Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mosipelus? Ez csak nekem...

Mosipelus? Ez csak nekem gusztustalan?

Figyelt kérdés

Elég környezettudatos vagyok, és amire tudok figyelek, de ezt a mosipelust nem értem. Pl az én lányomnak régen volt hogy egy nap 4-5* kakilt hígat, nem is egy nagy darabot, de még most is szokott hígat mert sokat iszik meg sok rostot eszik. Olvasom, hogy áztatni kell meg ilyenek. Plusz a pisi is.

Most komolyan sorban áznak a kakás dolgok az útban vagy mi?

Mert gondolom nem xarosan rakod a gépbe, de komolyan léteznek emberek akiknek kedvük van napi 4-5 kakás akármit áztatgatni, meg sikálni, meg minden? És akkor ezen mi környezettudatos? Én elfolyatnék 5 hekto vizet naponta erre meg mosnék orrba szájba mert biztos nem nézem napokig a kakis dolgokat mindenütt. Aki ezt használ világosítson már fel, hogy hogy megy ez?Elképzelni se tudom hogy azzal teljen a napom, hogy a koszos pelenkákat áztatom meg dörzsölöm, hát nekem erre sose lett volna időm. Meg nem mennek soha sehova? Mi volt hogy egész napra elmentünk itthonról, vittem volna a retikülömben a kakis pelenkát vagy mi?

2021. márc. 31. 19:32
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
89%
Én sem tudom elképzelni, meg megérteni. Csak engem nem érdekel ennyire.
2021. márc. 31. 19:36
 2/26 anonim ***** válasza:
69%

A mai fiatalok szülei még csak ilyen mosós pelust használtak rátok!

Kibírták...

De én sose térnék vissza ehhez (30-as gyerekeim vannak)

2021. márc. 31. 19:39
 3/26 anonim ***** válasza:
26%

Nekem nem gusztustalan. Én nem áztatom, bedobom a szekrény tetején a kinőtt babakádba, ott tárolom mosásig. Csak úgy. Nincs szaga. A pisiseknek sem, de a kakis is "szellőzik".

És de bizony, én vagyok olyan igénytelen, hogy úgy xarosan rakom a mosógépbe (amíg még csak anyatejes volt a lányom, addig a végterméket gyorsan kiöblítettem a mosdóban, két perc alatt átmostam, amióta meg már hozzátáplálunk, azóta a cucc állaga van olyan, hogy csak beborítom a vécébe, és ami a peluson marad, az nem több, mint ami mondjuk a kis bodyjára kerül, ha éppen kiázik, és azt sem áztatom napokig, mielőtt mosom, hanem megy a gépbe úgy, ahogy van, azzal még annyit se teszek, mint az anyatejes híg mustárral).

Igazából a mosi nekem csak heti kettővel több mosást jelent az eldobóshoz képest (vegyesen használom a kettőt, vannak időszakok, amikor csak egyik vagy csak másik van használatban), de jelentősen több macera már nincs vele. Amikor elmegyünk mondjuk vendégségbe, akkor viszek magammal egy sima zacskót, abba bedobom a levetett pelust, ha kakis, akkor ugyanúgy előtte gyorsan leborítom róla a kakit a vécébe, de amúgy meg a zacsiba, a zacsi meg a pelenkázótáskába, elfér kényelmesen. Majd otthon meg a zacsiból egyenesen a mosógépbe.

2021. márc. 31. 19:48
 4/26 anonim ***** válasza:
94%

Nekem is fura, de mondjuk nekem a menstruációhoz használt betét kimosható változata is. De mindenkinek más az ízlése, van aki meg ezt szereti. Olcsóbb megoldás mint az eldobható szóval biztos van aki rá is van szorulva.

Azt viszont olvastam itt nemrég valakitől, hogy ezt nem úgy kell elképzelni, hogy CSAK a mosipelus van, hanem az általad említett helyzetekben használnak eldobhatót is.

2021. márc. 31. 19:49
 5/26 anonim ***** válasza:
72%

Hát nézd, tetszik vagy sem, ha szeretnénk, hogy valami maradjon a gyerekeinknek a természeti erőforrásokból, akkor be kell vállalni a kényelmetlen dolgokat. Nem csak ilyen magamutogatós, önmegnyugtatós módon kell környezettudatosnak lenni, hogy, textilszatyorban vesszük a zölds3get, aztán minden mással kapcsolatban mossuk kezeinket.

Amúgy amennyi víz kell egy db elddobható pelenka előállításához, ideszállításához és hulladékkezeléséhez, ahhoz képest a mostantól pelenka még mindig csak 40% vizet használ el. Hát ez van.

2021. márc. 31. 19:58
 6/26 anonim ***** válasza:
88%
Mosható pelenkával sem több a vízfogyasztás. Tény, hogy az öblítés miatt otthon több vizet használ az ember, de az eldobható pelenkák előállításához ennél sokkal több vizet használnak fel (csak ugye erre nem gondolunk, mert nem a mi vízszámlánkon van). Szerintem egyébként nem gusztustalan, az első gyermekemmel eldobhatóval kezdtünk, hát bizony előfordult, hogy nekem is teljes garnitúra csere kellett mert épp pelus csere közben jött az ihlet, akkor is mindent ki kellett mosni. De megértem azt is ha valaki ezzel nem akar vagy tud foglalkozni, néha tényleg macerás tud lenni 😊
2021. márc. 31. 19:59
 7/26 anonim ***** válasza:
93%
Amikor az öcsém kicsi volt, még csak mosható pelus volt, meg amikor én, akkor is, csak arra már nem emlékszem. De arra igen, hogy pont akkor jött ki a piacra egy ilyen pelenkavédőnek nevezett lapka. Ez egy vékony, zsebkendőszerű, de eldobható dolog volt, a textilpelusra lehett tenni, a kaki abba került, a pisit átengedte, így a kakit, mint egy kis csomagot ki lehetett dobni. A pelus meg ment a mosógépbe, esetleg át lett öblítve előbb. Persze a folyós kaki az kiment valamennyire, de abból is megfogott valamennyit. Anyukám mondta, hogy ez milyen óriási könnyebbség volt. Automata mosógépet is akkor vettek, előtte tárcsás volt, centrifuga külön. A lényeg, hogyha én textilpelust használnék, akkor biztos használnék ilyen pelenkavédőt, ha lehet kapni. Egyébként az áztatás, mosás, vasalás ugyanúgy szennyezi a környezetet, mint az eldobható pelenka, ráadásul sok vizet kell elhasználni közben. Úgyhogy én a saját gyerekemnél eldobhatót használtam.
2021. márc. 31. 20:04
 8/26 anonim ***** válasza:
95%
Minden kakis/ pisis dolgot azonnal leöblítek, majd mennek egy lavórba, amiben áznak addig, míg ki nem mosom. Ebben van egy kis fertőtlenítős folyadék is. Majd a mosógépben 60 fokon vannak kimosva, külön mindentől. Gondolom te is jártál úgy, hogy kakis lett egy textilpelus pl a pelenkázón, na pont ugyanúgy kell kimosni. Igazából, ha már valami kakás lesz (és nálunk majdnem mindennap van ilyen esemény, holott használok bolti pelenkát is, de abból ugyanúgy ki tud folyni), akkor oly mindegy, hogy egy vagy több dolgot áztatok ki. Nem vettem észre, hogy hekto mennyiségű víz fogyna, a leöblítéshez azért nem kell olyan sok. Őszintén szólva olyan napi 10 percet vesz igénybe a velük való foglalkozás, ennyibe telne innen a harmadikról levinni a használt pelusokat, ha megtelik a kuka.
2021. márc. 31. 20:06
 9/26 anonim ***** válasza:
71%
Nekem nagyon nem szimpatikus ez a mosi pelus. Környezettudatosabb tény. De nekem se időm, se kapacitásom nem lenne a kakis pelusok tisztítgatására meg szagulására hogy mikor gyűlik össze egy adag mosni való. Illetve nem tudom mennyire higiénikus. Oké kimosod 60fokon, de hát akkor is.. nekem nem szimpi..
2021. márc. 31. 20:38
 10/26 anonim ***** válasza:
74%

Az út közbeni peluscserére még nem kaptál választ. Lehet kapni cipzáras PUL tasakokat, ebbe be tudod tenni a használt pelust.

Persze, nem szép a kakit sikálni. De mennyivel gusztább a lakásban tárolni az ürüléket?

2021. márc. 31. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!