Miért ilyen erőszakosak a hordozókendős és a mosipelusos anyukák?
Engem egyik sem akart győzködni,mondjuk nem is vagyok egy határozatlan típus.
Nyilván azért akarnak róla meggyőzni, mert nekik bevált, neked meg jogod van azt csinálni, amit akarsz.
Én csak az elsőre tudok válaszolni. Nem erőszakosan vagyunk, hanem szimplán jót akarunk más anyáknak is. A tipikus felállás, az szokott lenni, hogy az anyuka hisztizik, hogy semmit nem tud csinálni a gyerektől, egész nap rajta lógna, stb. Erre jövünk mi, hogy vegyen egy hordozókendőt, és minden gondja megoldódik. Mi a válasz erre? Hát én biztos nem fogom hordozni a gyereket, hát normális vagy? Hát oké, akkor szenvedjél basszus kulcs, de csendben tegyed.
Szerintem semmi erőszakosság nincs abban, hogy próbáljuk rábeszélni a hisztiző anyukákat, hogy könnyítés meg a saját helyzetét.
A mosipelusos bioharcosok viszont engem is idegesítenek.
Na igen. A szoptatós anyák szerintem is sokkal rosszabbak ezzel a "nincs olyan, hogy nincs tejed, nem fogadja el a melled, max rosszul csinálod, nem vagy elég kitartó" mentalitással.
2es voltam.
Én két dolgot látok:
Két ismerősöm van, akik addig vitték ezt a hordozás témát, hogy hordozási tanácsadók lettek, de téríteni nem akartak soha. Ők elmondják, hogy nekik miért vált be. Ha ez szimpatikus, az ember lánya követheti, hátha neki is beválik.
Én szeretnék hordozni (még csak most fog megszületni a kislányom), jó dolognak tartom - egy pontig (és itt a baj, hogy nem látom hol az a pont a gyakorlatban :D ). Mert azt nem szeretném, hogy egy állandóan rajtam csüngő, önállótlan kis lény legyen a gyerekem, aki 5-7 éves koráig nem képes egy lépésre sem nélkülem. Mert erre itt a lakóparkban ahol lakunk láttam példát. De mivel nem minden hordozott gyerek ilyen, így gondolom van megoldás.
A "nem lehet hordozni"hoz csak egy észrevétel. A szomszéd ugyanezt mondta, hogy az ő gyereke csak ordít a hordozóban és nem tűri meg. 3 hónaposan elvitte Dévény tornára - csak úgy, nem emiatt, plusz nem indokolta semmi, csak kíváncsi volt, hogy mit lát egy szakavatott szem, kell-e valamire figyelni. Kiderült, hogy a kissrácnak sokkal erősebb a nyaka elöl és nagyon feszes a háta, ezért az a póz, amit a hordozóban felvesz kényelmetlen neki, feszíti. Lazítani kellett a hátán különböző gyakorlatokkal és utána jó volt.
Egyáltalán nem vagyok hordozás fanatikus - remélem ez lejött - de lehet, hogy valaminek más oldala/oka is van, mint az hogy az a valami nem jó. De persze azt se tagadom, hogy vannak gyerekek akik személyiségüknél fogva nem bírják - mondjuk én ennek a részének is mélyebben utánamennék, hogy miért és hogy másban ez hogy jöhet elő később...
Én egy olyan visszakérdezéssel jövök még, ami a másik odlalt kapirgálja és ami biztos nem lesz kellemes és alapból hárítani fogod:
Mi az ami téged zavar a hordozásban vagy a mosipelusos dologban, ami ilyen heves érzelmeket vált ki belőled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!