Mi ez a "szobanövény" gyerek?
Az enyém "szobanövény" volt. Lementünk a játszótérre és két lépést nem tett nélkülem, nem szólt egy szót se.
Ezért mentünk le, hogy felszuszanjak, mert fent meg "kergemarha" volt.
Sajnos kinőtte, már lent is "kergemarha", míg a többiek megszelídültek és jólnevelt "szobanövénnyé" váltak.
Ez van, az autizmus nem kinőhető.
Én nem arra mondom, hogy melyik gyerek milyen. Értem én, hogy mások, de miért kell ilyen degradáló megnevezést használni mások gyerekére? Szerintem ez nagyon gáz. A szobanövény kb olyan, mintha nulla értelem szorult volna bele, csak úgy lenne a világba.
Az ilyen személyek szerint az az igazi gyerek, amelyik rombol és nem tud viselkedni, a többi meg csak szobanövény. Hááát..
Mert elmebetegek. Csak az elmebeteg, ostoba, proli emberek képzelik azt, hogy a gyerek azért gyerek, hogy ordítson, törjön-zúzzon.
Persze, én 3 évesen általában ültem és olvastam, de ezt nyilván nem lehet elvárni egy prolitól, aki még felnőttkorában is funkcionális analfabéta. Sokan még a saját nevüket sem tudják leírni.
A szobanövény kifejezést én inkább betegekre hallottam, olyanokra, aki ágyhoz kötött és vegetál.
Lazább szövegkörnyezetben meg olyan valakire, aki mondjuk túlpörgött és hullafáradt lesz, mikor már csak nézel ki a fejedből és bambulsz - átmész szobanövénybe. Ezt magunk között is használtuk, nem érzem sértőnek, ellenben nagyon képszerű a dolog. Hasonlóan fáradt gyerekre el tudom képzelni, hogy használnám (miért ne, ha magamra is mondom), de az öröknyugodt zengyerek nekem nem egyenlő a szobanövénnyel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!