Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, benne vagytok bármily...

Anyukák, benne vagytok bármilyen baba-mama klubba / csoportba?

Figyelt kérdés

Akár pl. Hoxán akár Facebook-on.

Tervezünk gyermeket párommal és gondoltam jó lenne belépni hasonló csoportba, tanulni más anyukáktól, tapasztalatot cserélni stb.

Párom viszont azt mondta hogy szerinte felesleges, mert "versenyzés" megy kinek a babája ül / áll fel először, mindenki eljátsza a tökéletes anyát stb.

Ez tényleg így van? Ti tapasztaltatok ilyet?

2021. jún. 26. 11:33
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
27%
Nem
2021. jún. 26. 12:06
 12/37 anonim ***** válasza:
44%

Igen

A mi vsoportubkban volt 1-2 versenyzés

Aztán egy jó nagy tisztogatás.

Csak azok maradtak, akik haszbosak, és kulturàltak.

Van társcsoportunk is, csak az eredeti csopiból lehetnek tagok, ez a Fittness csoport. Támogatjuk egymás testi, lelki egészségét.

Segítünk egymást motiválni a fogyásban és étkezésben.

De nálunk( nem velem) lezajlott csúnya vàlàs is.. ebben is sokat támogattuk az anyukàt.

Közeli tag személyesen is.

Vannak akik össze is járnak azóta.

A hatalmas létszámú kezdeti tagból 350 fő maradt.

Abból 50 aktív van kb.

Fittben 200-an

Ebben is kb ugyanaz az 50 az aktív.

Szerintem meg lehet próbálni, aztán ha nem jön be kilépsz.

Ami hasznos volt és nem a születés idővel aposztrofált csopi:

Szakértő anyukák

Szoptatás tanácsadás kèrdezz felelek

Nekem a

Szemüveges a gyerekem

( érintett vagyok)

2021. jún. 26. 12:07
 13/37 anonim ***** válasza:
66%

Álnéven benne vagyok párban. A saját valódi profilomat nem szennyezem, valódi személyazonossággal sose adnék ki magunkról semmit, de így azért hasznos. Mozgásfejlődéssel kapcsolatos csoport, beszédfejlődéssel kapcsolatos, rehabilitációs csoport (mert korai fejlesztésre is jártunk), helyi baba-mama klub (helyi hírekért, melyik gyerekfogász jó, megbízható klímás stb.. nagyon segítőkészek)... stb.

Születési év hónap csoport nagyon rossz tud lenni, főleg ha a normálistól eltérően fejlődik a gyerek, de még akkor is frusztráló lehet, ha benne van a normál sávban. Első babásnak nem ajánlott.

2021. jún. 26. 12:08
 14/37 anonim ***** válasza:
60%

Több csoportban is benne vagyok, de egy évben egyszer nézem őket, megvagyok nélkülük:

"Vetélés vagy missed ab utáni babavárás"

"Babát szeretnék"

"Teherbe esési problémák babára vágyók közössége"

"Uzsokiban szültem"

"Maternity/Kútvölgyi kórházban szülök/szültem"

"Anyatej adok-veszek, háztól-házig országos"

"Tápszeres babák kérdezz felelek csoportja"

2021. jún. 26. 12:13
 15/37 anonim ***** válasza:
49%

A szoptatási tanácsadás kérdezz felelek valóban egy nagyon hasznos csoport. Akár szülés előtt is. Sok téves infó van a szoptatással kapcsolatban. Ott lehet tájékozódni.

Ha szeretnél felkészülni a császár lehetőségére is (ami nem árt) akkor a Császárvonal csoportot ajánlom. De szüléstörténeteket ne olvass mert sok durva sztori akad.

2021. jún. 26. 12:17
 16/37 anonim ***** válasza:
44%
Benne vagyok. Sok hasznos tippet, ötletet kaptam már DE...akarva akaratlanul is máséhoz hasonlítox a gyereked egy idő után és lábon kihordasz néhány infarktust, mert a Julika 6 hónaposan 9 kg, a tied meg csak 7.5. A Julika 7 hónaposan már ül, a tied még csak nem is forog stb...nem beszélve arról, hogy vannak olyan anyukák, akik horribilis összegekért vesznek babakocsit, etetőszéket, autósülést, amit közzé tesznek, neked meg mondjuk csak egy középkategóriásra tellik. Aztán az anyatej vs tápszerből szokott konfliktus lenni, meg a bio babakaja alapanyag és a nem bio alapanyag miatt, cumi vs nem cumi. Hasznos is tud lenni de sokszor frusztráló.
2021. jún. 26. 12:35
 17/37 anonim ***** válasza:
55%

Amúgy en 1 csoportba való belépeshez sem kertem ki a férjem véleményét, egyedül is el tudtam dönteni 😅

Ahogy engem nem érdekel milyen autós/pecás mittomén milyen csoportokban van benn, addig ő sem érintett abban, én mit nézegetek. Szerintem...

2021. jún. 26. 12:39
 18/37 anonim ***** válasza:
43%

Hú, hát ha jót akarsz magadnak, akkor inkább messzire kerüld el az ilyen csoportokat. Ha tájékozódni akarsz, hívd fel a védőnőt, gyerekorvost, kérdezd meg anyukádat, nagymamádat, sógornődet, barátnődet, olvass ilyen témájú könyveket, nézhetsz videókat, kereshetsz google-n is cikkeket, csak az ilyen csoportokat hagyd a fenébe, meg úgy eleve a közösségi médiát, különösen a fészbukot, mert teljesen rá fogja nyomni a bélyegét a gyerekkel való kapcsolatotokra.

Első körben igen, teljesen szét fognak szedni, bármit csinálsz, bármit mondasz, bármit kérdezel, azonnal rád fognak ugrani százan, kritizálni fognak, minden rossz lesz amit és ahogy csinálsz, ők sokkal jobban tudják, a gyerekük is jobb a tiédnél, ásd is el magad... aztán jön majd a másik tábor, akik jobban tudják azoknál is akik jobban tudják, és egy teljesen ártatlan poszt alatt óriási kommentháború fog kitörni, te meg utána egész nap azon agyalsz majd, hogy mit szúrtál el, miközben amúgy valószínűleg semmit...

Mindegyik anyuka saját magát hiszi a legokosabbnak, szakértőnek, a gyerekét meg a legkülönlegesebbnek, és persze a másik véleményét azonnal támadásnak veszik... Ha nem akarod megmérgezni a saját lelkivilágodat meg a családodét, akkor kerüld el ezeket a csoportokat meg klubokat naaaagyon messzire. Hidd el, fel lehet nevelni a gyerekeket vadidegen nők fantasztikus jótanácsai nélkül is. :)

2021. jún. 26. 13:15
 19/37 anonim ***** válasza:
9%
A párod okos ember egyébként, mellette nem kell aggódnod, tudni fogjátok magatoktól is, mit kell csinálni.
2021. jún. 26. 13:16
 20/37 anonim ***** válasza:
61%

Az első gyerekemet várom.

A helyi babamama klub csoportjában vagyok benne, de ott nem vagyok aktív, csak hogy ha van valami hír, infó, rendezvény, bármi,akkor arról tudjak. Ott eléggé megy az ítélkezés, bár legalább többnyire udvariasan fogalmazzák meg,ez is valami.

Egy szülésfelkészítős csoportban is vagyok, az nagyon hasznos, szuper a felkészítőnk, és tök jó a közösség. De ez egy zárt csoport.

Mosipelusos, hordozós csoportba is beléptem, gondolom majd hasznos lesz, egyelőre csak olvasgatok, nem láttam még ellenségeskedést.

A terhességem elején beléptem különböző babavárós csoportokba is, azt hiszem két-három hétig bírtam... ott nagyon ment az egymás fölötti ítélkezés meg a sok hülyeség megosztása, az adminok meg hagyták, mert szerintük az hogy "te tehetsz a vetélésedről" az csak egy vélemény, az meg hogy "35 fokosnál melegebb vízben ha fürdesz, akkor felforr a magzatvíz és kb megfőzöd a babádat", az meg nem félretájékoztatás. Hát nem akartam senkire ráhozni a frászt hogy a testhőjük ennél melegebb, meg magamat is csak fölcsesztem ilyenek olvasgatásával, úgyhogy szépen sorban kiléptem az összesből.

Neked is azt tudom javasolni, hogy lépj be sokba, aztán ha valamelyiktől fölfordul a gyomrod vagy nem tartod hasznosnak, akkor kilépsz.

2021. jún. 26. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!