Újszülött, a férj nevére vett babáról kiderül, hogy más a biológiai apa - mit tehet és mi a kötelessége a férjnek?
A vércsoport alapján egyértelmű, hogy nem lehetek én az édesapa. Mindemellett a gyermek a nevemet viseli és házasságban született:
- Amennyiben elválunk, a gyermek névrevétele kötelez-e bármilyen gyermeket érintő, havi szintű támogatásra?
- Kérhetem-e, hogy a vezetéknevemet ne viselje a gyermek?
- Az apaság elismerését meg kell-e tennie a biológiai apának?
Most döbbentem rá a tényekre - nyilván ügyvédet kell keresni. Mindemellett, ha van releváns tapasztalat vagy tanács, kérlek osszátok meg. (Hiába volt a szerelem - legalábbis részemről - a bizalom elszállt és bármennyire APA akartam lenni, a saját gyermekemet szeretném felnevelni - ha egyszer lesz saját.)
Bizony, itt kellene egy genetikai vizsgálat is.. ha bízom a feleségemben, akkor az lenne az első, hogy nem elcserélték e a babát..!
Egyébként amikor a gyerekem apjában felmerült, hogy lehet mástól is, és olyan szinten felháborodtam, hogy elmondani nem lehetett. Nem az volt az első gondolatom, hogy kézenfogva menjünk tesztelni, hanem kettécsaptam volna valamivel, főleg hogy ő csalt meg engem, és még ő nem hisz nekem..
A sokadik gondolat után persze mentem volna tesztelni, de nagyon felháborított a feltételezés.
Szerintem is lehet, hogy elcserélték a babát, hacsak anyuka nem vallja be sírva, hogy megcsalt, én mindenképp közösen mennék vele genetikaira!
Nekem barátnőm kb 17 éves koráig viselte az "apja" nevét, mikoris a férfi apaságit kért és kiderült, hogy nem ő az édesapa. (Ekkor egyébként már el voltak rég válva anyukával.)
Szóval a barátnőm vezetékneve ekkor változott meg és kapta meg az anyukája vezetéknevét. Azért nem lehet egyszerű. Inkabb az elején derüljön ki a turpisság.
És olyat is ismerek, ahol ugyanígy, mint nálad lehetetlennek kéne lennie, hogy az ismerősöm az édesapa a vércsoportjuk miatt. Viszont a lánya 100%ban úgy néz ki, mint ő. Az a tipikus le se tagadhatná.
Kíváncsi vagyok nálatok mi a helyzet.
Hát nem tudom 7-es, ha az én férjem elém állna, hogy szerinte nem ő a gyerekeink apja és apaságit akar, akkor nem az lenne az első reakcióm, hogy kézen fogom és “persze drágám mehetünk”! Eléggé kiakadnék, hogy ilyen eszébe jut és ezt feltételezi rólam.
De amúgy kérdező igen, egy apasági tesztet mindenképp csinálni kell.
A feleséged tett valami olyan dolgot amiből arra következtetsz, hogy megcsalt?
Vagy csak ennyi, hogy más a gyermek vércsoportja?
Mert simán lehet, hogy kórházban hibáztak! Akár összekeverték a mintákat, vagy csak simán figyelmetlenek voltak és rosszul írták fel, de akár a babát is elcserélhették.
Szóval ha csak a vércsoport miatt gyanús, akkor beszélj a feleségeddel.
Apasági teszt eredménye nélkül felesleges tervezgetni.
Ha nem te vagy az apa
1. Tartásdíjat nem kell fizetned
2. Szerintem igen, deebben nem vagy biztos.
3. Ez már nem a te dolgod,nem is tartozik rád, e te dolgaidat nem befolyasolja
Mielott keresztre feszíted anyát gyerekestül várd meg az apaságit
Én 23 évig azt hittem magamról, hogy AB a vércsoportom. Most a terhesség alatt derült ki, hogy A. 😂
Nagyon gyakran elrontják. Szóval ha nincs okod gyanakodni, akkor simán lehet, hogy a kórházba basztak el valamit.
Egyébként a DNS teszten kívül más nincs. Anyuka mit szólt, mikor felhoztad ezt neki? Csak mert ebből akkor is válás lesz, ha te vagy az apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!