Anyukák, benne vagytok bármilyen baba-mama klubba / csoportba?
Akár pl. Hoxán akár Facebook-on.
Tervezünk gyermeket párommal és gondoltam jó lenne belépni hasonló csoportba, tanulni más anyukáktól, tapasztalatot cserélni stb.
Párom viszont azt mondta hogy szerinte felesleges, mert "versenyzés" megy kinek a babája ül / áll fel először, mindenki eljátsza a tökéletes anyát stb.
Ez tényleg így van? Ti tapasztaltatok ilyet?
Nem vagyok tagja, nem is tervezem.
Nekem kirakat.
Van olyan barátnőm, akivel meg tudok beszélni dolgokat.
Nem.
Ott mindig a másik leszólása, megalázása megy.
Igen a legtöbb csoportban a 🥒méregetés megy meg az ítélkezés, beszólogatás. Én épp ezért léptem ki annó abból az egyből amiben benne voltam. Azóta találtam 2 olyan anyukás csoportot is ami nagyon jó közösség és nincs méretés meg ilyenek. Megértés és elfogadás annál inkább.
Banyatanya
Többemberes babával az élet
Az ilyen csoportokba egyetlen normális nő sincs. Mindegyik szülés után antinő lesz, aki a kis babukája nélkül fingani se hajlandó. Nekik utána annyi az életúk, hogy mindent a gyerek kedvére szabnak, feláldozzák magukat az anyaság oltárán. Annyi szabadidejük van, hogy felmennek ezekre az oldalakra és kiélik az elfolytott szavakat, a fölös energiákat. Másokat leszólnak.
Például aki nem akar szoptatni, aki nem akar a gyerekkel aludni, vagy aki élni is szeret a gyerek mellett és nemcsak főzni, mosni,takarítani meg gyereket nevelni.
Én csak mosipelusos csoportban vagyok benne, elég segítőkészek az anyukák, nekem hasznos a témában.
Másnak nem vagyok tagja, 1-2 hétig olvasgattam egy altatós csoportot, de borzalmas volt. Engem inkább csak megijesztett, hogy milyen alvásmodellek vannak, hogy 18x kelnek éjszaka, hogy csak így úgy amúgy alszik a baba, de mindenképpen anyuka jelenlétével, hogy az egy percet ne tudjon pihenni. Nem beszélve arról, hogy a kérdezők 2/3-a nem járt még talán általános iskolába se, olyan helyesírások, meg fogalmazások voltak, hogy köpni nyelni nem tudtam. Többször előfordult, hogy konkrétan értelmezhetetlen volt az iromány (nem, nem csak 1-2 vessző kihagyása miatt húztam fel a szemöldököm). Hát őszintén szólva ilyen emberek tanácsaira annyira nem vagyok kíváncsi.
2 csoportban vagyok benne Facebookon. Mindkettőben azok az anyukák vannak, akikkel egy hónapban született a gyerekünk. (2 gyerekem van)
Ezek kis létszámú csoportok, nem jellemző bennük az ítélkezés meg az egymás leszólása. Az első gyerekem "csoportjában" lévő anyukákkal évek óta ismerjük egymást, volt, akivel személyesen is találkoztunk. Többnyire normális és jófej mindenki.
Voltam én is olyan csoportban, ahol több ezren voltak, de rövid úton távoztam is.
3 Facebook csoportban vagyok benne:
- a kórház csoportjában ahol szültem / szülni fogok; rengeteg az információ, aktualitás, az ilyen “itt a gyerekem 1 éve született a kórházban / már sétál / már bilizik stb már nagyon nagy lány / fiú” típusú posztokat meg leszarom, kikerülöm, a valós információ fontos számomra, ezért megéri bent lenni
- a gyerekem ovis csoportjának a szülői csoportjában, ez szerintem nem szorul magyarázatra
- illetve egy tematikus csoportban ami a mosható pelenkáról szól, itt is az információ miatt vagyok jelen, habár most hogy szóba került lehet, hogy kilépek mert a nagynál már nem aktuális, a kicsivel pedig nem fogunk mosizni
Ilyen tippes, random anyukás, x év x hónapban született babás stb csoportba viszont biztosan nem lépnék be, mert az ilyenekben olyan mértékben dőlnek a posztok amik nem érdekelnek (Pistike 1-2-3-4… hónapos, Micike átfordult, Pannika mindenkinél okosabb), hogy egyszerűen nem éri meg azért az évi 2 hasznos posztért jelen lenni.
3 babás csoportban vagyok benne.
Az egyik a helyi szülészetes/kórházas csoport. Itt tök sok infót kapok a vizsgálatokról, áthelyezésekről friss tapasztalatokról
A másik fiamma 2019árilisi babás csoport. Több anyukával privatban is tertom a kapcsolatot, barátsagok is alakultak ki. Sosem volt az a kinek mit tud a gyereke verseny. Ellenben iszonyú sok segítséget olvastam.
A harmadik, októberre várjuk a lányunkat (2021 októberi babák), ez a csoport sem rossz, de a fiam csoportjat jobban szeretem...
Nekem pozitív a tapasztalatom ezzel kapcsolatban.
Egy hozzátáplálásos csoportban vagyok benne, ott megy a beszólogatás, lenézés, dicsekvés. Csak a recepteket szoktam nézni. Bent voltam többen is, csak azok is ilyenek voltak.
A többemberes babás csoportban is tag vagyok, ott normálisak, megértőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!