Anyukák, benne vagytok bármilyen baba-mama klubba / csoportba?
Akár pl. Hoxán akár Facebook-on.
Tervezünk gyermeket párommal és gondoltam jó lenne belépni hasonló csoportba, tanulni más anyukáktól, tapasztalatot cserélni stb.
Párom viszont azt mondta hogy szerinte felesleges, mert "versenyzés" megy kinek a babája ül / áll fel először, mindenki eljátsza a tökéletes anyát stb.
Ez tényleg így van? Ti tapasztaltatok ilyet?
20
Szakadtam a röhögéstől..
Egy fontos
Tudni kell helyén kezelni a csoportokat.
A “néznèk olyan babákat, mint mi” posztokat rühellem mondjuk.
A “néznèk olyan babákat, mint mi” posztokat rühellem mondjuk.
Ez mit takar? :D
25
Igen, erre gondoltam
Néznék még ugyanilyen idős
Ugyanilyen hajas
Ugyanilyen maszatos
Stb
Bleeee
Egy helyi csoportban vagyok benne (inkább megyei, nem településhez kötött), az egész jó, meg egy másikban, amit kimondottan szeretek, de ott tényleg az átlagos babás csoportok színvonalán felül folyik a társalgás, nem feltétlenül a "kinek mit tud már csinálni a babája" a téma, inkább mi magunk.
Amíg a kisebbik fiam pici volt, beléptem több tematikus csoportba (szoptatós, hozzátáplálós, stb), most már nekem ezek nem relevánsak, ezért kiléptem, de akkor, amikor kellett, jók voltak. Benne voltam még pár korcsoportos csoportban, de pár hét után kiléptem mindből, az totális agyzsugorítás volt, általában iszonyú primitív nők gyűltek össze ilyen helyeken.
Mind a két gyerekemmel beléptem a nutriklub (milumil) csoportba. Ott a hasonló időben született gyerekek szülei vannak (2014\15 téli stb.)
Nekem hasznos volt az első terhességem alatt. Amikor megszületett már ritkábban néztem a csoportot, max. a hozzátáplálásnál.
Ezen kívül ovis és sulis csoport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!