Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez a "szobanövény" gyerek?

Mi ez a "szobanövény" gyerek?

Figyelt kérdés
Egyre többet olvasom ezt, hogy akinek a gyereke nem hurrikánként vágtat végig mindenen, az szobanövény. Nem gondolják, hogy ez tök lenéző megnevezés? Mit szólnának, ha az ő gyereküket nevezné valaki kergemarhának. Mert kb egy kategória.
2021. jún. 14. 19:02
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Szerintem is az, bármilyen helyzetben. Hogy lehet egy embert egy növényhez hasonlítani? Ha nincs vele egészségügyi gond, akkor is gáz, az utolsó esetében meg nem is találok rá szavakat.

A matrica még valamennyire vicces vagy aranyos, mert kifejezi a viselkedését és nincs benne negatívum. De a szobanövény nem ilyen, talán mert pont a betegségektől vették át.

2021. jún. 14. 22:06
 22/29 anonim ***** válasza:
56%
Egyértelműen az irigység miatt használják, kitaláltak egy szót, ami elég lekezelő, mert a sajátjuk tör-zúz viselkedése miatt folyton ég a pofájuk. Amúgy a csendes, szemlélődő gyerekek általában empatikusabbak, intelligensebbek. Vannak gondolatok a fejükben, így nem kell folyamatosan ingerekkel megtölteni.
2021. jún. 15. 20:01
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

Komolyan ilyeneket sértőnek találtok?

Meg ez a "sajátjuk miatt ég a pofájuk"

Szerintem olyat láttok bele, amire nem gondolnak.

Mintha ti szégyenétek a gyereket h nem olyan aktív, impulzív.

Akinek nem inge nem veszi magára

2021. jún. 15. 20:08
 24/29 A kérdező kommentje:

Mi abban a szégyellnivaló, hogy bárhová el lehet vele menni, sosem volt rá sehol panasz, és a játszótéren sem kell egész idő alatt üvölteni rá, hogy "gyere le onnan" és "ne szórd a homokot"?

Én egyébként sem mondtam semmi rosszat az aktiv gyerekekre, épp azt kérdezem, hogy nekik mi okuk van leszólni azt, aki nem olyan? Mi abban a negatívum, hogy szépen eljátszik? És mi a pozitívum abban, hogy a gyerek impulziv? Magyarul mindig épp azt csinálja, ami az eszébe jut és nem azt, amit kellene?

Szóval nekik nem ég az arcuk, mert ez a szuper, én meg szégyellem, hogy az én gyerekem nem ilyen. Érdekes gondolat.

2021. jún. 15. 23:15
 25/29 anonim ***** válasza:
0%

Nincs ebben szègyellnivalò, hogy "sosincs rà panasz". De ha lenne rà panasz az is teljesen normàlis, mert gyerek.

Az utolsò kèrdèsedből viszont süt a lenèzès.

"Mi abban a negatívum, hogy szépen eljátszik? És mi a pozitívum abban, hogy a gyerek impulziv? Magyarul mindig épp azt csinálja, ami az eszébe jut és nem azt, amit kellene?"

Egyik sem jobb vagy rosszabb. Ès egyik gyerek sem csak ilyen vagy csak olyan.

2021. jún. 16. 07:58
 26/29 anonim ***** válasza:
0%

Pont az utolsó válaszodból látszik h aki itt elvan zuhanva a gyerekétől az Te vagy.

És olyan dologba látsz bele támadást, amiben nincs.

Nehogy már megszólják a tökéletes gyerekedet.

Én még mindig azt mondom h semmi rossz szándék nincs ebben a kifejezésben. Csak te gondolod hogy ezzel leszólják a tökéletesen jól nevelt azok akiknek ég a pofájuk az aktív gyerekük miatt

2021. jún. 16. 08:07
 27/29 A kérdező kommentje:

Azért tettem fel ezeket a kérdéseket, mert a 23-as mondta, hogy mi szégyelljük a kevésbé aktív gyereket. Ezért kérdeztem, hogy miért kellene szégyellni.

De itt mindig az megy, hogy ha az ember vitázni próbál vagy visszakérdez, akkor jön a szembetámadás, hogy én vagyok a rossz. Most már én vagyok elszállva és én vagyok lenéző, pedig a válaszokból látszik, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki szerint ez a megnevezés negatív és bántó. Ebből egyenesen következik, hogy az én gyerekem tökéletes és el vagyok tőle szállva. Köszi a konstruktív hozzászólást.

2021. jún. 16. 11:05
 28/29 anonim ***** válasza:
0%

És többünk szerint pedig egyáltalán nem bántó szándékkal használják ezt a kifejezést.

Az a te véleményed, ez meg az enyém.

Igazán nincs mit, máskor is 😉

2021. jún. 16. 11:39
 29/29 A kérdező kommentje:

Épp ezért nem lehet kijelenteni, hogy így vagy úgy van. Biztos van, aki szerint ezt csak vicces és nem gondol mögé semmit, mások meg bántóan használják - főleg itt a gyk-n. És én emiatt a közeg miatt kérdeztem, mert itt bizony úgy használják, hogy a te gyereked csak egy növény, mert... az övé meg igazi gyerek, mert...

És persze, nem kell minden hülye kommentre reagálni, de természetes, hogy akit érint, annak bántó, még ha nem is ismeri az illetőket.

2021. jún. 16. 11:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!