Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósomék akarnának bevásároln...

Anyósomék akarnának bevásárolni a babának?

Figyelt kérdés

13 hetes vagyok, most hétvégén jelentettük be a szüleinknek. Első baba lesz mindkét családban. Anyósomék azonnal elkezdtek fantáziálni, hogy milyen kiságyat vesznek, milyen babakocsit, hogy fogják berendezni meg kifesteni a gyerekszobát, milyen játékokra lesz szüksége, milyen ruhákra, stb, és hogy majd ők mindent megvesznek meg elintéznek. Én kedvesen megköszöntem, de mi magunk szeretnénk kiválasztani a szükséges dolgokat. Anyósom erre megörült, hogy jaj de jó, akkor majd közösen megyünk shoppingolni, én válogatok, ő meg fizet. Férjem itt közbeszólt hogy ez milyen szuper, így mindenki boldog lesz. Nem akartam helyben nagy patáliát csapni, így annyival zártuk le, hogy még négyszemközt megbeszéljük a férjemmel, aztán ha legközelebb jövünk, majd velük is.

Otthon viszont nagy veszekedés lett belőle. A férjem szerint örülnöm kéne a felajánlásnak, elvégre annyival több marad a pénztárcánkban, meg így drágább dolgokat is vehetünk, meg olyat is amit eredetileg nem akartunk, elvégre nem a mi pénzünkből megy majd. Én meg úgy vagyok vele, hogy semmi szükségem mindenből a leghiperszuperebb cuccokra, még felesleges vackokra amit úgysem használok. Ha én vásárolhatnék be egyedül, beleférnék 200ezerbe, úgy hogy minden szükséges dolog meglenne. Szerintem ez nem akkora összeg, hogy padlóra vágjon minket. Hiszen havi 450 ezer összjövedelemből 90 megy törlesztésre, a maradék 360ból pedig kb egy százast simán félre tudunk tenni egy hónapban. Plusz apósom még mindig fizet zsebpénzt a férjemnek. Egyébként is úgy gondolom, hogy mi vállaltunk gyereket, nem anyósom, és magunknak, nem anyósomnak. Szóval nekünk lenne kötelességünk gondoskodni róla, kezdve ott hogy mi vásárolunk be neki. Persze nagyon kedves volt a felajánlás, és egykét aprórlságot talán el is fogadnék, nade hogy mindent ők vegyenek meg, az nekem derogáló lenne. Szüleim pl megkérdezték hogy mit vehetnek, nekik ruhát mondtam, de azt is majd csak mire jönnek babalátogatóba és már tudni fogjuk a méretét.

Szerintetek hagynom kellene vagy sem?

2021. jún. 21. 17:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
98%
Na. Eleinte belemész ebbe a békesség kedvéért. Utána a babaápolásba, majd a gyereknevelésbe is beleszólnak. A végén azon kapod magad, hogy ők nevelik fel a gyerekedet. Állj a sarkadra és idejekorán vállald fel a vitát, mert a fejedre nőnek. Nagyon sajnálom, hogy ebbe házasodtál bele :/
2021. jún. 21. 17:47
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

Persze ez lehet h igy jól hangzik, de ne engedd!

Én a kiságyat engedtem megvenni egyedül , aztán azon kaptam magam h szinte bele se szolhatok nekem melyik tetszik.

Az elsőnek igaza van.!

2021. jún. 21. 17:53
 3/16 anonim válasza:
89%
Kedves Kérdező! Én nem ajánlom,hogy belemenj. Ha már a baba születése előtt nem állítotok fel határokat a nagyszülőkkel, csak nőni fog a probléma. Az esetek többségében ebből az van,hogy a nevelésbe és minden másba is bele fogna szólni, ha valamit nem úgy csinálsz ahogyan ők szeretnék akkor sértődés, vita lesz..... (tisztelet a kivételnek!) szerintem ha meg tudod oldani próbálj meg valamilyen egyezségre jutni velük. Például ők vesznek meg 1,2 dolgot a többit pedig ti, vagy segítenek nektek bútort választani stb.....
2021. jún. 21. 17:58
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem küldj át neki pár linket amit kinéztem és hagyd hogy vegyen pár dolgot. Hadd örüljön. Aztán kész.
2021. jún. 21. 18:09
 5/16 anonim ***** válasza:
94%
Nos, én kiválasztanék egy babaágyat, vagy babakocsit, és mondanám anyósnak, hogy ha azt megveszi, annak nagyon fogok örülni, de a többit magam szeretném kiválasztani és kifizetni is.
2021. jún. 21. 18:10
 6/16 anonim ***** válasza:
99%
Én ott megakadtam, hogy a férjed zsebpénzt kap apucitól?? Ez az ember nincs leválva a szüleiről. Azért nem érti, amit mondasz, mert nem veszi észre, hogy kisgyerekstátuszban maradt, hiszen ez neki nagyon kényelmes. Soha nem fog értetek kiállni a szüleivel szemben, mert tőlük jön a lóvé. Anyukájának mindig igaza lesz, a cuccokért cserébe mindig mindenbe bele akarnak majd szólni. De azt nem hiszem, hogy ez csak most derült ki, szóval edd meg, amit főztél.
2021. jún. 21. 18:20
 7/16 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem is válassz ki 1-2 dolgot, amit megvehetnek ők (akár a drágább/nagyobb dolgokat, ha ennyire belefér nekik), aztán köszönd meg szépen, mondd hogy milyen óriási segítség volt ez, stb, de azért ti szeretnétek venni ezt-azt a kicsinek. Így ők sem sértődnek meg, és nektek sem kell mindent elfogadni.

Nem feltétlenül értek egyet azokkal, akik szerint majd mindenbe bele akarnak szólni, persze ilyen is van, de pl nálunk is sok mindent vettek anyósómék és anyumék is a gyerekeinknek az elmúlt 5 évben, mégsem akarnak beleszólni semmibe. Ehhez már neked kell ismerni őket, hogy milyenek, hogy tudd, mennyire valós ez a "veszély".

2021. jún. 21. 18:21
 8/16 anonim ***** válasza:
45%
Örülhetnél, hogy ilyen jó fejek az Anyósodék.
2021. jún. 21. 18:50
 9/16 anonim ***** válasza:
86%
A szülők joga, öröme bevásárolni a babának, lehetőleg kettesben. Ha anyós fizetni akar, nézzétek ki mit szeretnétek és utána neten rendelje meg, fizesse ki.
2021. jún. 21. 18:52
 10/16 anonim ***** válasza:
69%
Inkabb a penzt adjak oda. En se szeretem ezt a modit. Aposom egy idoben ezt jatszotta,szulinap,nevnap,karacsony,valasszak valamit de o jon velem es veszi meg. Par alkalom utan mondtam,hogy en ezt nem. 30 as felnott letemre egy nagypapa kisergessen es lesse mit veszek,utana meg ha nem tetszik neki,forgatta a szemet,mert azt veszem. Akkor inkabb nem kerek semmit. Nekem ez kellemetlen volt. Mondd nekik h mar mindent megrendeltel elore es kesz. Vagy adjak oda a pénzt,max par kis bodyt pelust vegyenek.
2021. jún. 22. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!