha csak a "nem szabad"-ot ordítanák nekem minden próbálkozásomra, bezárnának a szobába, ütésre ütéssel reagálnának, pedig rendben van az idegrendszerem.
Két gyerekem van, egy idegrendszerileg KO (oxigénhiánnyal született) és egy ép.
Na most az ép is képes lenne órákon keresztül ordítani, ha nem megfelelően reagálunk a korából adódóan óriási (nekünk felnőtt szemmel jelentéktelen) sérelmeire és egyébként ordít is, ha az apja dolgozik (otthonról) és nem tud reagálni elég hamar. És bizony az ordítástól még jobban ordít.
Ez már csak ilyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!