Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mosipelus kérdés. Kérlek...

Mosipelus kérdés. Kérlek adjatok tanácsot. Milyet és mennyit vegyek? Kinek mi vált be?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Most jön a kistesó és nála szeretnénk mosipelust használni, viszont teljesen elveszek benne. Kinek mi vált be? Miből, mennyit vegyek? Van annyi féle fajta,hogy nem tudom így kezdőként, mire érdemes figyelni.

2021. jún. 13. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én vettem néhány újszülött külsőt, tetra lesz benne, kistörcsivel. Aztán majd ahogy nőnek, úgy fogom a készletet összeállítani. (Tervben van a gyapjú pelus, illetve a külső+nedvszívó kombináció)

All-in-one pelust nem szeretnék, mert nálunk az sosem szárdana, és azt nem lehet gépben szárítani.

A csónakos és zsebes pelusokat szeretik nagyon.

Lépj be a FB-on a Mosható pelenka csevegő és piac csoportba, talán ott hasznosabb tanácsot kapsz, mint most tőlem! 😊

2021. jún. 13. 14:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes több félét beszerezni használtan a fent említett csoportból, akkor látod majd, melyik típus jön be és nem is kerül olyan sokba a tesztelés.
2021. jún. 13. 15:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Ment a zöld kéz, és keresem a csopit facen 🙃🙂
2021. jún. 13. 15:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom neked ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=Jg0yrjf4ypM

Szépen összefoglalja, milyen típusok vannak, melyik hogy működik, előny és hátrány. Szerintem is érdemes előtte tesztelni, hogy nektek melyik válik be, nekem volt egy sikertelen próbálkozásom a csónakosakkal, sajnos nem lett fazon, pedig amúgy sokan dicsérik. Nálam mindegyik típus megtalálható a gyapjú külsőt leszámítva. Szerintem AIO-ból vagy zsebesből azért érdemes 1-2-t tartani, mert ezek apuka/nagymama kompatibilisek. Az viszont tény, hogy az AIO nagyon lassan tud száradni, nekem van 2 márkából is, A Bambino Mio 16, a Blueberry 24 óra alatt szárad. A külső/zsebes plusz betét/prefold/tetra azért jóval gyorsabban.

2021. jún. 14. 07:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget 🙂 És mi a véleményed az egyméretesről? Igazából azzal szemezgetek. A kisfiamnál megtanultam, hogy akár 2 het alatt is ki tud nőni bármit 😁 ettől tartok, mert ugye ebből nem 1-2darabot veszel.
2021. jún. 15. 09:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Az AIO-k nagy része egyméretes, a Blueberrynek van olyanja, amiből kapható 5,5-11 kg-ig, illetve 11 felett, így ott nem kell méreteket állítani. Nálam kihasználásra kerül, mert iszonyatosan combos babám van, ugyan csak 3 hónapos, 7,5 kg, de mindegyik egyméretesnél a legkülső álláson van. Azt viszont nem tudom megmondani, hogy hosszú távon jó lesz-e, nem is a méret miatt, hanem azért 2-3 naponta mégis csak mosásban vannak, nem tudom, mennyire fog elhasználódni akár az anyag, a patent, a tépőzár, mire mondjuk egy éves lesz. Így ezzel kapcsolatban nem nagyon tudok tanácsot adni, de tény, hogy egyszerűbb az élet, hogy nem kell mindig minden méretből beruházni, viszont mint írtam, nálunk a dundi babámnak kell is a nagy méret. Pl a csónakosokkal is azért fürödtünk be, mert az újszülött méret sehol nem volt jó a 2 hetes csecsemőre, hiába írták 5 kg.ig, a 4 kilós babára sehogy nem ment rá. Érdemes is majd miután megszületett rákérdezni a mosipelusos csoportban (vagy a Bolyhoska Klubban), hogy adott alkatú babára milyen márkát ajánlanak.
2021. jún. 15. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!