Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósomék akarnának bevásároln...

Anyósomék akarnának bevásárolni a babának?

Figyelt kérdés

13 hetes vagyok, most hétvégén jelentettük be a szüleinknek. Első baba lesz mindkét családban. Anyósomék azonnal elkezdtek fantáziálni, hogy milyen kiságyat vesznek, milyen babakocsit, hogy fogják berendezni meg kifesteni a gyerekszobát, milyen játékokra lesz szüksége, milyen ruhákra, stb, és hogy majd ők mindent megvesznek meg elintéznek. Én kedvesen megköszöntem, de mi magunk szeretnénk kiválasztani a szükséges dolgokat. Anyósom erre megörült, hogy jaj de jó, akkor majd közösen megyünk shoppingolni, én válogatok, ő meg fizet. Férjem itt közbeszólt hogy ez milyen szuper, így mindenki boldog lesz. Nem akartam helyben nagy patáliát csapni, így annyival zártuk le, hogy még négyszemközt megbeszéljük a férjemmel, aztán ha legközelebb jövünk, majd velük is.

Otthon viszont nagy veszekedés lett belőle. A férjem szerint örülnöm kéne a felajánlásnak, elvégre annyival több marad a pénztárcánkban, meg így drágább dolgokat is vehetünk, meg olyat is amit eredetileg nem akartunk, elvégre nem a mi pénzünkből megy majd. Én meg úgy vagyok vele, hogy semmi szükségem mindenből a leghiperszuperebb cuccokra, még felesleges vackokra amit úgysem használok. Ha én vásárolhatnék be egyedül, beleférnék 200ezerbe, úgy hogy minden szükséges dolog meglenne. Szerintem ez nem akkora összeg, hogy padlóra vágjon minket. Hiszen havi 450 ezer összjövedelemből 90 megy törlesztésre, a maradék 360ból pedig kb egy százast simán félre tudunk tenni egy hónapban. Plusz apósom még mindig fizet zsebpénzt a férjemnek. Egyébként is úgy gondolom, hogy mi vállaltunk gyereket, nem anyósom, és magunknak, nem anyósomnak. Szóval nekünk lenne kötelességünk gondoskodni róla, kezdve ott hogy mi vásárolunk be neki. Persze nagyon kedves volt a felajánlás, és egykét aprórlságot talán el is fogadnék, nade hogy mindent ők vegyenek meg, az nekem derogáló lenne. Szüleim pl megkérdezték hogy mit vehetnek, nekik ruhát mondtam, de azt is majd csak mire jönnek babalátogatóba és már tudni fogjuk a méretét.

Szerintetek hagynom kellene vagy sem?

2021. jún. 21. 17:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom, hogy mindig nézd a szándékot, és ez alapján dönts. Te ismered őket, de én ebben semmi rossz szándékot nem érzek, örülnek a babának és boldogságot okoz nekik adni. Ez a lényeg! Gondolj bele milyen rossz lenne, ha nem is örülnének a babának.
2021. jún. 22. 12:43
 12/16 anonim ***** válasza:
Keressetek vmilyen kompromisszumos megoldást. Én nem javaslom, hogy mindent rájuk hagyj, pl babakocsit marhára nem mindegy, milyet vesz az ember és nehezen tudom elképzelni anyóst, ahogy a véleményeket olvassa 1-1 termékről. Üljetek le és beszéljétek át, hogy mi az, amihez te mindenképpen ragaszkodsz, azt hadd vegyen pár dolgot ő is. De határokat mindenképpen szabj, nagyon el tud menni a környezet esze, ha baba érkezik a családba, az én anyósom pl minden héten vesz valami lóf@szt, hogy aztán én pakolgassam jobbról balra, majd balról jobbra, tiszta raktár már ez a lakás, ahova ősszel költöztünk be, miközben ha valamit nem bírok, az a felhalmozás. Mondtam is a páromnak, hogy ha az a cél, hogy elkergessenek, jó úton haladnak, mert én nem tudok úgy élni, hogy rámborul a szekrény tartalma, annyira tele ruhákkal, amiknek a felét soha nem is viselte, mert nem került rá alkalom, meg a 180. fröccsentett műanyag sz@r, amikor még egy iránt is alig érdeklődik. Kellenek határok, de pl ha 1-2 ruhácskát vesz, ha neked az éppen nem szívügyed, akkor hagyjad neki. Viszont javaslom , hogy azt is beszéljétek meg előre, hogy mit vehet és mit nem, rengeteg cucc van, amit aztán a büdös életben nem fogtok használni, vagy ha igen, akkor ráértek akkor megvenni, illetve olyan is van, amit kifejezetten nem ajánlanak, mert ártalmas az egészségre.
2021. jún. 22. 15:55
 13/16 anonim ***** válasza:
47%

"Örülhetnél, hogy ilyen jó fejek az Anyósodék."

Annyira bírom ezt a hozzáállást. Fordítsuk meg: te mennyire örülnél annak, ha anyósod vásárolna be NEKED ruhákat, háztartásbeli dolgokat, lakberendezési tárgyakat anélkül, hogy egy pillanatra is figyelembe venné az ízlésedet, vagy hogy mi áll jól? Mennyire repdesnél az örömtől, ha anyós beállítana a 128. tundrabugyogóval, miközben te tangát hordasz, egy rózsaszín szoknyával, miközben te farmernadrágot viselsz, olyan kozmetikai termékekkel, amiket te sosem használnál, mert mondjuk a cruelty-free termékeket részesíted előnyben és amúgy is ragaszkodsz adott márkákhoz? Gondolkodjunk már el ilyeneken is! Az a baba a kérdezőé lesz és a párjáé, nem anyósé meg a szomszédasszonyé. Ha valaki segíteni szeretne, akkor azt tegye úgy, hogy előtte egyeztet a szülőkkel, más különben az nemhogy nem segítség, de direkt kicseszés is lehet belőle. Én is kaptam anyósomtól egy nagy rakat holmit, hogy majd milyen jó lesz - soha nem használtuk őket. Van olyan kismama kabát, amin még a árcédula is rajta van, szükségem sem volt rá és amúgy sem szeretem a libafoszöld színt. Senkinek nem lesz jó, ha szabadjára vannak engedve és nem , olyanért nem vagyunk hálásak, amit nem kértünk és amire nincs is szükségünk.

2021. jún. 22. 16:16
 14/16 anonim ***** válasza:
76%
13-as honnan veszed, hogy nem veszi őket figyelembe? Lehet, hogy együtt mennének el vásárolni..Én csak azt tudom, milyen amikor leszarják az embert.
2021. jún. 22. 17:57
 15/16 anonim ***** válasza:
46%

13!

Értő olvasás...

"Anyósom erre megörült, hogy jaj de jó, akkor majd közösen megyünk shoppingolni, én válogatok, ő meg fizet. "

2021. jún. 22. 18:13
 16/16 anonim ***** válasza:
30%
14-es! Akkor kezet foghatunk, mert én a másik oldalt képviselem, én úgy vagyok lesz@rva, hogy a saját gyerekemnek alig tudok bármit is venni, mert anyósom mindent is felvásárol, de soha semmiről nem kérdez meg, vannak dolgok, amelyek 2-3x is megvannak emiatt.
2021. jún. 22. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!