Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Újszülött, a férj nevére vett...

Újszülött, a férj nevére vett babáról kiderül, hogy más a biológiai apa - mit tehet és mi a kötelessége a férjnek?

Figyelt kérdés

A vércsoport alapján egyértelmű, hogy nem lehetek én az édesapa. Mindemellett a gyermek a nevemet viseli és házasságban született:

- Amennyiben elválunk, a gyermek névrevétele kötelez-e bármilyen gyermeket érintő, havi szintű támogatásra?

- Kérhetem-e, hogy a vezetéknevemet ne viselje a gyermek?

- Az apaság elismerését meg kell-e tennie a biológiai apának?

Most döbbentem rá a tényekre - nyilván ügyvédet kell keresni. Mindemellett, ha van releváns tapasztalat vagy tanács, kérlek osszátok meg. (Hiába volt a szerelem - legalábbis részemről - a bizalom elszállt és bármennyire APA akartam lenni, a saját gyermekemet szeretném felnevelni - ha egyszer lesz saját.)

2021. júl. 8. 23:49
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
31%
Ne haragudj, de én se nevelném így másét, hogy hülyének néztek.
2021. júl. 9. 15:22
 32/49 anonim ***** válasza:
62%
Meg abszolút nem biztos semmi de ő már szabadulna tőle. Lehet hogy még a kórházból se mentek haza 😂
2021. júl. 9. 15:27
 33/49 anonim ***** válasza:
75%
Már ne is haragudjatok, de az ő tyúkja tojta.
2021. júl. 9. 15:29
 34/49 anonim ***** válasza:
100%
Noss kérdezo? Van valami? Csinaltass DNS tesztet, vagy kérj újra vércsoport meghatározást.... Addig kár fecserelni a szót
2021. júl. 9. 16:04
 35/49 anonim ***** válasza:
22%
Nem értem miért véditek az anyát ennyire🤷🏻‍♀️
2021. júl. 9. 16:29
 36/49 anonim ***** válasza:
41%

Nyilván nem kell nekitámadni az anyának, mert (szerencsére) lehetnek fatális véletlenek, elírások, rosszabb esetben elcserélt gyerekek, ahogyan a korábbi válaszolók szépen összeszedték.

De anyukának meg kell értenie, hogy a férje bizalmát azzal tudja megtartani, ha most ugyanúgy törekszik a helyzet tisztázására, mint párja. Ha hiúsági kérdést csinál belőle és megsértődik, akkor nem sokat jelent neki az a házasság (függetlenül attól, hogy megcsalta-e a párját vagy sem).

2021. júl. 9. 16:53
 37/49 anonim ***** válasza:
91%

Azért “védjük ennyire”, mert a kérdező semmi mást nem írt, csak azt, hogy nem egyezik a vércsoport!

Kizárólag erre pedig nem lehet alapozni!

2021. júl. 9. 16:57
 38/49 anonim ***** válasza:
79%
Arra lennék kíváncsi, hogy a feleség hogy reagált amikor kiderült a vércsoport eltérés.
2021. júl. 9. 17:09
 39/49 anonim ***** válasza:
100%
Tombolnak az erzelmek, minden megfordul mindenki fejeben.
2021. júl. 9. 20:33
 40/49 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező nem fog írni többet mert ez egy troll kérdés!
2021. júl. 9. 21:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!