Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők és akik szülők lesznek!...

Szülők és akik szülők lesznek! Szeretnétek, hogy a gyereketeket érzékenyítsék az iskolában?

Figyelt kérdés

Mondjuk 11-12 éves korosztályoknál indulnának olyan programok, hogy tanóra keretén belül LMBTQ aktivisták és "szakértők" elmagyaráznák nekik, mi az a homoszexualitás, transzneműség és "elfogadás", ennek keretében játékokat, foglalkozásokat végeznének a témában, és kérdőíveket kellene kitölteniük, hogy pl. "Hogyan viselkedsz, ha kiderül a padtársadról, hogy meleg?"

Kinek mi a véleménye erről?

2021. jún. 21. 10:36
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem csak az nemi szempontból más emberek kapcsán, hanem a bármilyen más szempontból eltérőeket érintve is kéne ilyen: a siketek, vakok, mozgássérültek, értelmi fogyatékosok, autisták stb. Tőlük is sokan idegenkednek, és aki nem idegenkedik, azok is közül is soknak semmilyen ismerete nincs ezekkel az emberekkel kapcsolatban.
2021. jún. 21. 11:03
 12/39 anonim válasza:
71%
#8 igen, de a mai világban, egy nyugati országban nem látom nagy kockázatát annak, hogy ha nem kap otthonról és az iskolából is "érzékenyítést" egy gyerek, akkor homofób lesz. 23 vagyok, az én korosztályomban (de már bőven az 5-10 évvel idősebbek között is) már az a ciki, ha valaki akár csak burkoltan, megjegyzések szintjén ellenzi a homoszexualitást. A médiában pedig egyértelműen "érzékenyítés" folyik (mondjuk nem tudom, ez hogyan fog/fog-e változni a most megszavazott törvény miatt), kb. minden filmben és sorozatban, de lassan már talán a gyerekmesékben is szerepel pár meleg pár vagy transznemű szereplő.
2021. jún. 21. 11:04
 13/39 anonim ***** válasza:
50%

10: attól, hogy egy civil szervezet alkalmazza, még lehet szakember. Legyen is. Gondolom, eddig se a meleg kőműves Laci nénit küldték ilyen programokra.

Ha állami alkalmazott tartja, ott nagy az esély, hogy az államilag előírt dumát fújná. Ami normális államban nem baj, de itt, jelenleg elég aggályos.

14/39 anonim ***** válasza:
57%

Kihagynám...

Az tény, hogy a gyerek tudja mi az hogy meleg, mi az, hogy bu.i, mi az hogy transz.. de ennyi...

Nekem ez már tuleröltetett. Idaig is voltak ilyen identitású emberek, megsem folyt a csapból is ez.

Nekem ez mar valami kampanynak jön le, hogy melegnek lenni jó... mindenhol ezt nyomatják le az ember torkán...

Nem ítélem el őket, de azért ne essünk túl a ló túloldalára.

15/39 anonim ***** válasza:
52%
14: azzal, hogy tudja (hogy hogyan tudatják vele), hogy léteznek, már impulzusokat is kap, hogy hogyan kellene viszonyulnia hozzájuk.
2021. jún. 21. 11:07
 16/39 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ennek így csak egy rendes felvilágosító tanóra vagy tanórák keretén belül lenne értelme, hogy ilyen IS van. Lehet, csúnya tőlem, de ha arányaiban az egyszerű nem identitásról, szexről, párkapcsolatról csak szokásos "sztk" :D módon esik szó egy zavarban lévő tanártól/védőnőtől, aztán jön egy színes-szagos jó hosszú reklám az egyebekről a lelkes külső szakértőktől, az szerintem túlzás a ködös fejeknek, amikben ki tudja mi van az interneten össze-vissza szörfözvén, akkor is, ha alapvetően jó dolog az elfogadás. Persze lehet, hogy rosszul képzelem el. Vagy ha tényleg az érzékenyítés a téma és nem a felvilágosítás, akkor az legyen egy pszichológus által, és nem csak nemi szempontból kupacolva a társadalmat, mert vannak még mások is, akik erre szorulnak. Ezt viszont jó ötletnek tartom.
2021. jún. 21. 11:14
 17/39 anonim ***** válasza:
81%
Inkább a szülőket kéne "érzékenyíteni", mert a gyerek otthon tanul. És nagyrészt nem a neki mondott szavakból, hanem a szülei viselkedéséből.
2021. jún. 21. 11:18
 18/39 anonim ***** válasza:
22%

Egy 10-14 évest még lehet érzékenyíteni, egy 30-40-est már hova?

Meg lehet próbálni, de tizedannyi eredménnyel.

2021. jún. 21. 11:21
 19/39 anonim ***** válasza:
82%
Mindegy, hogy az iskolában mit mondanak, a gyerek úgyis otthonról hozza ezeket
2021. jún. 21. 11:29
 20/39 anonim ***** válasza:
58%
Nem. Semmi szükség rá, elfogadjuk a melegeket, de szerintem nem akkora buli, mint ahogyan a mai társadalom kezdi ezt beállítani. A melegeknek is jobb lenne ha nem lennének melegek, dehát ez van, nekik ez jutott. Ne reklámozzuk feleslegesen, sok gonddal néz szembe az, aki meleg. Kis tinisztárocska 17 évesen coming outolt, hogy ő leszbikus, kislányok kedvence, ez is nagy nyomás a fiatalokon, hogy, nem egy énekes, énekesnő divatból meleggé válik, nem kell plusz érzékenyítés erről. Otthon látja, hogy nemi irányultságtól függetlenül mindenkit emberszámba veszünk.
2021. jún. 21. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!