Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Újszülött, a férj nevére vett...

Újszülött, a férj nevére vett babáról kiderül, hogy más a biológiai apa - mit tehet és mi a kötelessége a férjnek?

Figyelt kérdés

A vércsoport alapján egyértelmű, hogy nem lehetek én az édesapa. Mindemellett a gyermek a nevemet viseli és házasságban született:

- Amennyiben elválunk, a gyermek névrevétele kötelez-e bármilyen gyermeket érintő, havi szintű támogatásra?

- Kérhetem-e, hogy a vezetéknevemet ne viselje a gyermek?

- Az apaság elismerését meg kell-e tennie a biológiai apának?

Most döbbentem rá a tényekre - nyilván ügyvédet kell keresni. Mindemellett, ha van releváns tapasztalat vagy tanács, kérlek osszátok meg. (Hiába volt a szerelem - legalábbis részemről - a bizalom elszállt és bármennyire APA akartam lenni, a saját gyermekemet szeretném felnevelni - ha egyszer lesz saját.)

2021. júl. 8. 23:49
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
Pedig kíváncsi lettem volna, hogy apás szülés volt e?
2021. júl. 9. 21:18
 42/49 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

Minden komentet köszönök - az elmúlt bő 24 óra nem a komentekre való reagálásról szólt, most van lehetőségem megköszönni az aktivitást és reagálni itt is és a privát üzenetekre is. KÖSZÖNÖM!

Minden válaszra ment a zöld pipa.

Leültünk és beszéltünk a témáról. Gyakorlatilag nem kell az apasági - valóban nem én vagyok a biológiai apa. Mellettem volt egy munkahelyi kaland, annak a gyümölcse lett a csöppség. A biológiai apa három gyermekes családapa, így ez a helyzet nem csak a mi, hanem az ő családját is meg fogja viselni. A szüleinkről nem is beszélve, hiszen első unoka lett volna.

Szép kapcsolat volt, szerettem, mindemellett túl sok volt a külföldi kiküldetés és túl sokszor maradt egyedül. Érzek felelősséget, ennek ellenére nem tudom más gyermekét így elfogadni, főleg, hogy ismerem a biológiai apát és a hátterét.

Ügyvéd van - bízom benne, hogy békésen történik és gyorsan a szétválás. Házassági szerződés van, így a baba és az édesanyja a szüleikhez költözik vagy a biológiai apához. (Annak kicsi az esélye, hiszen - egyelőre - házasságban él és 3 kisfiút nevel.)

Egyszerre elkeserítő, megalázó és borzasztó érzés.

Hölgyek: Ennek az élethelyzetnek és érzésnek egyetlen férfit se tegyetek ki!

2021. júl. 9. 21:54
 43/49 anonim ***** válasza:
56%

Amíg nem csináltattok DNS tesztet nem tudhatod ki valójában a biológiai apa. Pláne ha veled is élt szexuális életet. Erre a vércsoportra alapozni elég hülyeség, mint ahogy többen is leírták.

Nyilván a megcsalás tényén nem változtat.

2021. júl. 9. 21:58
 44/49 anonim ***** válasza:
90%
Micsoda dráma! Ilyenkor nem is lehet mit mondani.
2021. júl. 9. 22:01
 45/49 anonim ***** válasza:
89%
Sajnálom! Kívánom, hogy megtaláld életed párját!
2021. júl. 9. 22:07
 46/49 anonim válasza:
81%
Szerintem is le kéne tesztelni, a történtek ellenére is lehet hogy te vagy az apa. Sajnálom ami veletek történt.
2021. júl. 9. 23:01
 47/49 A kérdező kommentje:

Megtörtént a tesztelés. Lényegesen hosszabb idő volt az eredmény kézhez vétele, mint gondoltam. Az édesapa nem én vagyok.

A bátorításokat és a hozzászólásokat köszönöm.

2021. júl. 21. 23:42
 48/49 anonim ***** válasza:
66%

Hú. Ez durva.

A feleséged mit szólt ehhez?

2021. júl. 23. 14:40
 49/49 anonim ***** válasza:
100%
Szegény kisbaba..Sajnálom. Ahogy téged és a másik családot is. (Persze a férj kivételével..)
2021. júl. 24. 15:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!