Újszülött, a férj nevére vett babáról kiderül, hogy más a biológiai apa - mit tehet és mi a kötelessége a férjnek?
A vércsoport alapján egyértelmű, hogy nem lehetek én az édesapa. Mindemellett a gyermek a nevemet viseli és házasságban született:
- Amennyiben elválunk, a gyermek névrevétele kötelez-e bármilyen gyermeket érintő, havi szintű támogatásra?
- Kérhetem-e, hogy a vezetéknevemet ne viselje a gyermek?
- Az apaság elismerését meg kell-e tennie a biológiai apának?
Most döbbentem rá a tényekre - nyilván ügyvédet kell keresni. Mindemellett, ha van releváns tapasztalat vagy tanács, kérlek osszátok meg. (Hiába volt a szerelem - legalábbis részemről - a bizalom elszállt és bármennyire APA akartam lenni, a saját gyermekemet szeretném felnevelni - ha egyszer lesz saját.)
Nyilván nem kell nekitámadni az anyának, mert (szerencsére) lehetnek fatális véletlenek, elírások, rosszabb esetben elcserélt gyerekek, ahogyan a korábbi válaszolók szépen összeszedték.
De anyukának meg kell értenie, hogy a férje bizalmát azzal tudja megtartani, ha most ugyanúgy törekszik a helyzet tisztázására, mint párja. Ha hiúsági kérdést csinál belőle és megsértődik, akkor nem sokat jelent neki az a házasság (függetlenül attól, hogy megcsalta-e a párját vagy sem).
Azért “védjük ennyire”, mert a kérdező semmi mást nem írt, csak azt, hogy nem egyezik a vércsoport!
Kizárólag erre pedig nem lehet alapozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!